© Sporanki 2010

Yenimahalle play-off’a İzmir galibiyeti ile başladı

2022-2023 sezonu Hentbol Kadınlar Süper Ligi’ni 13 puanla 6’ncı sırada tamamlayarak play-off müsabakalarında mücadele etmeye hak kazanan Yenimahalle Belediyesi SK, Kadınlar Süper Ligi play-off 1. turda İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü karşılaşmasından 28-27 galip ayrıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi’nde oynanan ve kıran kırana mücadeleye sahne olan maça Yenimahalle Funda, Reyhan, Betül, Gülcan, Merve, Hatice ve kalede Selen yedisi ile çıktı. İlk dakikadan itibaren iki takımın karşılıklı hızlı atakları ve hırslı oyunu ile başlayan maçın ilk devresinde etkili savunma oyununu sahaya yansıtan Yenimahalle’nin melekleri, soyunma odasına 17-15 önde girdi.

Melekler rövanş öncesi avantaj yakaladı

İkinci yarıya da hızlı başlayan melekler, rakibinin attığı gollere peş peşe kurduğu hızlı atakları golle sonuçlandırarak yanıt verdi. Funda ve Reyhan’ın ikinci yarıda yıldızlaşması ile maçta üstünlüğünü koruyan Yenimahalle, maçı 28-27 galip tamamlayarak play-off müsabakalarına avantajlı başladı. Serdar Özen ve Mehmet Küntay Taşkın ikilisinin yönettiği karşılaşmada Yenimahalle Belediyesine galibiyeti getiren goller; Funda (8), Reyhan (6), Merve ve Elif (5), Gülcan (4) ile geldi.

İlk maçta aldığı galibiyetle büyük avantaj sağlayan Yenimahalle Belediyesi SK, rövanş karşılaşmasını 27 Nisan Perşembe günü İzmir Celal Atik Spor salonunda yapacak. Seride iki galibiyete ulaşan takım, yarı finale yükselecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER