© Sporanki 2010

Talip Çankırı’dan flaş açıklamalar…

 

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Talip Çankırı, genel kurulun ardından ilk açıklamasını kulübün sosyal medya hesabına yaptı. ‘Birlik-beraberlik’ vurgusu yapan ve transferlerle ilgili açıklama yapan Çankırı’nın açıklamalarından derlediklerimiz şu şekilde:

-Hayatta tesadüflerin çok büyük önemi var. 2004 yılında ‘çekirdekçi’ dedikleri Gençlerbirliği taraftarıydım. Kayınpederim Süleyman Bölünmez’in sahibi olduğu Moil’in kulübe sponsor olmasıyla ben de yöneticiliğe başladım.

-Tribünün sağından çekirdekçilikten, tribünün ortasına yönetici olarak geçtim. Dokuz yıl boyunca rahmetli İlhan Cavcav başkanımla beraber çalıştım ve altyapıdan sorumlu olarak görev yaptım. Arada kesintiler olsa da son dönemlerde yine Gençlerbirliği'nde görev aldım.

-Geçen şu son iki bölümde de Niyazi Başkan'ımın daveti üzerine tekrar Gençlerbirliği'ne devam ettim. Fakat hiçbir zaman ne ilişiğim kesildi, ne ilgim kesildi. Yapabileceğim her türlü desteği her zaman verdim. Ve ben bunu kongrede söyledim zaten. Kongrede ‘Gençlerbirliği'ne bütün imkânlarımı sonuna kadar, Gençlerbirliği lehine kullanacağım’ dedim. Şimdi de söylüyorum.

-Türkiye’de futbol çok kötü bir durumda. Hiçbir takımın gelir gider dengesi pozitif yazmıyor hep negatifte. Hazır paralarla bu takımlar hiçbir yere gidemeyecekler. Biz aslında daha önce altyapıdan başlayarak futbolcu yetiştirip çok güzel bir şekilde futbolcu satıp ve futbolcuları kullanıp başarı elde ettik. Yapılan bir takım hatalarla öz evlatlarımızı oynatmayıp hatalı transferleri Hacettepe'de oynatarak biz aslında öz kaynağımıza orada bir ket vurduk. Bu dönemde yapmamız ve beş yıllık dönem programında üç yıl sonra en az iki yıl, üç yıl içinde kendi kendine yeter, gelir gider dengesi birbirini karşılayabilen bir takım yaratmaktır.

-Tabii ki şu andaki güncel problemimiz transfer tahtasının açılması. O konuyla ilgili olarak ilk günden itibaren gerekli girişimleri yaptım. Bu gerekli girişimleri ben zaten web sitemizde yayınlayacağım. Çok kısa sürede az önce futbolcu arkadaşlarımızla da görüştüm. Bir hafta on gün içinde sürmeden bu tahtayı açmayı hedefimize koymuşuz ve açacağımıza inanıyoruz.

-Yapacağımız takviyelerle hedefimiz tabii ki Süper Lig ama hiçbir zaman biz boyutumuzu aşan kulübü daha çok borçlandırıp atağa götürecek, pahalı işlere, pahalı transferlere girmeyi arzu etmiyoruz ve düşünmüyoruz.

-Üç yıllık, dört yıllık program yapacağız. Bildiğiniz üzere kongremizi tamamladık, seçimimizi tamamladık. Sağ olsun Arda Çakmak kardeşim, o da benim gibi pozitif bakan bir insan. Karşılıklı bir demokratik yarış oldu. Bu saatten sonra artık hepimiz aynı taraftayız.

-Gençlerbirliği ve Gençlerbirliği'nin başarısı bizim için birincil önceliktir. Sen, ben yok şu saatten sonra biz varız. Gençlerbirliği her yerde söylüyorum bizim üst kimliğimizdir. Biz kendi içimizde ne yaparsak yapalım Gençlerbirliği'nin çatısı altında Gençlerbirliği için mücadele etmeliyiz.

-Yüzüncü yılda hedefimiz takımımızı üst yerlere taşımak. Gençlerbirliği bulunduğu yeri hak etmiyor. Desteğinizi bekliyoruz. Hep beraberiz, hep beraber olacağız.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER