© Sporanki 2010

Türk Telekom Galatasaray’ı Play Off’ta mağlup etti

Türk Telekom Türkiye Sigorta Basketbol Ligi Play Off çeyrek finali ilk maçında maçında Galatasaray Nef’i 94-85 mağlup etti

 

Türkiye’yi 7Days Eurocup’ta temsil eden ve ikinci olarak büyük bir başarıya imza atan Türk Telekom, Basketbol Süper Ligi normal sezonunu da 29 yıl sonra lider bitirdi. Başkent temsilcisi Türkiye Sigorta Basketbol Ligi Play Off çeyrek finali ilk maçında Ankara Spor Salonu’nda Galatasaray Nef ile karşılaştı.

 

Karşılaşmanın başında her iki takım da boyalı alanda etkili oldu. Peş peşe üçlüklerle öne geçen Türk Telekom, 12-9’luk üstünlüğü sağladı. Beşinci dakikanın ardından özellikle Ennis ve Sadık Emir'le sayılar üreten Galatasaray NEF'e Jerian Grant'in ile yanıt veren Türk Telekom, ilk çeyreği 22-16 üstün tamamladı.

 

Türk Telekom İkinci çeyreğe 5-0'lık seriyle başladı.  Ev sahibi ekip 11. dakikada 27-16’lık skor üstünlüğü yakalarken dış atışlara yöneldi. Bu sürenin ardından hızla toparlanan Galatasaray farkı 1 sayıya kadar indirdi: 38-37. Türk Telekom art arda bulduğu basketlerle soyunma odasına 43-39 önde gitti.

 

Sadık Emir Kavaca’nın basketleriyle çeyreğe başlayan Galatasaray, 25. dakikada 52-53 öne geçti. Grant ve Sestina'nın sayılarıyla üstünlüğü sağlayan Türk Telekom, son bölüme 69-63 önde girdi.

 

Final çeyreğinde üstünlüğünü koruyan Türk Telekom maçtan 94-85 galip ayrıldı. Türk Telekom bu skorla yarı final için avantaj sağlarken, iç sahadaki galibiyet serisini de 16 maça çıkardı. Türk Telekom’da Jerian Grant 28 sayı  4 ribaund 4 asist ile yıldızlaşırken, Tyrique Jones 11 sayı  8 ribaund 3 asist, Nate Sestina 14, Rıdvan Öncel ve Tony Taylor 10 sayıyla mücadele etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER