© Sporanki 2010

Yiğiner, Akyüz, Kandaş, Ağcabağ, Mert

Yiğiner, Akyüz, Kandaş, Ağcabağ, Mert

Ankaragücü için son dönemlerdeki her maç her kongre “tarihi” diyebileceğimiz nitelikte oluyor. Ama 31 Ekim’deki kongrenin şakası yok. Öyle bunu da yapalım, bir kongre daha yaparız, zaman kazanalım düşüncesi bu kongreden sonra olmaz. Çünkü kulüp mali açıdan sıcak gelişmelere gebe. Borçlar geliyor.Kasım ayı içinde eski futbolculara ödenmesi gereken borçlar var. Bu borçlar çok önemli. Geç kalınırsa telafisi asla mümkün olmayan şeyler yaşayabiliriz. Rakam da 3 milyon euro civarında.

Kongre öncesi Yönetim kanadından Metin Akyüz ile birlikte isimleri başkanlık için geçenlerden olan Murat Ağcabağ, Osman Gazi Kandaş ve Fatih Mert ile görüştüm. Kısaca izlenimlerimi yazıp, düşüncemi paylaşacağım.

METİN AKYÜZ

Mehmet Yiğiner’e büyük bir bağlılığı var. Gönlü devam etmesinden yana. Ama tıkanmışlığın farkında. Biraz çaresizlik yaşıyor gibime geldi. Sözlerinden başkanın bırakma taraftarı olduğu izlenimini edindim. Önümüzdeki kısa süreçte acil para ihtiyacının farkında. O yüzden Yiğiner bıraksa bile kendisi başkanlığı düşünmüyor. 7 yıllık süreçte maalesef çok yıprandı ve yoruldu. Mehmet Yiğiner hangi yolu izlerse o yoldan gidecek gibi görünüyor.

OSMAN GAZİ KANDAŞ

Mehmet Yiğiner’in arkasına bakmadan kulübü bırakacağı 2 isimden biri gibi görünüyor. Ancak mali tabloyu görmeden başkan olmaz. Sırf kulüp başkanlığında ismim geçsin diye bu işe girmez. Çok sağlamcı gördüm kendisini. Eğer girerse ne olur? Kesinlikle “ceget” olmaz. Kendisini az çok tanırız. Birilerinin lafıyla, sözüyle, gazıyla hareket etmez. Başkan olduğu anda kendi bilgi birikimi ve çevresini devreye sokarak kendi tarzıyla bu işi götürür. Kavgaya girmez. Diyaloglara girer. Siyasi çevresini de devreye sokarak Ankaragücü’nü düzlüğe çıkarır. Henüz 1.haftasında camiadaki birlikteliği sağlar.

MURAT AĞCABAĞ

Şu son 1 yılın en önemli aktörlerinden. Muhalefetin en önemli ismi. Mehmet Yiğiner’in yıpranmasında da başrolde olduğu bir gerçek. Meydana indiğinden bu yana vizyonlu görünüyor. Bu görüntüsü kendisine karşı büyük bir istek oluşturdu. Yanında Abdullah Karaata ve Birol Darçın’ın da olması nedeniyle taraftarların çok büyük kesimi onu başkan olarak görmek istiyor. Gecekondu’nun bir önceki kongrede onunla hareket etmesi de çok önemli. Kendisi de çok istekli. Futbol camiasına hakim. O camiayı da devreye sokarak kısa zamanda Ankaragücü’nü toparlayacağına, orta vadede büyük hedeflere götüreceğine inanıyor. Ama Mehmet Yiğiner ona asla kulübü vermez. Kendisi liste hazırlayıp kongreye girmek için çabalıyor.

FATİH MERT

İktidarın önemli isimlerinden Faruk Koca’nın isteği ve desteğiyle ciddi ciddi Ankaragücü Başkanlığını düşünüyor. Bu nedenle başkan Yiğiner’le de görüştü. Yiğiner görüşmesi çok olumlu geçti. (Halen sıcağı sıcağına görüşmeler en üst seviyede sürüyor) Devamında kulübün mali yapısını en ince ayrıntısına kadar TFF kanalıyla da dahil olmak üzere araştırdı masaya yatırdı. Ancak kısa vadede yatırılması gereken 3 milyon euroluk borçlar gözünü korkuttu. Yanında alt yapıda görev yaparken kulübe çok önemli isimleri kazandırmayı başaran yol arkadaşı Tamer Açar’ın da olması büyük avantajı. Ancak mali yapıdan dolayı çok istekli olmadığı izlenimini edindim.

** **

Tabii burada artık her şey Mehmet Yiğiner’de bitiyor. Zaten ben bunu daha öncede köşe yazımda yazmıştım. Tavrı ve hamlesi çok önemli.

Başkan Yiğiner vereceği kararla sadece kendisinin değil, Ankaragücü’nün de kaderini belirleyecek. Geçen hafta Kanal 5’de katıldığım program da dedim. Mehmet Başkan’ın devam etmeyeceğini artık bir yerde nokta koyacağını düşünüyorum.

Perşembeden sonra yep yeni bir yapılanmayla Ankaragücü yola devam edebilir.

Bu ne sonuç verir bilemiyorum.

Ama Perşembe günü tarihte görülmemiş nitelikte farklı, büyük süprizlere gebe, yıllarca konuşulacak bir kongre olabilir…

ORHAN SAL - 28 EKİM 2019

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER