© Sporanki 2010

Ricardo Friedrich-Arda Kardeşler ortak yapımı bir sonuç!

Başkent'in köklü çınarı Ankaragücü, Süper Lig'in 19. haftasında, ligin iddialı kadrolarından birine sahip olan ve şampiyonluk peşinde koşan takımlarından Fenerbahçe ile İstanbul'da karşı karşıya geldi.

İlk 25 dakikada sergilediği derli toplu oyunun dışında, rakibi karşısında son derece etkisiz bir görüntü çizen Ankaragücü, 28.dakikada Mame Thiam, 34. dakikada Samatta ve 68.dakikada Enner Valencia'nın attığı gollerle Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup oldu. Ankaragücü'nün tek golü ise uzatma dakikalarında Emre Güral'dan geldi.

Aslında, karşılaşmanın ilk 25 dakikasında çok da eleştirilecek bir Ankaragücü yoktu sahada. İlk bölümde, rakip kaleye gitmeye çalışan ve bir nebze derli toplu oynayan bir takım izledik. Ta ki, 28.dakikada Ricardo Friedrich'in çok büyük hatasıyla Mame Thiam'ın attığı gole kadar...

Gerçekten, çok kötü bir gol yedi Ricardo! Tamam, o pozisyonda ters ayakta yakalanmış olabilirsin ama, buna rağmen topu tutamayacak kadar sert bir top gelmedi. Devamında ise Thiam pozisyonu tamamlayarak Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golü attı.

34.dakikada, hakem Arda Kardeşler'in de katkısıyla, golcüsü Samatta ile 2. golü buldu Fenerbahçe. Bu golün öncesinde  Samatta'nın, Ankaragücü stoperi Sarlija'ya yaptığı çok net bir faul vardı. Ancak, Arda Kardeşler ve VAR odası bu faulü görmedi.  Göremedi! Diyemeyeceğim… Çünkü, bu faulü Metin Şentürk bile görürdü. Orta hakem görmemiş olabilir ama VAR odası da görmeyecekse, o zaman bu “VAR” niye var? Yoksa bu VAR, kimin şampiyon olacağını, kimin küme düşeceğini belirlemek için mi var edildi?

Bireysel hata ve hakem hatası ile 2-0 mağlup duruma düşen Ankaragücü, biraz da mental çöküntünün etkisiyle, kalan 56 dakikada sahada hiç bir varlık gösteremedi.

68. dakikada Enner Valencia'nın ayağından gelen Fenerbahçe'nin 3.golü ise, Ankaragücü adına maçın fişini çeken gol oldu. Bu golde de, Ankaragücü kalecisi Ricardo'nun çok büyük hatası vardı. Cepheden gelen şutu yumruklamak isterken, topu ağlarında gördü.

Ankaragücü'nün, 90+3. dakikada Emre Güral ile bulduğu gol ise, skoru değiştirmekten başka bir anlam taşımadı ve karşılaşma 3-1'lik Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi.

Bu skorla birlikte, karşılaşmanın ilk 25 dakikasında oynadığı futbolla taraftarlarına umut veren Ankaragücü, Ricardo'nun inanılmaz kötü performansı ve hakem Arda Kardeşler'in kötü yönetimi ile en azından 1 puan alabileceği maçtan mağlubiyetle ayrılarak düşme korkusunu ensesinde hissetmeye devam etti.

Evet… Bu maç, lig başlarken yapılan hesaplarda, haneye 0 puan olarak eklenen maçlardan biriydi mutlaka. Ama, en umutsuz maçlarda bile en azından 1 puan almak için sahaya çıkar takımlar. Bu hayalleri bu kadar kolay yıkmaya hakkı yoktu Ricardo Friedrich'in

Son olarak, kadro dışı olarak bekleyen Alper Potuk'un affedilerek takıma dönmesiyle alakalı birkaç cümle söylemek istiyorum.

Şu ortamda Alper Potuk'un yeniden takıma dönmesi çok değerli. Zira, ekonomik sıkıntılar nedeniyle transfer yapılıp yapılamayacağı belli değil iken, Alper gibi kariyeri ortada bir oyuncunun kenarda atıl durumda beklemesi hiç uygun olmazdı.

Şimdi top Alper'de... 29 yaşında yetenekli bir futbolcu. Hiçbir şey için geç değil. Kendisini sadece futbola vererek hem Ankaragücü, hem de kendisi için yeni ve güzel bir hikaye yazabilir.

Kendine bu hikayeyi çok görme Alper. Bu senin son şansın! Yoksa, genç yaşta yok olup giden futbolcular arasında yazılır ismin.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER