© Sporanki 2010

Yeni dönem

Yeni dönem

Takımların ligin ikinci yarısı kampları bu hafta başı ile sona erdi.

Eksik olan bölgelerin takviye edilmesi ve eldeki kadroların teknik açıdan gelişebilmesi için takımlar Antalya kampında bir araya geldiler. Ankaragücü için bu dönem kamp programı haricinde daha çok transfer yasağının kaldırılması konusu gündemdeydi. Özellikle ligin ilk yarısının son haftalarında takım içerisinde oluşan karmaşık durum, bazı oyuncuların bu durumu sabote etmeye çalışmaları sonrası alınacak aksiyonlar merakla bekleniyordu.
Denizlispor maçı sonrası Mustafa Kaplan, basın toplantısında bu durumdan bahsetmiş ve devre arası müdahale edeceklerini söylemişti. Ancak sadece Yalçın ile yollar ayrıldı. Tabi ki bu durum transfer yasağı konusunda belirsizlikten kaynaklı diyebiliriz. Yasağın kaldırılamaması halinde her oyuncuya ayrı ayrı ihtiyaç duyulacak. Bunu düşünen teknik ekip ,birçok konuda temkinli davranmak zorunda kaldılar. Ancak olası yasağın kaldırılması halinde yolların ayrılacağı isimler Yalçın ile sınırlı kalmayacak.
Bunun ile beraber Orgill ve Pinto’ya resmi transfer teklifleri geldiğini biliyoruz. Kitsiou için menajerleri ile görüşmeler yapıldığı duyumlarını almıştık. Pazdan, Moke gibi isimler içinde alacaklarının ödenmesi ile olası ayrılık tehlikesi ortadan kaldırıldı.
Orgill konusunda ayrı bir parantez açmak gerektiğini düşünüyorum. Geçen sezonki performansından oldukça uzak durumda diyebiliriz. Ancak benim dikkatimi çeken en önemli nokta, ligin en çok faul yapan oyuncusu olması… Bu oluşabilecek tehlikeli atakları durdurma ve zaten ender gelişen hücum girişimlerinin sonuçsuz kalması anlamına geliyor. Bu da yaptığı katkıyı tartışmalı hale getiriyor. Transfer yasağının olduğu bir dönemde tabi ki bu konulara takılmakta çok doğru değil. Bu yüzden şimdilik bu konuyu daha sonra konuşmak üzere kapatıyoruz.
Transfer yasağı konusu şuan herkesin beklediği tek konu… Ankaragücü taraftarının çoğunluğunun uzun süre sonra belki de ilk kez hem fikir olduğu durum, yasağın kaldırılamaması durumda takımın ligden düşeceği… Bu kadronun temposu artacak ve takviye edilmiş takımlara karşı başarılı olacağını düşünmek pek mümkün değil. İşte bu yüzden yasak oldukça hayati bir konu olarak karşımızda duruyor.
Şu an transfer yasağının kaldırılmasını başta Fatih Mert olmak üzere, yönetimden daha çok kimse isteyemez. Böylesi bir dönemde taşın altına gövdesini koyan yönetimin başarılı olamaması her şeyden önce kendi isimlerinin yıpranmasına neden olacaktır. Olumsuz bir tabloda peş peşe alınacak kötü sonuçlar beklenen sonu yaklaştırırken, şu an oldukça yüksek durumda olan kredilerini de oldukça azaltacaktır.
Bu nedenle bütün güçleri ile yasağı kaldırmaya çalışıyorlar. Puan silme cezasına neden olacak dosyalar bütünü ile kapatılmış durumda.80 milyonu bulan ve transfer yasağına sebep olan miktar yaklaşık 40 milyonluk bir kaynak ile çözülmeye çalışılıyor. Yapılandırma teklifleri, vadelendirme, bir kısmını ödeme şeklinde teklifler ile borçlar konusunda oldukça önemli bir yol kat edildi. Gelirlerin tamamının temlikli olduğu yerde bu gerçekten önemli bir başarıdır.
Artık yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.3 oyuncu ile ilgili dosyaların çalışmaları yapıldı. FIFA’dan gelecek cevaba göre yasak konusu netleşecek. Bunun için verilen tarih 24 Ocak… Ancak yönetim FİFA nezrinde girişimler ile bu tarihi öne çekmeye çalışıyor. Putsila, Bifouma ve Hopf dosyaları sonucu olumlu çıkarsa yasak kaldırılacak… Bu dosyalar için teklifler verildi, çalışmalar yapıldı ve cevap bekleniyor. Geçici bile olsa bu 3 dosya transfer yasağının açılabilmesi için çözüme kavuşması gerekiyor.
Yasağın kaldırılması durumunda ise 7-8 futbolcu ile sözleşme imzalanacak. Bunun ile ilgili olarak da çalışmalar bitmek üzere… Gene geçtiğimiz sene olduğu gibi ikinci yarının iki haftasının sonuna kadar uzayabilecek bir transfer hareketliliği yaşayacakmış gibi duruyoruz.
Toparlayacak olur isek artık yasak konusunda sona gelindi… Oldukça hayati bir dönemi sabır ile geçiriyoruz. Transfer yasağı kaldırılmaz ise önümüzde ki seneyi, kaldırılır ise haftaları konuşmaya başlayacağız. Bu sürecin 24’üne kalmayacağını bu hafta içi biteceğini düşünüyorum.
Umarım ne olursa hayırlısı olur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER