© Sporanki 2010

Umut saçtı !

Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, Süper Lig’in ilk haftasında oynayacakları Konyaspor maçını büyük bir heyecanla beklediklerini belirtip, “Ciddi bir kadro yapılanması gerçekleştirdik. Önemli ve isim yapmış oyuncuları transfer ettik. Bu takımın ciddi bir potansiyeli var ve rakiplerimiz için sahada iddialı bir tehdit unsuru olacağız. Karşılarında hem iyi oynayan hem de dişli ve güçlü bir takım bulacaklar” dedi...

Kaleci konusuna da giren başkan Koca, “Ben yerli oyuncudan yanayım ancak alt yapıdan çok fazla kaliteli oyuncu yetişmediğinden, yeri oyuncu alternatifi çok az. Bu da piyasa şartlarını olumsuz etkiliyor. Şu aşamada yabancı oyuncu sayısının sınırsız olması taraftarıyım. Neden ? Parasını verip getirdiğiniz yabancı kenarda beklememeli. 8+3 kuralı da hem oyuncu transferini hem de sahadaki dizilişi etkiliyor. Savunmanın ortasında iki yabancı oynatalım düşüncesi ağır bastı ve kaleci hakkımızı yabancıdan yana kullanmak istemedik. Sezona 3 yerli kaleci ile başlayacağız. Bahadır Han Güngördü’nün büyük çıkış yapacağı düşüncesindeyiz. Trabzonspor’a transfer olduğunda şanssızlık yaşadı, Trabzon 1461 ve Ankara Demirspor’da oynadı. Geçen sezon görev aldığı maçlarda iyi işler çıkardı. Kocaelispor’dan gelen Doğukan Kaya’dan da çok umutluyuz. 1. Lig deneyimine sahip Nurullah da bu rekabetin içinde olacak.”

Alt yapı hakkında konuşan Başkan Koca, “Üzülerek ifade ediyorum, Ankaragücü’nün altyapısı iyi çalışmamış. Tandoğan’dan, son dönemde A takıma çıkan ve orada kalan oyuncu sayısı çok az. Yeni bir proje başlattık ve başına da Teknik Direktör Ümit Turmuş’u getirdik. Alt yapıyı sıfırdan inşa etmeye karar verdik. Yetenekli çocukları bulup onları yetiştirmeli, A takıma kazandırmalı ve buna süreklilik sağlamalıyız. Tandoğan daha verimli bir hale gelmeli. Altyapı, emek, özveri ve zaman isteyen bir çalışma. Bu projenin ilk meyvelerini 5 yıl sonra toplamaya başlarız diye planlama yaptık. Bu anlamda, tesis ve saha da çok önemli. Saray Tesisleri için görüşmeler yaptık. Oranın kullanımı ile ilgili olarak Spor Bakanlığı ile birlikte koordineli şekilde yürüttüğümüz temaslarda son aşamaya geliyoruz. Kulüplerin geleceğini sağlam temeller üzerine kurması, alt yapılarına yapacakları yatırımlarla doğru orantılı olacak. Geniş çaplı bir tarama yapılmalı, oyuncu havuzu bölgelere ayrılmalı ve yeni yetenekler keşfedilmeli. Bu sadece futbol için değil diğer branşlar için de yapılmalı.”

JESE RODRİQUEZ FAKTÖRÜ

“Transferde titiz bir çalışma yürüttük ve 15 oyuncu ile kadroyu yeniledik. Transferi en uzun süren isim Lamine Diack oldu. Savunma için Bordeoux’tan, Paul Baysse ile anlaştık. Çok istediğimiz bir oyuncu idi. Kulübünün ligden düşme ile ilgili mahkemeye taşınan bir davası vardı. İlk iki mahkemenin sonucu, oyuncunun rotasını bize doğru çevirdi ancak son karar Bordeoux lehine çıkınca bu transfer gerçekleşmedi. Jese ile ilgili pazarlıklar da uzun sürdü ancak sonuçta oyuncuyu Başkente getirdik. Geldiğinde kilo fazlası vardı. Kayseri kampında 3-4 kilo verdi. Hala 1-2 kilo fazlası olduğunu kendi de söylüyor. Ülkesi İspanya’da bir gazeteye verdiği demeçte, Ankaragücü’ne geldiğinde gördüğü ilgiyi PSG’ye gittiğinde bile görmediğini, bu sevginin karşılığını mutlaka vermeye çalışacağını aktarmış. Sosyal medya hesaplarında Ankaragücü’ne olan aidiyet duygusunu her fırsatta dile getiriyor. Hem kendisinin hem de eşinin toplam 5 milyon takipçisi var. Jese transferi ile 50 milyon kişi Ankaragücü adını duydu.

Bu sayı her geçen gün artıyor. Jese, bizim tanıtım yüzümüz gibi oldu. Çok büyük kalite ve takıma katkısının büyük olacağına inanıyorum. Real Madrid’ten, PSG’ye gittikten sonra ciddi bir sakatlık geçirdi ancak son sezonunda Las Palmas’ta 37 maça çıktı. Fransız ekibine geçerken, Avrupa’nın çıkış yapacak en iyi 6 oyuncusu arasında gösteriliyordu. Ankaragücü’nde önemli işler yapacak kariyere sahip bir yetenek. En önemli özelliği de sahada asla bencil değil.”

Taraftardan destek isteyen Koca, “Taraftar temsilcileri ile konuşuyorum herkes önce düşmeyelim diyor. Biz o düşüncede değiliz. Bizim hedefimiz bu kulübe yakışan şekilde üst taraflarda yer almak. Elbette futbol bu, her türlü sonuç alınabilir ancak biz iyi kadro kurduğumuz inancındayız. Taraftar 5 hafta sabırlı olsun. Takımın ligin ritmini bulması için bu süreye ihtiyacı var. Çocuklara, gençlere Ankaragücü sevgisini, tutkusunu aşılamamız lazım. Yetkililerle görüştük, her maça okullardan 2-3 bin çocuğu getirmek için çalışma yürütüyoruz. O çocuk stattaki atmosferi görürse Ankaragücü’ne karşı ilgisi artar ve bağlılık hisseder. Böyle olunca Ankaragücü’nün kitlesi daha da genişler ve çoğalır."

i.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER