© Sporanki 2010

Yasak, Katar işleri ve sabır !

Yasak, Katar işleri ve sabır !

Transfer yasağı bulunan Ankaragücü bir yandan yasağı kaldırmak için çabalarını sürdürürken, diğer yandan da kadroya yapacağı takviyeler için hazırlıklarını yapıyor.

Başkent ekibinin görüştüğü bazı futbolcular var.

Bazı oyuncularla ise anlaşmalar sağlandı. Yasağın kaldırılmasıyla imzalar atılacak.

Ancak sorun transfer yasağında düğümleniyor. Düğümlenen 2 isim de Alessio Cerci ve Thomas Heurtax. Bu 2 oyuncu ve “yabancı menajerleri” asla anlaşmaya yanaşmıyorlar. Burada özellikle yabancı menajerler diyerek not düştüm ki, çünkü kamuoyunda işi bozan yerli menajerler var şeklinde bir algı var. Ancak oyuncuların, kulüple ile yaşanan sorunları çözemediği için yerli menajerlerde şu an oyuncu ve yabancı menajerleri tarafından dışlanmış durumda.


Anlaşmanın olmamasının en büyük nedeni intikam duygusu. Yani bu 2 oyuncu ve yabancı menajerleri Ankaragücü’ne imza attıktan sonra ödeme almamışlar. Buna maaşlar, primler filan dahil. Takımda kaldıkları süre içinde takıma ne verdiler, ne veremediler bu tartışılır. İşe yaramadıkları, takıma katkı vermedikleri de söylenebilir. Ama sonuçta MKE Ankaragücü Kulübü ile oyuncular arasında sözleşme yapılmış ve para alamamışlar. Hatta bırakın para işini MKE Ankaragücü günlerinde aşağılandıklarını ve dışlandıklarını söylüyorlar. Bu olanlara çok içerlemişler ve kesinlikle anlaşmaya yanaşmıyorlar. Ya paranın hepsi, yada hiç diyorlar.

Yani bu iş bugün için Uluslararası bir sorun teşkil ediyor.

Aslında başka bir sıkıntı da sözleşmelerini para alamadıkları için tek taraflı fesih etmiş olmaları. Anlaşmalı ayrılık olmadığı için Thomas 3 yıllık, Cerci’de 1 yıllık parasının tamamını alacak. Tabii Thomas, Ankaragücü’nden başka takıma gidip oynadığı için çok cüzzi miktarda bir rakam Ankaragücü’nün vereceği paradan düşülecek. Ama kabataslak Thomas’a 2.4 milyon Euro, Cerci’ye de 1 milyon Euro verilmesi gerekli. Tek şans iyiki Cerci’ye sadece 1 yıllık kontrat yapılmış. Ya o da 3 yıllık yapılsaydı.

Başka bir sıkıntılı konuda Bakary Kone olayı.Bakary Kone’nin 300 bin Eurosunu menajerlerin hemen elinden aldığı söyleniyordu. Kariyerli oyuncunun berbat performansında etkisi olan bu olay gerçek. Bu menajeri de araştırdığımda yol beni Gençlerbirliği ile çalışan bir menajere götürüyor.

Peki Thomas ve Cerci’de durum bu hale gelmeyebilir miydi? Evet oyuncuların parasının oynadığı döneme ait kısmı yatırılsa ve anlaşmalı olarak çift taraflı fesih yapılsaydı Ankaragücü bugün bu sıkıntıları yaşamazdı.

Diğer bir detay ise Thery Bifouma olayı. Ankaragücü bu adamdan bir dönem ne çekti. Bunu pazarlıkları yapanlar çok çok iyi bilir. Ama Yeni Malatyaspor Başkanı Bifouma’ya bugünlerde dua ediyor. Ankaragücü’nün gönderirken çile çektiği Bifouma, Yeni Malatyaspor’dan Çin’e satılarak kulübe yaklaşık 25 milyon TL. kazandırdı

 Başka bir sorun da Ankaragücü’nün menajerlere olan borcu. Tamam bu borcun transfer yasağına etkisi olmuyor. Ama arada geçen rakamlar dudak uçuklatan cinsten. Örneğin bir manajerin kulübe 5 milyon TL’lik fatura kestiği söyleniyor.

Bunlardan Ankaragücü Kulübü ders alır mı? Bilemiyorum. Ama bunlar acı gerçekler

Gelelim transfer yasağına.

Şunu biliyoruz ki; Fuat Çapa’nın Ankaragücü’ne imza atmasındaki en önemli sebep yasağın kaldırılacağına dair kendisine verilen söz. O yüzden Çapa’nın eli güçlü ve rahat. Zaten kamp kadrosunu da 20 kişiye indirdi.

Yasak kalkar ve güzel bir kadro kurulur. Bu olacak. Ancak bu rakamlar öyle kolay toplanacak rakamlar da değil. Bunun için arayışlar sürüyor. Katar’dan bir sponsor beklentisi var. Bu işin takipçisi elbette Faruk Koca. Faruk Koca etkili bir isim ve Devlet kademesinde de ağırlığı var.

İşler rayına oturacak ama biraz daha beklemeye devam edeceğiz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER