© Sporanki 2010

Seymenler, 100. yılda Sinsin ateşini yaktı

Seymenler, 100. yılda Sinsin ateşini yaktı

Ankara’nın Başkent oluşu ve Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle Ankara Kulübü Seymenleri tarafından Ankara Kalesi’nde Sinsin ateşi yakıldı.

Ankara Kulübü Seymenleri, 100. yılda Sinsin ateşini yaktı. 13 Ekim Ankara'nın Başkent oluşunun 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında düzenlenecek kutlama etkinlikleri öncesinde Ankara Kulübü Seymenleri, Ankara Kalesi Hisar Kapı önündeki meydanda Sinsin ateşini yakarken, sergiledikleri Sinsin ve Seymen oyunları ile Türk kültürünün geleneksel mirasını yaşattı.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan, Ankara Kalesi Hisar Kapı önündeki meydanda yakılan Sinsin ateşinin önünde yaptığı konuşmada; Sinsin’in, gece, ateş çevresinde, erkeklerin davul zurna eşliğinde oynadıkları çok eski ve köklü bir halk oyunu olduğunu belirterek, “Sinsin ateşini, Ankara'mızın Başkent oluşun ve Cumhuriyetimizin 100. yılında Ankaralılar olarak, Seymenler olarak hep birlikte yakıyoruz. Sinsin oyunuyla, Seymen oyunlarıyla, bu coşkuyu yeniden yaşıyoruz.” dedi.

Özaslan, şöyle devam etti: “Ankara, binlerce Seymeniyle birlikte 27 Aralık 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bağrına basmış, ‘Vatanı düşmandan kurtarmak için ölmeye hazırız’ diye haykırmıştır. O günden sonra Milli Mücadele’nin merkezi olan Ankara, 13 Ekim 1923’de Türkiye Büyük Millet Meclisi kararı ile Türkiye’nin başkenti olarak kabul edildi. Ankara Kulübü olarak bundan sonra da Türkiye’nin kalbi Ankara’mızın tarihi kültürel değerlerine sahip çıkmaya tüm gayretimizle devam edeceğiz. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ankara’yı Türkiye’nin başkenti yapan ve vatan uğruna canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz. Ankara’mızın Başkent oluşunun 100. yılı ve Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.” 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER