© Sporanki 2010

Sahada güçlü

Spor Toto 1. Lig’de sezonun ilk yarısını, lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’un 3 puan gerisinde 36 puanla ikinci sırada tamamlayan MKE Ankaragücü’nde, ikinci yarı hazırlıkları hem yönetim cephesinde hem de teknik kadro ve oyuncu grubunda sürüyor. Sarı-lacivertli ekibin yönetimi, ikinci yarı öncesinde iki önemli konuda çalışma yürütüyor. Bunların ilki, şu an mevcut olan transfer yasağını kaldırıp, tahtayı açmak için maddi kaynak oluşturma çabası. Diğeri ise ilk yarının son haftasında Eryaman Stadı’nda Ankaraa Keçiörengücü ile oynanan derbi maçında yaşanan taraftar kaynaklı sorunla bir daha karşılaşılmaması. Başkent temsilcisi ikinci yarının ilk haftasında kendi sahasında Tuzlaspor ile karşılaşacak.

 

25 MİLYON TL’YE İHTİYAÇ DUYULUYOR

 

Futbolda ara transfer dönemi 12 Ocak’ta başlayacak. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca daha önce yaptığı açıklamada transfer yasağını kaldırma konusunda bir sorun yaşamayacaklarını, yasağa neden olan dava dosyaları ile ilgili çalışmalardan olumlu sonuçlar alacaklarına inandığını belirtmişti. Başkent ekibinin Teknik Direktörü Mustafa Dalcı ise katıldığı bir programda, en olumsuz tarafı düşünerek hareket etmeye çalıştığını ifade edip, transfer yasağı kalkmasa bile mevcut kadro ile sezon başında belirledikleri hedefe ulaşacaklarına olan inancını dile getirmişti.

Sarı-lacivertli ekibin transfer yasağını kaldırabilmesi için 8 futbolcuya ödeme yapmak zorunda olduğu, bu konuda 1 futbolcu ile anlaşma sağlandığı, kalan 7 futbolcu ile de uzlaşıya yakın olunduğu iddia idiliyor.

Ankaragücü’nün öncelikle golcü transferine ağırlık vereceği öğrenildi. Eren Derdiyok’a alternatif ve destek olacak bir isim üzerinde duran sarı-lacivertliler, Tiago Pinto’nun sakatlık durumuna göre sol bek transferi de düşünüyor.

Ankaragücü’nün orta alanı güçlendirmek bu bölgede kadro derinliği sağlamak için, Yılport Samsunspor ile yollarını ayırma aşamasına gelen Hasan Kılıç’ı gündemine aldığı belirtiliyor. Sezon başında Adana Demirspor’dan, Karadeniz temsilcisine geçen tecrübeli oyuncu, 14 maçta, gol atarken 2 de gol pası verdi.

 

NADİR GİTTİ 2-3 İSİM DAHA GÜNDEMDE

 

Ankaragücü, sezon başında Yılport Samsunspor’dan transfer ettiği Nadir Çiftçi ile yollarını ayırırken, 2-3 ismin daha Beştepe’ye veda edeceği konuşuluyor. Bir süre önce teknik kadro ve yönetim ile yaşadığı görüş ayrılığının ardından kadro dışı bırakılan ancak son dönemde yeniden takımla birlikte çalışmalara katılmaya başlayan Hasan Hüseyin Acar ile birlikte, ilk yarıda verim alınamayan yabancı oyunculardan Daniel Lukasik ve Geraldo’nun da gönderilecekler arasında olduğu belirtiliyor.

Spor Toto 1.Lig’de atış hattının içinde kalan ve kümeye tutunmaya çalışan başkentin diğer temsilcisi Ankara Keçiörengücü’nün, sarı-lacivertli ekibin gözden çıkardığı Geraldo’nun yanı sıra fazla forma şansı bulamayan Şahverdi Çetin’i kiralamak için temaslarını sürdürdüğü belirtiliyor.

Şahverdi, oynadığı 7 maçta, 281 dakika süre alırken, 1 gol atma başarısı gösterdi. 14 maça çıkan ve 435 dakika sahada kalan Geraldo ise gol ve gol pası katkısı yapamadı.

 

TARAFTARA UYARI VE AİDAT PAYLAŞIMI

 

Ankaragücü yönetimi, Eryaman Stadı’nda oynanan Ankara Keçiörengücü maçında yaşanan olaylar nedeniyle alınan para cezası sonrası taraftarlara uyarıda bulundu.

Kulüpten yapılan açıklamada; “26 Aralık tarihinde oynanan Ankara Keçiörengöcü, Spor Toto 1. Lig müsabakasında; sahaya yabancı cisim atılması nedeniyle kulübümüz 32 bin TL para cezası almıştır. Şampiyonluk hedefinde emin adımlarla yoluna devam eden kulübümüzün zarar görmemesi için tüm taraftarlarımızı daha duyarlı olmaya, sezon sonuna kadar tek bir taraftarımızı herhangi bir ceza almadan takımımızı desteklemeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Ankaragücü kulübü, üyelerine çağrıda bulunarak yıllık aidatlarını ödemelerini istedi. Sarı lacivertli kulüpten üyelere gönderilen mesajda, “MKE Ankaragücü Spor Kulübü Derneği üyeliğinizin ve kulübümüzün devamlılığı için aidatlarınızı en kısa sürede ödemenizi rica eder, yeni yılınızı tebrik ederiz” denildi.

Hürriyet Ankara 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER