© Sporanki 2010

Polatlı'nın otuz yıllık özlemi sona erdi

Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta Polatlı Belediyespor evinde Geredespor'u 1-0 yenerek 30 yıl sonra 3. Lig'e yükseldi.

1926 Polatlı Belediyespor şehrin 30 yıllık hayalini gerçekleştirdi. Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta mücadele eden başkent temsilcisi lider 1926 Polatlı Belediyespor evinde Geredespor'u 1-0 yenerek 30 yıl sonra TFF 3. Lig'e yükseldi. Polatlı Şehir Stadı'nda Polatlı Belediyespor ile Geredespor karşı karşıya geldi. 1926 Polatlı Belediyespor 18. dakikada Mahsum Kara'nın golüyle sahadan 1-0 galip ayrılarak puanını 58’e çıkardı. Mahsum Kara’nın bu tek golü ligin bitimine 1 hafta kala 1926 Polatlı Belediyespor’a  şampiyonluğu getirdi. En yakın takipçisi Alaplı Belediye’ye 6 puan fark atan 1926 Polatlı Belediyespor 30 yıl sonra yeniden TFF 3. Lig'e çıktı. Lider 1926 Polatlı Belediyespor ligin son haftasında da 12 Mayıs Pazar günü deplasmanda Düzce Çilimli Belediyespor ile oynayarak sezonu kapatacak.

SAİT TAŞ FARKI

Kepez Belediyespor’u3. Lig’den 2. Lig’e, Tekirova Belediyespor’u, Akseki Aromaspor’u, Isparta Emrespor’u ve Evrenseki Belediyespor’u Bölgesel Amatör Lig’den 3. Lig’e çıkaran Teknik Direktör Sait Taş bu sezon da 1926 Polatlı Belediyespor’u 3. Lig’e taşıyarak teknik direktörlük kariyerine bir şampiyonluk daha ekledi.

1926 Polatlı Belediyespor 'un tecrübeli Teknik Direktörü Sait Taş, şampiyonlukla taçlanan bu zorlu yolculuğu gazetemize değerlendirdi. Sait hoca çok şampiyonluklar yaşadığını ifade ederek Polatlı Belediyespor’un şampiyonluğunun kendisi için çok değerli olduğuna vurgu yaparak, “Zorlu bir gruba düştüğümüzü biliyorduk. Tüm BAL grupları içerisinde en zorlu grup bizim gruptu. Eskişehirspor, Karadeniz Ereğli gibi büyük bütçeli ve iddialı takıların yanında 7-8 takımın şampiyonluğa oynadığı bir gruptu. Böyle bir gruptan kopmanın da zor olacağını biliyorduk.  Sezona da iyi başladık. 7-8 oyuncumuz gitmişti. Takıma değerlendirmelerimiz doğrultusunda bazı revizyonlar yaptık. Bu revizyonlar da tam bir yönetim başarısıydı. Lige TKİ Spor galibiyeti ile başladık. Sonrasında takım yavaş yavaş kendini bulmaya başladı. Futbolcularla iyi iletişim kurmamız, aynı dili konuşmamız takımda çok olumlu bir hava yarattı. Devre arasında da ekonomik durumumuza da uygun şekilde hareket ederek 3 oyuncu aldık. Hem ekibim, hem futbolcular hem de yönetim uyumlu bir çalışmayla iyi işler yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

SAİT TAŞ: EN DEĞERLİ ŞAMPİYONLUĞUM

Sait Hoca  sakatlık ve ceza  gibi olumsuzluklar yaşanmasına rağmen bu zorlukların üstesinden geldiklerinin altını çizerek, “Son iki maçımızda Sertaç’ın sakatlığı ve Resul’un cezalı olması nedeniyle iki stoperin eksikliğini orta sahadan takviye ederek giderdik. Bu olumsuzluklara rağmen bu takım bu zorlukların altından kalktı. Takım kaptanları Resul ve Eren mükemmel işler yaptılar.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya sürekli ilgilendi, yanımızda oldu. Bize güç verdi. Kulüp Başkanımız Anıl Kırpık alacağımız kararlarda hep yanımızda oldu, destek verdi. Bu şampiyonlukta yönetimin başarısı önemli. Şehir dinamiği çok önemli bir etken oldu. Polatlı halkı bize inandı bize destek oldu. Takım yol aldıkça Polatlılılar’ın inancı da arttı. Gerek deplasman maçlarımızda gerekse içeride müthiş bir destek vardı takıma. Çok mutluyum, gururluyum. Çok şampiyonluklar yaşadım. Çalıştırdığım takımları üst liglere çıkardım. En değerli şampiyonluğum bu diyebilirim. Düşünün bir şehrin 30 yıllık bir 3. Lig hayali gerçekleşiyor. Büyük mutluluk benim için. Artık Polatlı benim ikinci şehrim oldu. Çok mutluyum” diye konuştu.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER