© Sporanki 2010

Rakip Tuzla, haydi bastır Ankara!

Ankaragücü şampiyonluk yolunda önemli bir maça çıkıyor.

Spor Toto 1. Lig’de, ilk devreyi Bereket Sigorta Ümraniyespor 39 puanla lider tamamlarken, MKE Ankaragücü ikinci yarının ilk maçına çıkıyor.

36 puanı bulunan Başkent ekibinin rakibi Tuzlaspor!

Sarı-lacivertliler, ilk devrede 8 maçını Eryaman Stadı’nda oynarken; 6 galibiyet ve 2 beraberlik alıp, 20 puan topladı. Bu alanda ilk sırada yer alan takım BŞB Erzurumspor. Toplam 36 puana sahip olan mavi-beyazlılar, kendi evinde 10 müsabaka oynarken, bunların 9’unu kazanıp, 27 puan topladı. Doğu ekibi, seyircisi önünde bir kez yenildi. 10 maçı kendi evinde oynayan Yılport Samsunspor topladığı 20 puanla, bu alanda Ankaragücü ile eşit durumda. MKE Ankaragücü ve Yılport Samsunspor ayrıca ilk devre maçlarında kendi evlerinde rakiplerine yenilmeyen 2 takım konumunda. Lider Ümraniyespor ise evinde çıktığı 8 maçta, 19 puan aldı.

İkinci yarıya evindeki Tuzlaspor maçı ile başlayacak olan Ankaragücü, Eryaman Stadı’nda; Altaş Denizlispor, İstanbulspor, Bursaspor, Royal Hastanesi Bandırmaspor, Eyüpspor, Adanaspor, Altınordu, Yılport Samsunspor ve Beypiliç Boluspor takımları ile karşılaşacak.

 

DEPLASMAN PUANLARINDA ÜÇÜNCÜ SIRADA

 

Sezonun ilk yarısının ilk bölümünde deplasman karnesi en iyi takım olan MKE Ankaragücü, ikinci bölümde üst üste 4 kez dış sahada yenilse de (Eyüpspor, Adanaspor, Altınordu, Yılport Samsunspor) bu alanda üçüncü sırayı almayı başardı. Sarı-lacivertliler, 10 kez çıktığı deplasman maçlarında 5 kez kazanıp, bir kez berabere kalırken, 4 kez de yenilip, 16 puan topladı. Dış sahada oynadığı 10 maçta; 6 galibiyet ve 2 beraberlik alıp, 2 kez de yenilen lider Bereket Sigorta Ümraniyespor, 20 puanla bu alanda zirveye çıktı. Royal Hastanesi Bandırmaspor ise 9 kez oynadığı deplasman müsabakalarında 16 puanı hanesine yazdırdı.

Ankaragücü, ligin ikinci yarısında; Kocaelispor, Nasadoge Menemenspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Manisa FK, Bereket Sigorta Ümraniyespor ve Balıkesirsor ile dış sahada karşı karşıya gelecek.

 

SON BÖLÜMDE ŞEHİR DIŞINA ÇIKMAYACAK

 

MKE Ankaragücü, ikinci yarıdaki başkent derbilerini deplasman takımı konumunda oynayacağından, sadece 6 kez dış sahada maça çıkacak. Bu süreçte sarı-lacivertli ekibi en zorlayacak iki müsabaka, zirve yarışı verdiği rakipleri Bereket Sigorta Ümraniyespor ile BŞB Erzurumspor olacak. Mücadele heyecanının en yükseğe ulaşmasının beklendiği son düzlükte, ligin 36 haftasını bay geçecek olan MKE Ankaragücü, 34. haftada Balıkesirspor ile deplasmanda oynadıktan sonra bir daha şehir dışına çıkmayacak. Sarı-lacivertliler, bu kritik dönemde; Yılport Samsunspor ve Beypiliç Boluspor ile Eryaman, Keçiörengücü ile de Aktepe Stadı’nda karşılaşacak.

İLK RAKİP TUZLASPOR

MKE Ankaragücü, ligin ikinci yarısının ilk hafta maçında Tuzlaspor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda bugün saat 19.00’da başlayacak müsabakayı Suat Arslanboğa yönetecek. Maç öncesinde, Ankaragücü 36 puanla ikinci, Tuzlaspor ise 24 puanla 10. sırada.

İki takım bugüne kadar 5 kez karşılaşırken, sarı-lacivertliler 3, lacivert-beyazlılar 1 galibiyet aldı. 1 maç da berabere tamamlandı. Ankaragücü ligde evinde 5 maçtır kazanıyor, kendi sahasında 8 maçtır kaybetmiyor. Sarı-lacivertliler, çıktığı son 5 maçta 3 galibiyet alırken, 2 kez yenildi. Tuzlaspor ise ligde deplasmanda 3 maçtır kazanamıyor, toplamda ise 6 maçtır galip gelemiyor. Lacivert-beyazlılar, son 5 maçta, 2 kez yenilirken, 3 kez de berabere kaldı. Sezonun ilk yarısındaki açılış maçı 1-1 sonuçlandı.

 

KUTLU’NUN ZORLU SINAVI

 

Süper Lig ekibi Kasımpaşa’dan ayrıldıktan sonra Tuzlaspor ile anlaşan, MKE Ankaragücü’nün eski kaptan ve teknik direktörlerinden Hakan Kutlu, efsanesi olduğu kulübüne karşı, Eryaman Stadı’nda yeni takımının başında teknik direktör olarak mücadeleye çıkacak. İstanbul temsilcisinde teknik patron Şenol Fidan, ilk yarıdaki son maçın ardından görevi bırakmıştı.

Ankaragücü’nde bir süredir sakatlığı nedeni ile takımla çalışmalardan ayrı kalan Tiago Pinto ile babası vefat ettiği için ülkesi Gana’ya giden Owusu ile Eren Derdiyok, Şahverdi Çetin ve Ariyibi'nin bugünkü maçta forma giymesi beklenmiyor. Başkent temsilcisinde cezalı oyuncu bulunmuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER