© Sporanki 2010

Stancu tarihe geçti !

Gençlerbirliği’nin Rumen golcüsü Bogdan Stancu, Alanyaspor karşısında attığı golle, kırmızı-siyahlı forma altında 50. lig golüne ulaşarak Gençlerbirliği’nde bunu başaran 3. yabancı oyuncu oldu.

Alanyaspor karşısında attığı golle 6 aylık suskunluğuna son veren Stancu, Gençlerbirliği tarihinde adını yeni bir yere daha yazdırdı. Rumen golcü, Gençlerbirliği’nde lig maçlarında 50 gol barajını geçen 3. yabancı futbolcu oldu.

Gerçlerbirliğinde daha önce Andre Kona 65, Souleymane Youla 50 lig golü atmıştı. Stancu, bu alanda Youla ile beraber 2’nciliği paylaşmaya başladı. Gençlerbirliği’nde 56 resmi gole ulaşan Stancu bu alanda da tüm futbolcular arasında 5’nci sıraya yükseldi.

Öte yandan Gençlerbirliği’nde Alanyaspor karşısında galibiyet golünü atan Bogdan Stancu, tam 6 ay sonra bir gol sevinci yaşadı.

Stancu, ligin 4. haftasında 4 Ekim 2020 tarihinde oynanan Beşiktaş maçında attığı golle takımının sahadan 1-0 galip ayrılmasını sağlamıştı. Bu golden sonra büyük bir suskunluğa giren Stancu, tam 6 aylık bir aranın ardından bu sezonki 2’nci golünü atmış oldu.

 Skorlar 2-1’er, puanlar 3’er 3’er !

Teknik direktör Özcan Bizati yönetiminde 3’te 3 yapan Gençlerbirliği, bu dönemde tüm maçlarını 2-1 kazandı.

Küme düşmenin en büyük adayıyken kazandığı 3 maçla çıkışa geçen Gençlerbirliği’nde alınan 3 puanlar 2-1’lik sonuçlarla geldi. Gençlerbirliği, bu süreçte Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Alanyaspor’u 2-1 mağlup etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER