© Sporanki 2010

Serkan Aydın: "Görevimizin sonuna geldiysek de bırakırız..."

Gençlerbirliği Futbol Şube Sorumlusu Serkan Aydın, Teknik Direktör Sinan Kaloğlu ve futbolcu Mete Kaan Demir, 2-1 kazanılan Sakaryaspor maçı sonrası özel açıklamalarda bulundu. 

Gençlerbirliği Futbol Şube Sorumlusu Serkan Aydın, Teknik Direktör Sinan Kaloğlu ve futbolcu Mete Kaan Demir, Vizör Youtube kanalına konuk oldular. Hem Sakaryaspor galibiyetini hem de ligdeki konumu değerlendirdiler.  

"Bu takımın küme düşmeyeceğini garanti ederim diye konuşmuştum"

Gençlerbirliği Futbol Şube Sorumlusu Serkan Aydın, "Geldiğimde benim gelmemle alakalı olumsuz serzenişlerde bulunanlar oldu. Sinan Kaloğlu hocamız göreve başladığında yine olumlu serzenişler aldım. Futbolu doğru okumak ve elinizdeki ekibi iyi değerlendirmek gerekir. Matematiksel olarak daha garantilenmedi, ligde kaldık diyemem. Takım son sıradayken de benim olduğum yerde başarısızlığı kabul etmiyorum, bu takımın küme düşmeyeceğini garanti ederim diye iddialı konuşmuştum" dedi. 

"Ben görevimi yaptığımı düşünüyorum"

Serkan Aydın, "Mustafa Dalcı hocaya da teşekkür ediyorum. Herkesin emeklerine sağlık. Her alınan puan önemliydi. 37 puan aldığımızda ligde kalacağımızı biliyorduk. Son maçı da kazanarak 40 puanda ligi bitirmek istiyoruz, sonrasında ise artık önümüzdeki sezon planlamaları yapılır. Niyazi Başkan beni buraya getirirken belli hedefleri vardı, öncelikli hedef ligde kalmaktı. Ben görevimi yaptığımı düşünüyorum. Vicdanen rahatım. Sinan hocayı da getirirken de buradaki oyuncu profiline uygun olduğunu düşünüyordum. Elinden geleni yaptı, takıma ayrı hava kattı. İyi iş çıkarıldı. Eyüpspor galibiyeti bizim için büyük sinyaldi.  Altay maçında alınan 1 puan gerekliydi" diye konuştu. 

Serkan Aydın yeni sezonda kalacak mı? 

Serkan Aydın, yeni sezon planlaması hakkında da konuştu. Aydın, "Kısmet. Ben görevimi yaptığımı düşünüyorum. Önümüzdeki sene bu kulübün layık olduğu yer Süper Lig. Süper Lig için takım kurulmalı. Geldiğimde üzerimde büyük baskı vardı. Görevimizin sonuna geldiysek de bırakırız. Sezon sonunu Başkan ve yönetimle değerlendirip, önümüzdeki yıllarda planlamalar ne ise benimde net bir karar vermem gerekecek. Günübirlik başarılar olmamalı. Kemik kadro oluşturmam lazım. Bu sene ki kadrodan kemik kadro kurmamız zor. Yerli forvetlerimizden çok umutluyum. Doukara bugün hayatının maçını oynadı, ama taraftar gözünden gol ve asist üretemeyince bir şey yapmamış görünüyor. Bizim istediklerimizi yaptı. Top tuttu, takım arkadaşlarının önünü açtı. Mükemmel oyun oynadı. Bugün ileride altı yedi pozisyon ürettik" ifadelerini kullandı.  

"Artık, yeni nesil hocaların başarılı olacağını düşünüyorum"

Serkan Aydın, "Genç futbolcularımız sezon öncesi iyi bir kamp dönemi geçirirlerse ve sürekli oynamaya devam ederlerse geleceğimizin temelleri atılır. Başka takımda da görev alsam Sinan Kaloğlu ile çalışmak isterim. Çoğu takım klasik düzen oynuyor. Sakaryaspor maçı öncesi Başkanımızla konuştuğumuzda ilk 25 dakika size çile çektireceğiz dedim, 3-4 gol atacağımızı biliyorduk. Futbol artık playstation gibi. Yeni nesil hocaların daha başarılı olacağını düşünüyorum. Yeni oyun stillerine artık alışacağız. Maçtan 48 saat önce Sinan hoca ve ekibiyle dakika dakika maçı kafamızda oynuyoruz. Ekip doğru yönlendirildiğinde başarı istemeden geliyor. Kiralık oyuncusu çok olan bir takımda bunu başarmak kolay değil" açıklamalarında bulundu. 

"Yavaş yavaş hedefe odaklanılmalı"

Serkan Aydın, "Ama o parolayla girilmemeli. Çünkü hedef haline gelirsiniz, size play-off'u zor oynattırırlar. Yavaş yavaş kendini belli etmeden oralara gidilmeli. Samsunspor hedef takımdı senelerce çıkamadı. İstanbulspor gibi yavaş yavaş ilerlenmeli. Afrika'da baya oyuncu izlettim. 2 ay önce U21'lerin maçı vardı, scoutları oraya gönderdim. Beğendiğimiz oyunculardan 4-5 tanesi Fransa Ligue 1'e gittiler. Onları kiralık getirebiliriz diye düşünüyorum" dedi. 

Mete Kaan Demir ve Sinan Kaloğlu'ndan özel açıklamalar

Gençlerbirliği'nin formda futbolcusu Mete Kaan Demir, Cuma günü evleneceği müjdesini verdi. "Düğünü önce yapayım ki rahat çıkayım Bandırmaspor maçına. Hedefimiz son maçı da kazanmak ve ligde kalmak. İleride gönlümden Barcelona geçiyor" dedi. 

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, "Artık son virajdayız. Çocuklar tarih yazıyor. Serkan Aydın'ın çok iyi bir çevresi var ve Türk futbolunda seviliyor. Kulübü daha iyi yerlere getireceğiz. Muazzam bir ekip çalışması var. 6 maçta 13 puan ve üst sıralardaki takımlara karşı oynadık. Stres bambaşka, çocuklar büyük iş başarıyor. Kiralık oyuncularımızın hepsi karakterli. Gençlerbirliği'nin futbolcusuyuz diye olaya bakıyorlar. Devre arası transferler zordur, 7 puanlı bir takıma karakterli oyuncu bulmakta zordur. Biz geldiğimizde takıma inanç konusunda katkılar sunduk, aile ortamı olunca da başarı geliyor" ifadelerinde bulundu.  

Haber: Ahmet Mert Dokuzoğlu / Vizör Youtube 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER