© Sporanki 2010

ÖZEL | Gökalp Üstün: "Börven'le devam etmek istiyoruz"

Ankaragücü Basın sözcüsü Gökalp Üstün, Sporanki’ye açıklamalarda bulundu.

Üstün Börven konusunda Ankaragücü Kulübü’nün bütün sorumluluklarını yerine getirdiğini belirtti.

Üstün taraftarın çok hassas olduğu Börven konusunda şunları söyledi, “Törgeir Börven bizim oyuncumuz. Ancak kendisi menajeri aracılığıyla Süper Lig’de oynamak istediğini söyledi. Biz oyuncu üzerinde bütün sorumluluğumuzu yerine getirdik, ödemelerini yaptık. Ancak oyuncu Süper Lig’de oynamak istiyorsa, bizi tercih etmiyorsa ne yapabiliriz? 

Ancak kulübün bu konudaki net politikası şudur: Törgeir Börven bizim oyuncumuz, bizimle kalmasını ve yeni sezonda bizim kadromuzda olmasını istiyoruz. Son olarak Börven konusu İcra Kurulumuzda bir kez daha değerlendirilecek” Dedi.

Üstün, Börven’in resmi izinli olduğu ve izninin bitiminde takıma katılacağını da sözlerine ekledi.

Üstün ayrıca, Börven konusunda kulübün elinin güçlü olduğunu ve kulüp menfaatlerine yönelik güzel bir sözleşme yapıldığını belirtti.

Sosyal medyada gündeme gelen Mahmut Akan konusunda da konuşan Üstün, “Şu anda kadromuzda 50’nin üzerinde oyuncumuz var. Bu oyuncular kamp döneminde elenecek ve normal seviyeye gelecek. Mahmut Akan’da bu oyunculardan birisi. Mahmut, iyi tanıdığımız Ankaragücü’nü de çok seven, kulübe bağlı olan bir oyuncu. Ancak Mahmut’un Ankaragücü’ndeki geleceğini, Mustafa Dalcı hocamız karar  verecek. Eğer başarılı performansı gösterirse takımda kalır.  Gösteremezse gider. Bu konuda karar Dalcı’nındır. Mahmut, iyi değilse zaten takımda kalamaz, hangi teknik direktör işine yaramayacak oyuncuyu kadrosunda tutar? Bu nedenle Mustafa Dalcı’nın da işi zor! ” dedi.

Gökalp Üstün sözlerini şöyle tamamladı. “Ankaragücü yönetimi olarak çok zor bir görev üstlendik. Mali açıdan kulübün düzlüğe çıkması için çaba gösteriyoruz. Ama işimiz çok zor. Çok zorlu dosyaları aşmaya çalışıyoruz. Özellikle Moke ve Canteros gibi oyuncuların çok yüksek alacakları var. Bizim  önceliğimiz Ankaragücü’nün mali yapısını düzeltip, rahatlamasını sağlamak. Bunun içinde başta başkanımız Faruk Koca olmak hepimiz çok çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İbrahim Akdağ’a güvenmelerine rağmen oyuncunun kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Üstün, İbrahim Akdağ’ın son durumunun bir kaç gün içinde belli olacağını belirtti.

ORHAN SAL / SPORANKİ ÖZEL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER