© Sporanki 2010

Türk Telekom, Efes'i İstanbul'da devirdi

Türk Telekom deplasmanda Anadolu Efes’i nefesleri kesen bir son bölümün ardından 82-81 yenmeyi başardı. İlk devrede oynanan karşılaşma da yine son topa kalmış ama o maçı Efes kazanmıştı. Maç boyu rölantide takılan Anadolu Efes geniş rotasyonuna güvenerek oynasa da Türk Telekom muhteşem bir mücadele göstererek Fenerbahçe’den sonra Efes’i de yenmiş oldu. Maçın sonunda çok ilginç bir şekilde 20 saniye Efes faul yapamayıp maçı son 3 saniyede bıraktı. Son basketin iki sayı olduğunu düşünen Efes yönetimi itiraz etse de pozisyonun net bir şekilde üçlük olduğu gözüktü.

İlk çeyrekte iki takım da rahat hücum ederken 24-23’lük çeyrek skoru tempoyu açıklıyordu. İlk devre bittiğinde Efes’in 47-39 üstünlüğü bulunsa da farkı yaratan tek şey rotasyondu.
İkinci yarının başında çok iyi oynayan Telekom rakibine iki mola aldırırken farkı da eritti. Çift hanelerden dönen Telekom öne bile geçerken son çeyreğe 65-64 skoruyla gidildi.

Son çeyreğe iki takım da çok sert savunmayla girdi. Kolay basket bulamayan iki tarafta zorlama atışlara kaldı. Tyrone Wallace fark yaratan isim olurken Efes yıldızlarını uzun süre oturtunca ritim bulamadı. Maçın son 2 dakikasına eşitlikle girilirken Erkan Yılmaz back door cutıyla smacı Anadolu Efes’i 2 sayıyla öne geçirdi. Türk Telekom mola dönüşünde Jones müthiş bir isabet bularak takımını öne geçirdi. Efes Clyburn ile isabet bulamazken Telekom tam 20 saniye topu bir şekilde dolaştırarak rakibine faul imkanı tanımadı ve karşılaşmadan 82-81 galip ayrılmayı başardı.

Öne çıkanlar…
Anadolu Efes: Shane Larkin 14 sayı, 5 asist, Ercan Osmani 13 sayı (2/2 üçlük), 4 ribaund, 3 asist, Daniel Oturu 19 sayı, 7 ribaund
Türk Telekom: Tyrone Wallace 18 sayı, 5 ribaund, 6 asist, Okben Ulubay 11 sayı (3/5 üçlük), 3 ribaund, 5 asist, Steven Enoch 10 sayı, 5 ribaund, Jarred Jones 14 sayı (4/6 üçlük), 4 ribaund, James Palmer 11 sayı, 4 ribaund, 5 asist, Brandon Adams 10 sayı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER