© Sporanki 2010

Savaş Çolakoğlu'ndan hakem Turtay'a çok sert tepki

Gençlerbirliği Basın Sözcüsü Savaş Çolakoğlu, Tuzlaspor maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. ‘Emeklerimiz gasp edildi’ diyen Çolakoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

-Gençlerbirliği Kulübü sadece ahlaklı sporcular yetiştirmek üzere kurulmuş bir kulüp, tüm müsabakalarında sonuçları ne olursa olsun hep ahlak çerçevesinde, hep doğruluk ve iyi niyet çerçevesinde yürüten bir spor kulübüyüz.

-Konuyla ilgili yarın da kulüpte yönetim toplantısı yapılacak, daha detaylı açıklamalarda bulunacağız. Bu akşam gerçekten elimiz ayağımız titriyor. Hiç olmayacak şekilde haksız yere bu gençlerin emekleri gasp edildi.

-Futbolu yönetenlerin gerçekten Türk futbolunun ileriye gidebilmesi için alt liglere daha özen göstermeleri gerekiyor. Alt liglerdeki hakemlerimizin daha özenli bir şekilde seçilmesi gerekiyor.

-Hakemle ilgili maçtan önce de olumsuz söylentiler vardı. Yönetim olarak hakemi etki altına bırakacak hiç bir şey söylemedik, biz Gençlerbirliği kültürüne yakışanı yapmıştık. Maalesef gördük ki hiç bir şey değişmemiş.

-Gençlerbirliği'ni yönettiği üçüncü maçında da aynı şekilde emek hırsızlığına devam etti bence. Bu Türk futbolu için gerçekten acı verici bir durum. Gerçekten çok üzgünüz.

-İstanbul takımları tüm liglerde farklı şekillerde korunduğun artık aşikar. Burada da bunun ispatını gördük, eğer 8 tane İstanbul takımının olduğu bir Süper Lig'de o zaman 16'ya çıkartsınlar İstanbul takımlarını, İstanbul ligi yapsınlar. Biz de Anadolu ligi yapalım.

-Bu şekilde devam etmez, bu gerçekten Türk futboluna ciddi anlamda zarar veren bir uygulama. Hakemlerimiz, ellerini vicdanlarına koyup olması gereken neyse o kararı versinler. Hakemlerden korunma istemiyoruz. Sadece doğru karar bekliyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER