© Sporanki 2010

Türk Telekom Karşıyaka’yı devirdi, avantajı yakaladı

Türk Telekom Türkiye Sigorta Basketbol Ligi Play Off Yarı Final ilk maçında, Pınar Karşıyaka’yı 98-94 yenerek, iç sahadaki 18’inci galibiyetini elde etti. Türk Telekom en fazla 5 maç üzerinden oynanacak seride 1-0’lık avantaj yakaladı.

Türkiye’yi 7Days Eurocup’ta temsil eden ve ikinci olarak büyük bir başarıya imza atan Türk Telekom, Basketbol Süper Ligi normal sezonunu da 29 yıl sonra lider bitirdi. Başkent temsilcisi Türkiye Sigorta Basketbol Ligi Play Off Yarı Final ilk maçında Ankara Spor Salonu’nda Pınar Karşıyaka ile karşılaştı.

 

Türk Telekom Berk Demir’in üçlüğüyle maça giriş yaparken, Pınar Karşıyaka hemen ardından gerçekleşen atakta Braian Alexander’ın basketiyle yanıt verdi. Axel Boutielle’nin turnikesiyle ilk 5 dakika 12-8’lik Türk Telekom üstünlüğüyle geçildi. Televizyon molasının ardından, Pınar Karşıyaka Brown’ın üçlüğüyle 17-16 öne geçti. İlk çeyrek 25-23 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle tamamlandı.

 

İkinci çeyreğe iyi başlayan Pınar Karşıyaka olurken, savunma sertliği iki takımda görüldü. Faul haklarının erken dolduğu bölümde, skor üstünlüğü el değiştirdi. Pota altında Tyrique Jones’u iyi kullanan Türk Telekom ağırlıklı olarak Jones elinden sayılar bulurken, dış atışlarda Pınar Karşıyaka etkili oynadı. 18’inci dakikadan itibaren Axel Boutielle ve Tony Taylor’un üçlükleri Türk Telekom’u maça ortak ederken, konuk ekip Brown ile yanıt verdi. Soyunma odasına 50-48 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle gidildi.

 

Üçüncü çeyreğe fırtına gibi başlayan Türk Telekom, Tyique Jones’un peş peşe bulduğu sayılarla öne geçti. 25’inci dakikada Axel Boutielle’nin art arda gönderdiği 3 sayılık basketlerle skoru 65-56’e getiren başkent temsilcisi, sert savunma yaparak son bölüme 73-70 önde girdi.

 

Final çeyreğinde iyi oynayan taraf olan Türk Telekom, maçtan 98-94 galip ayrılarak en fazla 5 maç üzerinden oynanacak Play Off Yarı Final serisinde 1-0’a öne geçerek avantaj yakaladı. Türk Telekom – Pınar Karşıyaka arasında oynanacak olan ikinci maç 6 Haziran Salı günü saat 20.00’da Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Türk Telekom bu sonuçla, iç sahadaki galibiyet serisini 18’e çıkararak önemli bir başarı elde etti.

 

Türk Telekom’da Tyrique Jones 25 sayı 4 ribaund ile kariyer rekoru kırarak en skorer maçını oynadı. Axel Bouteille 17 sayıyla oynarken, Jerian Grant 18 sayı 11 ribaund, Tony Taylor 13, Nate Sestina 10 sayıyla galibiyette pay sahibi oldu.

           

  1. Çeyrek: 23-25
  2. Çeyrek: 48-50
  3. Çeyrek: 73-70

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER