© Sporanki 2010

Ümit Turmuş'dan alt yapı için umut veren açıklamalar...

Ankaragücü Gençlik Geliştirme Programı Teknik Sorumlusu Ümit Turmuş, kulübün resmi You Tube kanalına açıklamalarda bulundu. Açıklamaları Sporanki derledi. 

Turmuş, Sporcu Araştırma Geliştirme Merkezi (SAGEM) projesini ve alt yapıdaki son durumu değerlendirdi.

Ümit Turmuş göreve geldiği 2 aylık sürede alt yapıdaki kaliteyi yükseltmeye çalıştıklarını belirtti.

Bir çok yeni alt  yapı ve atletik performans antrenörüyle anlaştıklarını belirten Turmuş, Almanya’dan Nejat Kabay hocayı getirdiklerini ve Alman futbol ekolünü burada uygulayacaklarını belirtti. Turmuş, “Elit departmanımızın başında Nejat hoca var. Yıllardır görüştüğüm bir isim. Ekibimizi tamamlayan biri isim. Hasip Ertürk hocamız da Altınordu’daki deneyimlerini bizi aktaracak. Atletik Perforns Birimi kurduk. Arda Ünyay ve Hasan Ege’yi bir üst gruba aldık. Katagori yükselttik.

Bizim için Almanya bir üst olacak. Şu ana kadar Almanya’dan U 19’a gelen 2 oyuncumuz var. Bunun yanında Afrika bizim için önemli bir kaynak. Oradan Şerif isminde bir Gineli oyuncu geldi. Lisans işlemleri sürüyor. Uganda Milli takım hocası arkadaşım, bize 2 oyuncu gönderiyor. Biri santrfor, biri play-maker. Uganda Ümit Milli Takımında alt gruplarda oynuyorlar. Agustine bizim için Roland isminde bir oyuncu gönderiyor. Vizesi alındı. Yakın zamanda aramıza katılacak.

Hem Almanya hem de Afrika’dan oyuncular gelecek. Yurt içinde de bir çok oyuncuyu deniyoruz. Ankara içinde de ciddi bir aktarım var. Her yaş grubumuza bir çok oyuncu geldi. Bu yolla kısa, orta ve uzun vadeli bir çalışmaya girdik. Yakında okullara ve belediyelere gideceğiz. İlk defa bir eğitim departamı kurduk. Başına Polat hocamzı getirdik” ifadelerini kullandı.

SPORANKİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER