© Sporanki 2010

"Sportif başarı olmayınca yaptığınız şeyler gölgede kalıyor"

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, teknik direktör Tolunay Kafkas ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. Beştepe Tesislerinde düzenlenen imza töreninde, kulüp başkanı Faruk Koca açıklamalarda bulundu.

Başkan Koca, sarı-lacivertli kulübün transfer yasağını kaldırmak için 40 milyon Euro verdiklerini belirterek, “Geldiğimden beri 1 milyar 350 milyon lira bu kulübe sponsorluk ve yönetimden para bulduk. İnşallah bu sezon sonu, bu kulübün futbolcusuna, sağa sola hiçbir borcu kalmayacak. Bu kulüp sezon sonu borçsuz olacak. Kulübün borcu olduğunu söyleyenler 200 milyon lira getirsinler başkanlığı devrediyorum haydi. Sezon bittiğinde hiçbir futbolcunun alacağı kalmayacak” diye konuştu.

“TÜM TAKIMLAR HÜKMEN GALİP SAYILMALI”

Faruk Koca, deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen takımlar oynanan maçlara ilişkin gelen soruya, “İşin adil olması gerekir. Bu takımların hepsi Hatay ve Gaziantep ile oynadı ilk yarı… İkinci yarı 3 takım oynadı ve mağdur. Biz, Kasımpaşa ve Trabzonspor… İkinci yarıdan itibaren bütün maçlar hükmen galip sayılsın dedim. Beşiktaş da bu kulüplerin baştan beri maçının ya iptal edilmesini ya da herkesin galip sayılması gerektiği ile ilgili UEFA’ya başvurdu. Her ikisi de bizim lehimize olurdu. Bu iki takımla oynayan bütün takımların galip sayılmasını, onların 3-0 hükmen mağlup sayılması gerektiğini düşünüyorum” yanıtını verdi.

"SPORTiF BAŞARI OLMAYINCA YAPTIĞINIZ ŞEYLER GÖLGEDE KALIYOR"

Süper Lig’in tek başkent ekibinin sportif anlamda başarı sağlayamadığını dile getiren MKE Ankaragücü Başkanı Koca, “Sportif başarı haricinde kulübün diğer problemleri ile ilgili şu anda Ankaragücü ligin en iyi 2 ve 3’üncü takımıdır. Ekonomik, imaj ve Ankaragücü camiasının beklediği çok güzel düzeltmeler yaptık. Ne yaparsanız yapın sportif başarı olmayınca yaptığınız şeyler gölgede kalıyor. 

TOLUNAY KAFKAS: "YÜZDE 100’ÜNÜ ANKARAGÜCÜ’NE VERECEĞiM"

Teknik direktörlüğe getirilen Tolunay Kafkas ise imza töreninde açıklamalarda bulundu.

"Ankaralıyım. Futbola Ankaragücü’nün Tandoğan Tesislerinde toprak sahalarda başladığını dile getiren başkent ekibinin yeni teknik direktörü Kafkas, "Böyle büyük bir camianın parçası olmak benim için onur ve gurur meselesi. Kendimin yüzde 99’unu değil yüzde 100’ünü Ankaragücü’ne vereceğim. Umarım 10 günlük ara bize iyi gelecek. Farklı bir Ankaragücü izlettireceğimin sözünü şimdiden camiaya duyuruyorum” değerlendirmesinde bulundu."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER