© Sporanki 2010

Transferler heyecan getirdi...

Spor Toto 1. Lig’i şampiyon tamamlayıp bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lig’e dönen MKE Ankaragücü’nde, yaz transfer döneminde anlaşma sağlanan isimler, sarı-lacivertli taraftarların heyecanını yükseltti.

Geçen sezon ki şampiyon kadrodan 11 oyuncunun gönderilmesinin başlangıçta oluşturduğu olumsuz hava, yeni transferlerin açıklanması ile birlikte yerini umuda bırakırken, armaya gönül verenlerin beklentisini de her gün yukarı taşımaya başladı.

Ünlü İngiliz forvet Danny Welbeck isminin gündeme gelmesi ile birlikte Süper Lig kadrosunu önemli oyuncularla güçlendireceği mesajını veren sarı-lacivertli ekibin yönetimi, bu oyuncu ile ilgili girişimden olumlu sonuç alamasa da sonrasında ki çabaları ile taraftarı mutlu etmeyi bildi.Transfer hamlesine, Yunanistan Milli Takımı’nda sağ kanatta görev yapan Tasos ile başlayan yönetim, ardından sol kanat için de Gürcistan Milli Takım oyuncusu Giorgi Beridze’yi kadroya kattı. Tasos’un Beştepe’ye gelişinde, sarı-lacivertli ekibin formasını iki sezon giyen ve geride kalan sezonu Gaziantep FK’da geçiren Kitsiou’nun olumlu referansının da etkisi olduğu belirtiliyor. Ülkesinin iki büyük kulübünden biri olan Panathinaioks forması altında istikrarlı bir grafik çizen Tasos’tan hem teknik ekip hem de yönetim çok umutlu.

SKORA DİREK ETKİ EDECEK ÜÇ İSİM

Ankaragücü taraftarını şu ana kadar en çok etkileyen 3 transfer, Portekizli orta saha Pedrinho, İspanyol forvet Jese Rodriquess ile İtalyan hücum oyuncusu Federico Macheda. Sezonu Gil Vicente’de tamamlayan Pedrinho, verdiği gol pasları ile bu alanda öne çıkarken, Portekiz Ligi’nin 2021-2022 sezonunda en iyi 11’ne girmeyi başardı.

Başkent ekibi, forvet hattını ise kariyeri çalkantılı bir süreç içerse de dünyaca ünlü bir isim olan Jese Rodriques ve Federico Macheda ile güçlendirdi. İspanya’nın en ünlü iki kulübünden biri olan Real Madrid’te önemli başarılara imza atan ve yüksek bir bonservis bedeli ile 2016 yılında Fransa Ligi’nin son dönemine damga vuran güçlü temsilcisi Paris Saint Germain’e transfer olan 29 yaşındaki ‘İspanyol boğası’ düşüşe geçen grafiğini, geride kalan sezon formasını giydiği İspanyol 2. Lig kulübü Las Palmas’taki oyunu ve golleri ile yukarı çevirmeyi başardı.Kariyerinde Manchester United de bulunan Federico Macheda, Yunanistan Ligi ekiplerinden Panathinaikos’ta, geçirdiği son sezonlarda formunu yukarı taşımayı başardı. Bu üçlünün skora direk etki edecek futbolu, Ankaragücü’nün sıralamadaki yerini belirleme ve hedefini büyütme konusunda önemli rol oynayacak.Ankaragücü’nün transferini bitirdiği diğer bir isim ise daha önce Trabzonspor’da da forma giyen Brezilyalı sol bek Marlon Xavier. Ülkesinde forma giydiği Fluminense takımı ile olan sorunlarını çözen tecrübeli oyuncu, sarı-lacivertli ekibin savunmasına yeni bir soluk katacak.Sarı-lacivertliler, savunmasını ve orta alanını yakın zamanda yaptığı 3 transfer; Uros Radakoviç, Nihad Mujakiç ve Lamine Diack ile güçlendirdi.

İKİ TRİBÜN KAPALI GİŞE

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER