© Sporanki 2010

Taşkın Aksoy dönemi resmen başladı...

Gençlerbirliği'nde Taşkın Aksoy dönemi resmen başladı.

Gençlerbirliği Spor Kulübü, Teknik Direktörlük görevine Taşkın Aksoy'u getirdi.

Gençlerbirliği ile Taşkın Aksoy arasındaki sözleşme İlhan Cavcav Tesislerinde imzalandı.

TAŞKIN AKSOY KİMDİR?

Taşkın Aksoy 13 Haziran 1967'de Almanya'da dünyaya geldi.

Futbola Hertha Berlin takımında başlayan Aksoy, ilk kez 1986-87 sezonunda üçüncü seviye lig Fußball-Oberliga Berlin'de oynamıştır. Taşkın Aksoy profesyonel futbol kariyeri boyunca Kocaelispor, Türkiyemspor Berlin, TeBe Berlin, Kocaelispor, Kayserispor, SV Yesilyurt gibi takımlarda forma giymiştir.

Taşkın Aksoy daha sonra Aksoy, 2003 yılında teknik direktörlük lisansını aldı ve eski takımı Tennis Borussia Berlin'in U-17 takımının teknik direktörlüğüne başladı.

Taşkın Aksoy'un teknik direktörlük kariyeri:

2003 Tennis Borussia Berlin U-17
2006 Tennis Borussia Berlin U-19
2007-2008 Berlin Ankaraspor
2008-2009 Tennis Borussia Berlin U-19
2009-2010 Türkiyemspor Berlin
2010 Türkiyemspor Berlin
2012-2018 Fortuna Düsseldorf II
2020 Gençlerbirliği (Yrd. Antrenör)
2021 Ankaragücü (Yrd. Antrenör)
2021- Kayserispor (Yrd. Antrenör)
2022- Gençlerbirliği

“Transfer yasağını kaldıracağımı tahmin ediyorum”

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, teknik direktörlük görevine getirilen Taşkın Aksoy’un imza töreninde açıklamalarda bulundu. 

-Ben her zaman Gençlerbirliği’ne katkı vermeye çalıştım. Transfer yasağını kaldıracağımı tahmin ediyorum. Kaldırmak için elimden geleni yapacağım. Bu kulüp Ankara’nın takımı herkesin sahip çıkması lazım. 100 yıllık bir kulüp. Elit bir kulüp. Dolayısıyla yardım alamamayı yadırgıyorum şahsen.

-Bu yıl Ocak ayına kadar transfer tahtasını kaldırabilirsek ki tahminimce kaldırırız, takıma yeni takviyeler yaparız. Bu durumda hedeften bahsedilebilir. Bu yıl değil ama önümüzdeki yıl hedefimiz mutlaka play-off olacak. Bu yıl da en iyisi için çaba göstereceğiz.

-Transfer yasağını açmak için şu an 2 milyon 650 bin Euro lazım. Sonrasında 800-900 bin Euro daha gerekecek. Kulübe ilk geldiğimizde Euro şimdi 8-10 TL idi şimdi 2 katı oldu.

-Hocamız, kulübü, ekibi, futbolcuları yakından bilen bir isim. Başarılı olacağına inanıyorum. Zamanında sarf ettiği sözleri kulübe değil şahıslara söylemiştir. Kendisi bu konudaki davasını da geri çekti. Hocamızla beyaz bir sayfa açıyoruz.

-Fenerbahçe ile Arda Güler’in yüzde 20’lik payı için görüştük. Bu payı önden almak için bir miktar para istedik. Ali Koç yarısını teklif etti. Kabul etmedik. Ama bu konuda yine görüşeceğiz. Belki bu sefer bir orta nokta bulabiliriz.

-Taylan Antalyalı mahkemesi devam ediyor. Kazanacağımızı düşünüyoruz. Faiziyle 3 milyon TL’ye yakın para kazanabiliriz. Delilleri sunduk. Kuvvetli şahitlerimiz de var. Uzlaşmak isterlerse oturur konuşuruz, ama bize öyle bir talep gelmedi.

-İrfan Can Kahveci’nin de sonraki satışından yüzde olduğuna dair duyumumuz vardı. Ama kulüpte böyle bir sözleşmeyi bulamadık.

"Sözlerim camiaya değil, şahıslaraydı”

Gençlerbirliği, teknik direktörlük görevine getirdiği Taşkın Aksoy ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninde açıklamalarda bulunan Taşkın Aksoy’un açıklamaları şu şekilde:

-Bana gösterilen bu güven için teşekkür ediyorum. Takımdaki bütün futbolcuları tanıyorum. Yüzde 70-80 altyapıdan birlikte çalıştığımız çocuklar. Teknik ekibi de öncesinden tanıyorum. Uyum sorunu olmayacaktır. Heyecanlıyım. Umuyorum ki başarılı olacağız.

-Sezonun ilk yarısı bitene kadar olabildiğince puan toplamamız gerekiyor. Sonrasındaki gelişmelere göre önümüzü görebiliriz. Gençlerbirliği’nin tüm maçlarını izledim. Hiçbir maçta ezilmedi. Şu anda gerçekçi olmak gerekirse hedefimiz çizginin üzerinde olmak.

-Benim hedefim takıma iyi futbol oynatmak. Tabi ki aynı zamanda oyuncu yetiştirmek. Kulübün profili zaten altyapıya yönelik. Bu doğrultuda A takımla ilgilenirken aynı zamanda altyapıyla da ilgilenip gözden kaçırmayacağım.

-Ayrılık sürecim alışageldik bir durum değil. Bu kulübü çok seviyorum. Buradan ayrıldıktan sonra da birçok kişiyle irtibatta bulundum, takip ettim. Benim o zaman yaptığım açıklama kulübe karşı değil şahıslara yönelikti. Ne camiaya ne taraftara karşı bir söz söylemek haddim değil.

-Taraftarlar tabi ki kulübü hakkında kötü söz duymak istemez. Benim ifadelerim camiaya karşı asla değildi. Ben buraya seve seve geldim. Hep birlikte, taraftarıyla yönetimiyle birlik olup güzel günler yaşayacağımıza inanıyorum.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER