© Sporanki 2010

Stancu’nun ilk hat-tricki !

 

Göztepe karşısında ikinci yarı oyuna giren ve 26 dakikada attığı 3 golle Gençlerbirliği’ne galibiyeti getiren Rumen golcü 34 yaşına merdiven dayadığı kariyerinde ilk hat trickini yapmış oldu.

Göztepe karşılaşmasının ikinci yarısında oyuna dahil olan Stancu, 26 dakikada attığı 3 golle takımına galibiyeti getirdi ve kümede kalma ümitlerini son maça taşıdı. Stancu, attığı gollerle Gençlerbirliği tarihinde en çok gol atan futbolcular sıralamasında 4’ncülüğe yükseldi.

Haziran ayında 34 yaşına girecek olan Stancu, kariyerinde ilk defa bir maçta 3 gol attı. Kariyerinde, Romanya Milli Takımı’nın yanı sıra Türkiye ve Romanya kulüplerinde toplam 457 maça çıkan Stancu toplamda 148 gol attı.

Kariyerinin son demlerini yaşayan Stancu, kariyeninin ilk hat trickini yaparken, Gençlerbirliği formasıyla en çok gol atan futbolcular sıralamasında 62 gole ulaştı ve Ümit Karan’ı geçerek 4. sıraya yerleşti.

F.Karagümrük maçının devre arasında sakatlığı nedeniyle oyundan çıkan Stancu’nun Göztepe maçı için açıklanan maç kadrosunda yer almadığı ancak çekilen MR’ının temiz çıkması sonrasında oynamak istediğini teknik ekibe ilettiği ve bu şekilde maç kadrosuna alındığı öğrenildi.

Gençlerbirliği’nde Stancu’dan önceki son hat tricki Daniel Candeias yapmıştı. Gençlerbirliği’nin geçen sezon Antalyaspor’u deplasmanda 6-0 yendiği maçta Portekizli futbolcu 3 gol atarken 2 de asist yapmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER