© Sporanki 2010

Tarihin en kötü Gençlerbirliği takımı!

Süper Lig’in dibine demir atan Gençlerbirliği, 24. maçlar sonunda lig tarihindeki en kötü sezon performansını sergiliyor. Gençlerbirliği, birçok alanda tarihin en kötü rakamlarına ulaşmış durumda.

1959-60 sezonunda başlayan Türkiye’nin en üst futbol liginde 48. sezonunu geçiren Gençlerbirliği, toplam 14 hafta süren ilk sezon dışında mücadele ettiği 47 sezondaki en kötü performansını izlettiriyor. Bu sezon sadece 20 puan toplayabilen kırmızı-siyahlılar 47 sezonda 24. haftalar sonunda en dipte yer aldı.

12 SEZON DÖNEMEDİ...
Gençlerbirliği’nin bundan önceki en kötü performansı 51 yıl önce 1969-70 sezondaki 24. haftada topladığı 22 puandı. Başkent temsilcisi, o sezon küme düşmüş ve 12 sezon boyunca alt liglerde dolaşırken amatör kümeye düşmenin eşiğinden dönmüştü. Gençlerbirliği, 2002-2003 sezonunda ise 53 puan toplayarak 24. haftalar içindeki en başarılı performansına imza atmıştı.

Süper Lig’de 24. Hafta sonunda 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 14 mağlubiyet alan, 20 gol atan ve 45 gol yiyen Gençlerbirliği başka rekorların da sahibi oldu. Kırmızı-siyahlılar, 24. haftalar sonunda en az galibiyet aldığı sezonu tekrarlarken, en çok yenildiği, en çok gol yediği ve en kötü averaja sahip olduğu sezonu yaşıyor.

Süper Lig’de oynadığı son 8 maçta da galibiyet yüzü göremeyen ve 1 beraberlik ile 7 mağlubiyet alan Gençlerbirliği, bu süreçte 2’si de penaltıdan olmak üzere 2 gol atabildi ve 20 golü kalesinde gördü.

CAVCAV SESSİZ...
Sportif başarısızlığın yanı sıra, yönetimsel olarak da Gençlerbirliği taraftarları tarafından sıklıkla eleştirilen ve istifaya davet edilen kulüp başkanı Murat Cavcav ve yönetimi son dönemlerde sessizliğe bürünmüş durumda.

 


Johansson bir var bir yok !

Gençlerbirliği’nin sezon başında büyük umutlarla kadrosuna kattığı İsveçli futbolcu Mattias Johansson, bir türlü forma istikrarı yakalayamadı. İsveçli oyuncu, 24 lig maçının 10’unda forma giyemedi.

Sezona iyi bir giriş yapan Johansson, ligde oynadığı 7. maçında kırmızı kart görerek 2’si lig olmak üzere 3 maçlık ceza aldı. Johansson, bu cezadan sonra sakatlıklar nedeniyle istikrarı bir türlü yakalayamadı. Cezadan döndükten sonra 2 lig maçında oynayan Johansson, 4 lig maçını sakatlığı nedeniyle kaçırdı.

Sonrasında 4 maç üst üste formasına kavuşan İsveçli oyuncu, yeniden sakatlanarak 3 maçta forma giyemedi. Beşiktaş maçıyla yeniden forma giyen Johansson, sakatlığı nedeniyle bu kez de Denizlispor maçında oynayamadı. Johansson, takımının ligdeki son 17 maçının 10’nda forma giyemedi. İsveçli oyuncu, takımına bu sezon 1 asistlik skor katkısı yaptı.

Candeias geri viteste !

Gençlerbirliği’nin sezon başında en beğenilen isimlerinden birisi olan Daniel Candeias, son haftalarda düşen performansıyla sıkça eleştirilmeye başlandı. Candeias, 15. haftada oynanan Kayserispor  maçından bu yana skor katkısı yapamıyor.

Geçtiğimiz sezonu vasatın altında geçirdikten sonra bu sezona iyi başlayan Portekizli oyuncu, 4 gol, 2 asistle takımın skora en çok katkı yapan futbolcusu olmasının yanı sıra takım savunmasına yaptığı katkıyla de beğenilmişti.

Candeias, 15. haftada 3-2 kazanılan Kayserispor maçından sonra duraklama dönemine girdi. Bu maçta 1 golle takıma katkı yapan kanat oyuncusu, her hafta geriye giden performansıyla eleştiri toplamaya başladı. Candeias, son 10 haftada takımına skor katkısı yapamadı.

Gökhan formayı unuttu !

Gençlerbirliği’nin gelecek vaad eden ümit milli golcüsü Gökhan Altıparmak adeta formayı unuttu. 19 yaşındaki hücum oyuncusu, Gençlerbirliği’nin son 5 lig maçında 1 dakika bile forma giyemedi.

Kırmızı-siyahlı ekipte büyük umutlar beslenen genç golcü Gökhan Altıparmak formaya hasret kaldı. Süper Lig’de son olarak 4-0 kaybedilen Göztepe maçında ilk 11’de karşılaşmaya başlayan Gökhan, devre arasında oyundan alındıktan sonra bir daha forma yüzü göremedi.

Göztepe maçının ardından 1 karşılaşmada kadroya giremeyen Gökhan, diğer 4 maçta ise yedek kulübesinde müsabakayı tamamladı. Herkesin daha çok forma giymesini beklediği Gökhan, bu sezon 11 lig maçında 182 dakika sahada kaldı ve skor katkısı yapamadı.

Gökhan Altıparmak, Gençlerbirliği'nde dakika alamazken, aynı dönemde 2 kez Ümit Mili Takımı'nın hazırlık kampına davet edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER