© Sporanki 2010

Taner Taşkın; “Hedefimiz şampiyonluk!”

Bu sezon TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele edecek olan Ankaraspor’un teknik direktörü Taner Taşkın, düşük maliyetli ve doğru oyunculardan kurulu bir takım kurarak kulübün geleceğini garanti altına aldıklarını belirtip hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.  

 

90’lı yıllarda futbolcu olarak Gençlerbirliği’nde oynayan ve yıllar sonra teknik adam olarak yeniden Ankara’ya gelen Ankaraspor’un teknik direktörü Taner Taşkın, başkentin yaşamında farklı bir yeri olduğunu ifade etti. Gençlerbirliği’nde 1991-1998 yılları arasında futbolcu olarak oynadığını belirten tecrübeli teknik adam, “Ankara’da hayatımın en mutlu yıllarını yaşadığımı söyleyebilirim. Benim için bir dönüm noktasıydı. 19 yaşındaydım o zamanlar rahmetli İlhan Cavcav'ın bize vermiş olduğu destek ve futbol oynama şansı ile beraber Taner Taşkın olarak çok güzel isim yaptığımı düşünüyorum. Ama talihsiz bir sakatlıktan sonra da bütün hayallerim birden hüsrana dönüşmüştü. Ankara'da sevinci, üzüntüyü hep bir arada yaşadım. O talihsiz sakatlık beni çok üzmesine rağmen Ankara'yı gerçekten çok seviyorum. Ankara'da futbol oynamak benim için çok önemliydi şimdi Allah, hoca olarak gelmemi nasip etti” şeklinde konuştu.

 

“HEDEFLERİMİZ ÖRTÜŞTÜ”

Bir önceki sezon Tuzlaspor’u 1. Lig’e çıkararak güzel işler yaptığını ve geçen sezon da yine aynı kulüpte görev aldıklarını belirten Taşkın, “Ankaraspor’a gelmemdeki faktörlerden biri; teknik direktör olarak birçok şampiyonluklara imza attım, başkanımız Mehmet Emin Katipoğlu da başkan olarak birçok şampiyonluklara imza attığı için hedeflerimizin örtüşeceğine inandım. Başkanımız Mehmet Emin Katipoğlu’nu çok eskiden bu yana tanırım. Kendisine çok inanır ve güvenirim. Tabi ki kulübümüzün sahibi Sayın Mustafa Akan'ın da gerçekten bu kulüp için önemli projeleri olması, benim adıma çok cazip geldi. Bir üst ligi yakalamışken tekrar bir alt lige inmek istemiyordum ama buradaki projelerle fikirlerimizin tamamen örtüştüğünü hissettim. Neticesinde buraya geldim” dedi.

 

KADRO YENİLENDİ

Kadroda geçen sezondan sadece iki oyuncu bıraktıklarını ve şimdiye kadar 18 transfer yaptıklarını vurgulayan teknik direktör Taşkın, “Bünyemizde çok fazla genç oyuncu vardı. Şu anda bünyemizde geçen yıldan bir Barış Zeren bir de Erdem Çetinkaya var. Altyapımızdan yeni filizlenen 4 tane arkadaşımızı da yukarıya çıkarttık. Transfer tercihlerimizi yaparken sadece bu yılı baz alarak yapmadık. Kulübün en az üç, beş yılını kurtarabilecek bir yerli oyuncu portföyü yaratmak istiyorduk. Yönetim ve teknik ekip birlikte istişareler yaparak, büyük maliyetlerle bu işi yapabiliriz sevdasında değil de bu ligin doğru oyuncularıyla kulübümüzün de geleceğini karartmadan ‘kulüp yaşarsa Taner Taşkın ve ekibi, kulüp içindeki personel yaşar’ felsefesi ile yola çıktık. Boyumuzu aşmadan şu ana kadar 18 tane doğru transferler yaptık. Fiyat aralıkları da yarışacağımız takımlarla belki de bir iki tık aşağıdadır. Doğru transferler yaptığımızı düşünüyorum” ifadesinde bulundu.  

 

 

TRANSFERLERDE AHLAKİ DEĞERLER ÖN PLANDA

Şu anda gruplarındaki her takımla yarışabilecek seviyede iyi bir takım haline geldiklerini söyleyen Taşkın, "Transferleri yaparken ahlâki değerler bizim için ön plandaydı. Bizzat tanıdığım ve daha önce çalıştığım oyuncular üzerinde bile son durumları hakkında başkanımız Mehmet Emin Katipoğlu’yla beraber çok ciddi istişareler yaptık. Şunu net söyleyebilirim benim değil de bizim yapmış olduğumuz transferler bunlar. Bu ligin doğru oyuncularını almaya özen gösterdik. Bunları yaparken de yaş aralıkları bizim için çok çok önemliydi. Yani baktığımız zaman 20 yaş ile 30 yaş arasındaki oyuncuların harmanlanmış bir şekilde geldiğini gördük. Sürekli kaynaklarını tüketen bir kulübün yaşayacağına ben inanmıyorum ve mutlaka bir takımın üretmesi de gerekiyor. Ankaraspor olarak biz hem üreteceğiz üretim yaparken de bize katkı sağlayabilecek tecrübeli oyuncularla bir tüketimimiz mutlaka olacak. Baktığımız zaman oyuncu grubu hep birbirine yakın isimler aralarında uçurum yok. Biz, oyuncu grubuna formayı vermiyoruz formalar asılı ve bu formaları kendileri alacaklar. Burada doğru bir rekabet ortamını kurduğumuza inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

ANKARASPOR LİGE HAZIR

20 günde yeni bir takım kurduklarını ve kadroya hakim olabilmek, onları takım haline getirebilmek, fiziksel ve oyun mantalitesi anlamında 6-8 hafta içerisinde hazırlayabilmenin kolay olmadığını belirten Ankaraspor teknik direktörü Taner Taşkın bu yüzden kampa 10 gün erken başladıklarını söyledi. Taşkın konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kamp dönemimizi 4 etap halinde yaptık. İlk 10 günlük bölümünü Ankara'da; ikinci 10 günü Afyon'da; üçüncü 10 günü Bolu'da geçirdik ve sonrasını da Ankara’da geçirmeye devam ediyoruz. Kamp sürecinde oyuncuların çok istekli olması, hedefi istemesi ve rekabeti de yapmış olduğumuz hazırlık maçlarıyla gerçekten çok iyi tutması bizi de heyecanlandırdı. Tabi ki oynadığımız hazırlık maçlarında galibiyetlerin yanı sıra mağlubiyetler de aldık. Bunlar deneme yanılma maçlarıydı. Bizim için esas olan iyi rakiplere karşı yapmış olduğumuz provalarda ciddi üstünlüklerimizdi. Bunu çok iyi gördük burada bize umut ışığı oldu. Şu ana kadar yapmış olduğumuz kamp çalışmalarından son derece memnunum. Sadece bir-iki küçük eksiğimiz kaldı inşallah onu da tamamladığımız zaman lige hazır bir Ankaraspor geliyor diyebilirim.”

 

“SAMİMİYET SAHAYA YANSIYACAK”

Ekibiyle birlikte 3 şampiyonluk 5 de play-off oynama başarısı gösterdiklerini ifade eden teknik direktör Taşkın, “Oynayacağımız gruplara çok hakimiz. Kolay grup zor grup diye bir şey yoktur her sezon zordur. 8-9 tane takımın hedefi kovaladığı bir gruba düştüğümüzü söyleyebilirim. Bunların içinden sürpriz takımlar da hedef için gidebilir. Siz iyiyseniz, donanımlıysanız ekibiniz her şeye hazırsa sizin için bir sorun yoktur. Yani biz iyi olacağız her maça çıkarken hanesinde puan gören bir Ankaraspor varsa o zaman bir sıkıntı yoktur. Bunu da becerebilecek bir kadroya sahibiz ve bunun için de yarışmaya hazırız. Son 10 günümüzü çok iyi bir şekilde geçirip lige hazır olacağız. Biz bu oyuncularla, başkanımız, buradaki personelimizle beraber, bir samimiyet içinde çalışıyoruz. Bu samimiyet inşallah sahaya yansıyacak ve Ankaraspor da Allah izin verirse bu hedefin içinde olacak” dedi.

 

“OYUNCULAR VELİNİMETİMİZ”

Korkuya dayalı bir disiplin değil sevgiye ve saygıya dayalı bir disiplin oluşturduklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Biz daha çok oyuncunun aklına de gönlüne girdiğimiz zaman başarının geleceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda sadece ben değil ekibim de uzun mesai harcıyor. Bir gerçekte şu; oyunculara velinimetimiz gözüyle bakıyoruz. Çünkü oyuncuların ayakları çalışırsa, bize inanırlarsa, bir sevgi bağı oluşursa o zaman Taner Taşkın ve ekibi başarılı olur. Bizler onlarla beraber bir yol arkadaşıyız yol arkadaşına da herkes gerekli hassasiyeti göstermek zorunda” şeklinde konuştu.

 

“ANKARASPOR YUKARILARDA OLMASI GEREKİR”

Ankaraspor tesislerine girdiğinde çok etkilendiğini belirten Taşkın, “Tesise geldiğinizde futbol kulübüne geldiğinizi hissediyorsunuz. Şu anda bulunmuş olduğunuz tesiste Süper Lig'de ne imkân varsa aynı imkânlar burada mevcut. O yüzden böyle kulüplerin doğru yerlerde olması gerekiyor. Tabi ki birçok kulüpte çalıştık, imkânları olmayan, tesisleri, stadı olmayan birçok kulüpte bulunduk ama şu anda burada her şey var bize de düşen buradaki imkânları doğru kullanıp bize duyulan güveni boşa çıkartmamak… Bu yüzden ekibimle beraber 24 saat hep tesislerdeyiz zaten ben de tesiste kalıyorum. Bunun için arkadaşlarımızla birlikte çok mesai harcıyoruz. Ankaraspor’un şu görüntüsüyle de çok çok daha yukarılarda olması gerekiyor” ifadesinde bulundu.  

 

BAŞARI EKİP İŞİ

Ekibiyle aralarında bir patron-işçi ilişkisi olmadığını belirten teknik direktör Taner Taşkın konuşmasına şöyle devam etti: “Ekibimle bir kardeş, yol arkadaşı gibi uzun yıllardan bu yana çalışıyoruz. Onlar da bize saygı ve sevgide kusur etmiyor. Benim ne istediğimi zaten ekipteki bütün arkadaşlarım gayet iyi biliyorlar. Ekibimle birlikte şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadığım gibi oyuncu gruplarım da şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. Aslında Taner Taşkın ve ekibinin bu zamana kadarki başarısındaki en büyük sırlardan bir tanesi ekip çalışmasının, hiyerarşik yapının ve ekip içerisinde görev dağılımının doğru olmasıdır. Hiçbir kulüple şu ana kadar bir ihtilafa düşmedim. Sadece güvene ve söze dayalı bir ilişkimiz oldu. Bizimle çalışmak isteyen kulüplere adam gibi gittik adam gibi işimizi yaptık güzel işler yaptık inşallah bir yenisini Ankaraspor’da yapmak istiyoruz.”

 

“LİGE DAMGA VURMAK İSTİYORUZ”

Futbolda her şeyin neticeye bağlı olduğuna vurgu yapan tecrübeli teknik adam, “Bizim önümüzde çok uzun bir süreç var. Eğer bu söylediklerimle beraber neticeler de bizi desteklerse her takımla baş edebilecek her takımla ciddi anlamda yarışabilecek önemli bir takım haline geleceğiz. Bu da bir zaman dilimi. Bu zaman diliminde de tamamen iyi bir takım olmak için tabi ki kayıpsız geçmemiz gerekiyor. Yeni takım olduğumuz için de ilk maçlar bizler için çok çok önemli! Bu arada yeri gelmişken söyleyeyim ilk maçımızı İnegöl'le oynayacağız. İnegöl de yıllarca hep bu liglerde lokomotif takım olmuş, ciddi işler yapmış bir takım. Başlarında da deneyimli bir teknik adam var. Sahamızda oynayacak olmamızın avantajını iyi kullanmak ve iyi başlayıp lige de damga vurmak istiyoruz” dedi.

 

“HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK”

Takıma bir tane de santrafor alarak oradaki rekabeti artırıp transferi kapatacaklarını söyleyen Taşkın, “Ligdeki hedefimiz tabi ki bir üst lige çıkabilmek. Ama bu yolda neyle karşılaşacağız onu bilmiyorum. Yani insanoğluyuz bir dakika sonra ne olacağımızı bilmiyoruz bir dakika öncesine de zaten geri dönemiyoruz. Burada kaldığımız sürece inşallah hedefi görmeyi istiyoruz bunun içinde futbol adına bütün doğru çalışmaları sahaya yansıtacağımızın sözünü verebilirim. “Ben şampiyon yaparım, ben şuraya uçururum, kaçırırım’ gibi söylemimiz yok. Haddimizi biliriz büyük konuşmak bize mahsus değil Allah’a mahsustur. Bizler sadece bu yolda bütün doğruları sahaya yansıtacağız, bütün samimiyetimizle çalışacağız, inşallah Allah da çalışana verir ümidiyle hedefimiz şampiyonluk!” şeklinde konuşmasını tamamladı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER