© Sporanki 2010

Dünya Şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı, TSYD Ankara Şubesi’nde basınla buluştu

Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı, TSYD Ankara Şubesi’nde basınla buluştu.

Bakü’de düzenlenen 16. Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda Büyük Kadınlar kategorisinde mücadele eden milli sporcumuz Ayşe Begüm Onbaşı toplamış olduğu 21.850 puanla kariyerinin ilk Büyükler Dünya Şampiyonluğunu ülkemize kazandırdıktan sonra Başkentli gazetecilerle bir araya geldi.

Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen: Tarihimizde aerobik cimnastikte gelen ilk altın madalya ve ülkemizin artistik cimnastikle beraber büyükler kategorisinde aerobikle birlikte ikinci dünya şampiyonasında elde ettiğimiz madalya oldu. Umarım bu şampiyonluklarla birlikte Türkiye'de cimnastik daha çok gelişecek ve daha çok büyüyecek” dedi

Antrenör Mehmet Ali Ekin, “Ayşe Begüm gerçekten büyük bir başarı elde etti. Kariyerinde ilk kez büyük kadınlar kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu. Çok çalıştık, emeklerinin karşılığını aldık” dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi’nde düzenlenen Medya günü etkinliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ayşe Begüm Onbaşı, ‘Türk kadının neler başarabileceğini dünyaya göstermiş olduk. Bu organizasyonun kardeş ülke Azerbaycan’da yapılması benim için ayrı bir önem taşıyor. Kendimi evimde hissettim. Hepsine teşekkür ediyorum. Ülkemizden bana gönderilen destek mesajları beni ayrıca gururlandırdı’ dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER