© Sporanki 2010

Şampiyonun 1.Ligde son maçı

67 puan ve genel averajla ikinci sırada bulunan sarı-lacivertliler, rakibini yenerse, ikili averajdaki üstünlüğünden dolayı, diğer maçın sonucuna bakmaksızın ligi lider tamamlayacak. Aktepe Stadı’ndaki mücadele saat 16.00’da başlayacak.

 

Spor Toto 1. Lig’de 2021-2022 sezonunda normal etap bugün oynanacak maçlarla tamamlanacak. MKE Ankaragücü ve Bereket Sigorta Ümraniyespor, daha önce Süper Lig’e yükselmeyi garantilerken, Süper Lig vizesi alacak üçüncü takım; Bandırmaspor, İstanbulspor, BB Erzurumspor ve Eyüpspor takımları arasında oynanacak play-off karşılaşmalarının ardından belli olacak.

Geride kalan 37 haftada, 67 puan toplayan Ankaragücü, genel averajla son haftaya ikinci sırada giriyor. Sarı-lacivertliler, sezonu Keçiörengücü ile oynayacağı derbi maçında tamamlayacak. Aktepe Stadı’nda bugün saat 16.00’da başlayacak mücadeleyi hakem Mehmet Türkmen yönetecek.

Ankaragücü, derbi maçını kazanması durumunda, Gençlerbirliği-Ümraniyespor maçının sonucunu beklemeden, sezonu lider tamamlayacak. Son haftaya, 2 takım da 67 puanla girerken, ikili averajda üstünlük Ankaragücü’nde. Son maçlar tamamlandığında iki takım aynı puanda kalırsa, ligi zirvede bitirecek ekip Ankaragücü olacak. Ankaragücü, sezonun ilk yarısında rakibini 3-0 yenerken, ikinci maç 2-2 berabere tamamlandı.

 

KEÇİÖREN EVİNDE A.GÜCÜ DEPLASMANDA KAYBETMİYOR

 

Bu maç öncesinde 48 puana sahip Keçiörengücü 10. sırada. Mor-beyazlılar, 4 maçtır kendi evinde kaybetmiyor. Ankaragücü de deplasmanda 8 maçtır rakiplerine yenilmiyor. Sezonun ilk yarısında, Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Ankaragücü 2-1 kazanmıştı. 2 takım arasında oynanan son maçta, resmi olan 3 karşılaşmadan Ankaragücü galip ayrılırken, iki hazırlık maçını kazanan Keçiörengücü oldu.

Ankaragücü’nde en golcü isim 9 golü bulunan ancak uzun süredir sessiz kalan Eren Derdiyok. Keçiörengücü’nde ise 15 gol atan ve gol krallığı yarışında iddialı olan Eze, bu alanda takımın en etkili ismi konumunda.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER