© Sporanki 2010

"Rüzgarın Oğlu" Zeynel’den Gençlerbirliği'ne ziyaret

1959-71 yılları arasında Gençlerbirliği'nde forma giyen ve Kırmızı Kara forma altında gösterdiği başarı ile Milli Takım’a kadar yükselen Zeynel Soyuer, bugün İlhan Cavcav Tesisleri’nde Başkan Niyazi Akdaş ile bir araya geldi.

Başkan Niyazi Akdaş ile Gençlerbirliği’nin eski günlerine dair samimi ve sıcak bir sohbet gerçekleştiren Soyuer, Gençlerbirliği’nin bugünkü tesis ve imkanlarının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Gençlerbirliği'nin yüz yıla dayanan bir mazisi olduğuna değinene Soyuer, “Gençlerbirliği 70’lerden önce de zor dönemler, zor günler gördü. Sonrasında da oldu ama her zaman düştüğü yerden kalkmayı başardı.” dedi.

Başkan Niyazi Akdaş, nazik ziyareti için Zeynel Soyuer’e teşekkür ederken, Zeynel Soyuer gibi nice kahramanın, Gençlerbirliği armasına emek vermiş ismin emanetini layık olduğu yere çıkarmak için çabaladıklarını söyledi.

Ziyaretin ardından Zeynel Soyuer’e isminin yazılı olduğu Kırmızı Kara Gençlerbirliği forması hediye edildi. Ziyaret sırasında Gençlik Gelişim Sorumlusu Cüneyt Memişoğlu ile Kulüp Genel Müdürü Ergun Maraşlı da hatıra fotoğrafında yer aldı.

Futbolculuğu döneminde bir Beşiktaş maçında golleri ve sürati ile “Rüzgarın Oğlu” lakabını alan hücum oyuncusu, kornerden attığı gollerle de döneme damgasını vurmuştu. 12 yıl kesintisiz olarak Gençlerbirliği forması giyen efsane futbolcu, Gençlerbirliği haricinde bir profesyonel kulüp forması da giymedi.

Kulübünün profesyonel lig tarihinde 100.golüne de imza atan Zeynel Soyuer, lakabı, golleri ve centilmen kişiliğiyle kulüp tarihinde de her zaman değerli bir yere sahip.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER