© Sporanki 2010

"Şampiyonluğa oynayan kadro kuracağız"

 

 

Etimesgut Belediyespor Kulübü Başkanı Mesut Şahingöz, Ankara Anadolu Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Başkan Şahingöz, “Önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak bir kadro kuracağız” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İkinci Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Etimesgut Belediyespor hem sezon başında hem de devre arasında yaptığı transferlere rağmen istediği sonucu alamadı.  Ligde oynadığı 30 maç sonunda 9 galibiyet, 9 beraberlik 12 mağlubiyet alan siyah beyazlılar bu maçlarda rakip filelere 36 gol gönderirken kalesinde 43 gole de engel olamayıp 36 puanla 12’inci sırada kendine yer buldu.

Etimesgut Belediyespor Kulübü Başkanı Mesut Şahingöz, Anadolu Gazetesi Yazarı Eyüp Kara’ya verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu. Keyifli röportajda Başkan Şahingöz, hem yapacakları transferleri hem de yeni sezon ile ilgili hedeflerini konuştuk.

Eyüp Kara: Takımın son durumu ve gidişatı hakkında bilgi verir misiniz?

Mesut Şahingöz: İkinci yarıya başladığımızda Enver Bozbay hocamızın bize sunduğu eksiklerle yönetim kurulu olarak yerine getirdik ve 11 yeni transfer yaptık. Her mevkiye bir alternatif futbolcu aldık. Nitekim ikinci yarı puanına baktığımızda ne kadar verimli transferler yaptığımızı da görmüş olduk. Yalnız ikinci yarının sıkıntısı, bütün takımların ciddi performans ortaya koymaları. Çünkü bütün takımlar ligden düşmemek ve play-off’a girmek için mücadele ediyorlar. Hal böyle olunca takımlar, ellerindeki son kozları oynadıkları için şu an dengesiz bir lig oluştu ve birçok takım garanti konuşamıyor. Ama takımımızın şu anki durumundan memnunum geleceğe yönelik bir ışık veriyorlar bizlere. Bu sene bitti sayılır ama önümüzdeki seneye şampiyon olacak bir takım kurup, 1 Mayıs itibariyle transferlerimizi ve çalışmalarımızı başlatmış olacağız.

Eyüp Kara: Teknik direktörde değişiklik gündeminize geldi mi?

Mesut Şahingöz: Teknik direktörümüzle alakalı konu yönetim kurulu ve Belediye Başkanımızın alacağı ortak karar doğrultusunda uygulanacaktır. Şahsi fikrim hocamızla ekibimizle yola devam etmektir.

Eyüp Kara: Takımın lig performansı pek istikrarlı değil bununla ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Mesut Şahingöz: Öncelikle biliyorsunuz 2. Ligde Beyaz ve Kırmızı olmak üzere iki ayrı grup var. Bizim olduğumuz Kırmızı Grup çok dişli rakiplerle dolu doğal olarak da herkesin herkesi yenebilecek potansiyeli var. Teknik heyetimizle maç öncesi mutlaka değerlendirmeler yapar fikirlerimizi söyleriz ama son karar teknik heyetindir. Bu aldıkları karar doğru veya yanlış onlara aittir. Başarılı olursa söylenecek zaten bir şey olmaz ama başarısız olduklarında bilirsiniz ki futbolun acıması yoktur. Bu faturayı da herkes kendi cebinden öder.

Eyüp Kara: Oyuncu primlerine zam yaptınız mı?

Mesut Şahingöz: Evet getirdik. Sezon başında Futbol Şube Sorumlumuz Kürşat Bey varken deplasmanda 4000 TL, içerde 3000 TL. Deplasmanda beraberlik 2000 TL, içeride beraberlikte prim yoktu. Ama içerideki mağlubiyetlerde bir maç içerideki miktar kadar cezası vardı bu sistem devam ediyor. Fakat Enver Hoca geldiğinde içerideki maçlara 1000 TL zam istedi. Bizde kendisini kırmadık. Ama bazen öyle kritik, üst düzey maçlar oynanıyor ki kazandıklarında ekstra prim verebiliyoruz. Bizde adalet var kazandıklarında prim alırlar, kaybettiklerinde cezalar uygulanır.

Eyüp Kara: Bu sezon kendi sahanızı kullanamamak takımı zorladı mı? Önümüzdeki sezon kendi sahanızı kullanabilecek misiniz?

Mesut Şahingöz: Öncelikle mevcut Atatürk Stadımız bildiğiniz gibi bakıma alındı sentetik halı sahaydı o kaldırıldı yerine çim ekildi. Tribünler genişletildi. Aldığımız bilgiye göre hem maç sahamız hem de antrenman sahalarımız 1 Haziranda bize teslim edilecek ve önümüzdeki sezon inşallah kendi sahamızda oynayacağız. Bu sene biraz zorlandık Sincan’da kiralık sahada oynuyoruz. İlk yarıda Şekerspor’un toprak sahasında antrenman yaptık, şimdi Gençlerbirliği’ne ait sentetik sahalarda antrenman yapıyoruz. Buda bizleri zorlamıyor değil tabi, yeni sezonda her şeyin kendimize ait olduğu alanlarda çalışarak çok daha iyi performanslar çıkaracağımıza eminim.

Eyüp Kara: Yeni transferleri ne zaman açıklayacaksınız?

Mesut Şahingöz: 1 Mayıs itibariyle hem takımda kalacak oyuncuları hem de yeni transferleri açıklayacağız. Hedefimiz kesin şampiyon olacak bir takım kurmak, hem de tecrübeli, gelecek vadeden oyuncular bulmak. Bunun sebebi takım içinde özellikle alt yapıdan gelecek oyuncuların birkaç sene sonra tecrübeli olmasını sağlamak. Bunun da bir kısmını bu sene başardık. Bu sene takımın iskeletini oluşturacak oyuncularımızı da bulduk önümüzdeki sezonda 6-7 oyuncu transferiyle iyi bir oyun çıkartıp bir üst Lige geçmeyi garantilemek istiyoruz.

Eyüp Kara: Etimesgut Belediyespor’un alt yapısının durumu nedir?

Mesut Şahingöz: Ben geçen seneye kadar alt yapıdan sorumluydum. Bu sene alt yapı sorumlumuz Soner Cengiz Bey oldu. Çok özverili ve niyetli çalışmalar içinde futboldan geldiği için anlayarak hareket ediyor. 2019-20-21 yıllarında alt yapı futbolu oynanmadı. Burada bizim ve diğer kulüplerin çok ciddi futbolcu kaybı oldu. Şu anda bizim U17-U19 takımlarımız ligi iyi yerlerde bitirdiler. B takımımız var ilk maçlarını da kazandılar bu takım bizim rezerve takımımız A takımımızı besleyecek durumda. Bu sezon çalışmalarına erken başlayacağımız için A takımımıza transfer için önceliği kendi kulübümüzdeki evlatlarımıza vereceğiz.

Eyüp Kara: Kulübün borcu var mı? Kulüp gider ve gelirlerinde denge var mı?

Mesut Şahingöz: Kulübümüzün şu anda resmi hiçbir borcu yok. Sporcularımıza yasal olarak ödememiz gereken günü gelmemiş ödemelerimizi de mayıs ayı itibariyle kapatıyoruz. Bu kulübün borcunun olmamasının tek sebebi zamanında alınmış bir karardır. Türkiye’de bir tek bizim kulübümüz de olan “kulüp yönetimindeki borçlar kulüp yönetimine aittir. Borcun yüzde 60’ını başkan, yüzde 40’ını yönetim üyeleri öder” diye. Kulübün dört tane gelir kaynağı var. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gelen cüzi miktar (1 yıl içinde bir milyon yüz bin civarı), bizler gibi iş adamlarından gelen destekler, yapılan reklam ve sponsorluk anlaşmaları ve sattığımız oyuncuların bonservislerinden gelen gelirler. Kulübümüz Türkiye’de bulunan en güvenilir kulüplerden bir tanesidir. Belediyemiz bizi yılda iki kez kontrol eder, kulüp başkanı olarak gelir ve giderlerle ilgili her ay yönetime bilgi veririm. Şükürler olsun ki anlımız ak, başımız diktir.

Eyüp Kara: Taraftar durumunuz nasıl?

Mesut Şahingöz: Futbol seyirciyle oynanan bir spordur. Onunla heyecanlı ve güzel olur. Sahanın 12’inci adamıdır. Belediye ve Etimesgut’un gençlerinden oluşmuş, Resul Ceylan’ın Başkanlık yaptığı bir taraftar derneğimiz var. Sağ olsun bu işi çokta güzel götürüyor. Takımımıza çok ciddi destekleri var. Birde doğal seyircimiz var. Şu an kendi sahamızda oynamadığımız için seyirci karşılamamız az. Yeni sezonda kendi sahamızda, futbolu seven kendi seyirci ve taraftarımızla çok iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER