© Sporanki 2010

Süper Ligde yabancı oyuncu sayısı 16'ya çıktı

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'de yabancı oyuncu kontenjanının ligin ikinci yarısında 14'ten 16'ya yükseltilmesine karar verdiklerini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliği Vakfı Riva'da toplandı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in daveti üzerine Riva'da bir araya gelen Kulüpler Birliği Vakfı, öncelikle kendi aralarında bir toplantı yaptı. Daha sonra Futbol Federasyonu yetkilileriyle Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı yöneticileri bir araya geldi.

35 kişilik kadroda 14 yabancı isme yer verebilen kulüpler, bu listeye giremeyen futbolcuların kendilerini zor durumda bırakmasından dolayı şikayetlerini dile getirdiler.

Pandemi şartları da dikkate alınarak talep geçici olarak Lig'in ikinci yarısı için karşılık buldu.

TFF Başkanı Özdemir, "Ligin 2. yarısında uygulanmak üzere, yabancı sayısını 14'ten 16'ya çıkartma kararını aldık. Bu ve benzerleri kararlar bir defaya mahsus alınmış kararlardır. Sıkışık takvimden dolayı bu kararları aldık. Liglerimizi oynatarak sonlandırmak federasyonumuzun görevidir" dedi.

Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği Başkanlığı'nı bırakan Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'e de hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı 28 Ocak'ta belli olacak

Ayrıca Kulüpler Birliği'nin yeni başkanın belirlenmesi için 28 Ocak'ta toplanma kararı alındığı belirtildi.

Son olarak Federasyon Başkanı Nihat Özdemir, yayıncı kuruluşun kulüplere ödemelerini yaptığı ve aralarında bir sorun olmadığını söyledi.

TFF Başkanı'nın ardından açıklamalarda bulunan Mehmet Sepil ise şunları ifade etti: 

"Bazı yardımlar istedik"

"Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı 28 Ocak'ta belli olacak. Bugünkü görüşmelerin önemli bir bölümü futbol ekonomisiyle alakalıydı. Bundan dolayı bazı yardımlar istedik. Bununla ilgili detayları konuştuk. 

Futbol sektörü pandemi sebebiyle henüz yardım alamadı. Federasyon Başkanı Nihat Özdemir, yardım alacağımızı söyledi. Yabancı sayısının 2 artırılması istedik ve toplantıda karar alındı. 16 yabancı ile oynanması yönünde karar alındı.

Kurun sabitlenmesi noktasında yazılı bir talebimiz vardı. Federasyon Başkanı Nihat Özdemir kararın, bu toplantıda alınamayacağını söyledi. Benim umudum, başkanımızın bu isteği yerine getireceği noktasında."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER