© Sporanki 2010

VİDEO | Gençlerbirliği ve Eskişehirspor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için buluştu

Gençlerbirliği Kadın Futbol Programı, en ciddi sınavına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlen özel organizasyonda Eskişehirspor karşısında çıktı.

Gençlerbirliği'nin davetlisi olarak İlhan Cavcav Tesisleri’ne gelen Eskişehirspor ile bu özel günü birlikte kutlamanın sevincini yaşayan başkent ekibi futbolcuları dostça geçen mücadelenin keyfini çıkardı.

Futbolcular maça “Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun” ortak pankartıyla çıktı.

Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı'nı bu önemli günde Başkan Vekili Arif Ölmez, Stadyum ve Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Talip Çankırı, Kulüp Genel Müdürü Ergun Maraşlı, Sportif Direktör Baki Mercimek ve A takım Teknik Direktörü  Metin Diyadin de yalnız bırakmadı.

Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımının Teknik Direktörü Bilge Nur Karatut Tekden, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yapılan organizasyonla ilgili şunları söyledi:

“Bugün ilk defa ciddi bir maça çıktık. İlk kez profesyonel bir takımın altyapısıyla maç yapacağız. Sporcularımız ve biz çok heyecanlıyız. Bugünün amacı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bunun için düzenledik bu organizasyonu. Dostluk ve kardeşlik içinde geçeceğine inanıyoruz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için de şunu söylemek istiyorum; kadınların her alanda eşit mücadele ettiği bir dünya olmasını istiyoruz. Bunun için de kadın takımımızla destek veriyoruz. İnşallah kadınlarımız ve sporcularımız için çok daha güzel şeyler olacak.”

Eskişehirspor Teknik Direktörü Pınar Konca da maç önünde organizasyon ve kadın futboluna dair görüşlerini dile getirdi:

“İki Anadolu takımının Kadın Futbolu için bir araya gelmesinden dolayı biz çok mutlu olduk. Davet beni ve sporcularımı çok mutlu etti. Kadınlar Günü, o günü bu günü değil dostluk günü olarak görelim. Sadece kadınlar için değil tüm insanlık için gerekli. Buna çok ihtiyacımız var. Anlayışa, merhamete, sabra… İnşallah bugün sporun da yardımıyla bunu sahada göstereceğiz.

Kadın futbolu ve erkek futbolu olarak baktığınızda kesinlikle eşitiz! Aynı sahada, aynı topla, aynı kale ölçüleriyle oynuyoruz. Eşitlik bir yerde bozuluyor; maddi ve manevi destek konusunda. Burada da kendileri eşitliği bozuyor. Aynı saatlerde çalışıyor , hazırlanıyoruz. Ama diyorlar ki kadınlar futbol oynayamaz; niye oynayamaz? Çok da güzel oynar! Yıllardır oynuyor. Bu sene Süper Lig’deki takımlar da bu işin içine girdiler, onlar girince dikkat de bu yöne kaydı. Ama sanmıyorum ki daha iyiye gidecek. Bizler kendi çabalarımızla bir yerlere geleceğiz ve çocuklarımızı bir yerlere taşıyacağız. Amacımız zaten onların bir meslek sahibi olmaları ya da iyi bir geleceğe sahip olmaları.”

Gençlerbirliği Kadın Futbol takımının genç kaptanı Zeynep de şunları söyledi:

“Ben Gençlerbirliği ismini çok fazla duymuştum. Takımın nasıl olduğu hakkında fikrim yoktu ama seçmelere katıldım. Seçtiler beni o gün yapılan seçmelerde. Ondan sonra takımımızın da iyi olduğunu gördüm. Takım arkadaşlarımın teknikleri çok iyiydi. Şu an takımımdan çok memnunum, çok yetenekli isimler var. Gayet iyiler.

Antrenmanlarımız yoğun ve eğlenceli geçiyor. Disiplini de elden bırakmıyoruz.

Futbola başlamak istediğimde önüme birçok engel çıktı. Ailem de karşı çıktı ilk zamanlarda ama futbolda yetenekli olduğumu görünce onlar da yumuşadı. Ben ne olursa olsun pes etmedim, kadın ve erkeklerin eşit olduğuna inanıyorum. Ayrımcılık Türkiye şartlarında normalleşse de ben tercih etmiyorum. Futbola karşı hiç pes etmedim, çok seviyorum, bırakmayı da düşünmüyorum.

Bence eşitlik olmalı, kadınlara da önem verilmeli. Ben öyle istiyorum, hepimiz öyle istiyoruz. Hepimizin yeteneği var, bunu göstermek istiyoruz. Bize destek olurlarsa çok mutlu oluruz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER