© Sporanki 2010

Sözleşmesi bitenler, kiralıktan dönenler ve takıma kaç oyuncu lazım !

Sözleşmesi bitenler, kiralıktan dönenler ve takıma kaç oyuncu lazım !

Sporanki You Tube kanalımız yeni sezonda da dolu dolu olacak.

Takipte kalın...

https://www.youtube.com/channel/UCjqarF0On0fDnQQvXMSYshw?view_as=subscriber

MKE Ankaragücü 2020 – 2021 sezonu için teknik direktörlük görevine Fuat Çapa’yı getirdi. Çapa ne yapar, ne yapmalı bunu daha sonraki yazımızda ele alacağımızı belirteyim.
Ankaragücü’nde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Bilindiği gibi kabusa dönüşen Süper Ligden düşme konusu halledildi. TFF aldığı kararla küme düşmeyi kaldırdı. Bu kadar Ankaragücü için tarihi bir şans olarak değerlendirilebilir. Çünkü küme düşülmesiyle önümüzdeki süreçte neler yaşanacağı belirsizdi. 370 milyon TL. borç yüküyle takım batağa bile sürüklenebilirdi.
Ancak bu travmadan kurtulduktan sonra yine eski tas eski hamam durumunu aldık. Çünkü benim de Sporanki’de yaptığım haber gibi şu an kulübün transfer yasağı var ve yasağın kalkmsı için en azından şimdilik 40 milyon TL.sıcak para lazım.
Oysa Ankaragücü’nde para yok. Zaten benim yaptığım bu haberi, başkan Fatih Mert’te Twitter da taraftarların sorularını cevaplandırırken doğruladı.
Şimdi gelelim yasak konusuna. Bu işin şakası yok ve yine yasakla lige girersek bir kez daha düşeriz. Zaten Ankaragücü taraftarı bu yasak lafını duymaktan bıktı usandı artık.
Bunu kendimden biliyorum. “Transfer yasağı” haberi yapmaktan da bu tür haberleri okumaktan da, sosyal medyada görmekten de artık midem bulandı.
Tabii bu yükün sorumlusu kesinlikle mevcut yönetim değil, bunu da biliyorum. Net olarak da ifada edeyim. Mevcut yönetimin son derece iyi niyetli çalıştığını da belirteyim. Ancak şu var şubat ayı transferler döneminde Faruk Koca kendi ağzından bir daha yasağın gelmeyeceğini söylemişti.
Fakat Fatih Başkan, Twitter hesabında yasağı doğruladı. Üstelik bu kadroyla devam ederiz söylemleri de var.
Bende bir dost olarak, bu yönetimi her zaman destekleyen bir taraftar olarak şunu ifade edeyim. Kimse kusura bakmasın bu kadro, 21 takımlı, hafta içi/hafta sonu 40 maç oynanacak, bir de bunun üzerine Türkiye Kupası oynayacak Ankaragücü’ne asla ama asla yeterli olmaz.
Bu kadroyla lige girersek kesinlikle yine düşeriz. Ve bu yönetim 2 kez aynı ligden takım düşüren bir yönetim olarak tarihe geçer. Bunu da asla istemem.
Ben Başkan Mehmet Yiğiner’ken de diplomatik dilden nazikçe uyarılarımı yapmış ve yol göstermiştim. Ama kimse Ankaragücü menfaatleri doğrultusunda hareket etmedi. Ve sonuç hüsran oldu.
Yine nazikçe uyarıyorum. Ankaragücü yönetimi bu taraftarın nezdinde iyi anılmak istiyorsa yasağı hemen kaldırmak ve transfere başlamak zorunda. Aksi halde yine hepimiz üzülürüz.
Tabii şunu da biliyoruz ki Fuat Çapa Ankaragücü’ne yasağın kaldırlması şartıyla geldi. O yüzden yasağın kesin olarak kaldırılacağını düşünüyorum. Ama burada da yine zamanlama önemli. Yasak ne kadar erken kaldırılırsa o kadar iyi olur.

TAKVİYE NERELERE

Ankaragücü’nde sözleşmesi biten isimlerde, sözleşmesi sürecek isimlerde belli.
Baktığımızda;

Sözleşmesi Bitenler;

Aydın Karabulut, Daniel Lukasik, Dever Orgill, Oscar Scarione, Gelmin Rivas, Konrad Michalak, Mahmut Akan, Ricardo Faty, Sedat Ağçay, Gerson Rodriguez, Mehmet Sak, Nduka Ozokwo

Sözleşmesi Devam Edenler;

Ricardo Friedrich, Korcan Çelikay, Yiğit Kafkasyalı, Stelios Kitsiou, Cebrail Karayel, Ante Kulusic, Michal Pazdan, Fatih Tultak, Tiago Pinto, Atila Turan, Orkan Çınar, Miloş Stonojeviç, EnderAygören, Berke Gürbüz, Saba Lobjanidze, İlhan Parlak,

Kiralıktan Dönenler;

Hasan Kaya 22 maç 3 gol (Anagold Erzincanspor)
Furkan Bekleviç, 1 maç (Turgutluspor)
Enes Kubat 9 maç 2gol (Altınordu)
Alper Önal 11 maç 1 gol (Başkent Akademi)
Ahmet Sun 29 maç 9 gol (Başkent Akademi)
Ahmet Can Arık 3 maç (Çankaya FK)
Kaan Uykur 4 maç (Artvin Hopaspor)

Bu listeye baktığımızda eğer yasak kalkacaksa ilk 11 için Lukasik, sonradan girecek hamle oyuncusu olarak da Scarione, Rivas, Michalak elde tutulabilir.
Bunun dışında da oyuncu ihtiyacı olmayan 3 bölge kaleci, sağ bek ve sol bek.
40 maçlık periyodu göz önünde aldığımızda 2 stoper, 2 ön libero, 2 kanat, 2 orta saha ve santrfor şart.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER