© Sporanki 2010

ÖZEL | Faruk Koca: "Ben şovu sevmem, iş yapmayı severim"

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Ülke TV’de yayınlanan ve Ömer Önder’in sunduğu proğrama katılarak sorulara cevap verdi.

Koca burada önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Koca’nın açıklamalarını Sporanki derledi.

İşte o açıklamalardan öne çıkan başlıklar:

Futbol paraya dayalı yaşıyor. Futbol sistemi böyle devam ederse, böyla yaşama şansı yok. Mevcut durumu masaya yatırıp değerlendirmek lazım. Bu yapı ve ekonomik düzende futbol yaşamaz.

Avrupa’da bir çok kulüp kurumsallaşmış. Gelirleri çok. Türkiye çok gerilerde. Cumhurbaşkanımız sporun içinden gelen bir kişi. Kulüpler bunu değerlendirmesi lazım. Ama Cumhurbaşkanımızın bu ilgisine rağmen kulüplerimiz bunu olumlu anlamda değerlendiremiyor.

Ankaragücü olarak 20 ayda 30 milyon Euro ceza ödedik. Kulüpler istismara çok açık. Meclisin bir spor yasasını devreye alması lazım. Geçmişte yapılan yanlışları bugünkü yönetimler ödememeli. Yasa çıkarıp denetim mekanizması işletilmelidir.

Hakemler yüzünden 111 yıllık köklü bir camia olarak büyük sıkıntılar çektik. Hakemleri suçlamayı doğu bulmuyorum. Akşam hakem maçı izleyince kendi vicdanıyla baş başa kalsın. Kendi özeleştirisini yapsın, vicdanı muhasebesini yapsın.

Geçen sezon 70 milyon civarı bir yayın geliri elde ettik. 1.Ligde bu gelir 5’de 1 oranında düşecek. Bizim yükümüz çok ağır. Zaten geçmişten gelen sıkıntılardan dolayı yayın gelirleri temlikte alamıyoruz.

Çok ciddi borçlarımız vardı. Şu an yaklaşık resmi olarak 270 milyon TL civarı borcumuz var.

Ankara’nın iş insanları Ankaragücü’nün yanında olsunlar. Ankaragücü,  Ankara’nın en büyük markasıdır. Ankaraücü nün varlığı Ankara’nın  ticari,  sosyal ve siyasi hayatını etkiler. Pozitif etki yapar. Ankaragücü’nün dinamik camia yapısı, her yere yansır. Ankaragücü taraftarı çok heyecanlıdır. Benim de gövdemi bu işe koymam başarı beklentisyle yanıp tutuşan Ankaragücü taraftarını mutlu etmek içindir.

Ben Ankara’nın yerlisiyim. Ankaragücü maalesef hak ettiği gibi yönetilememiş. Bundan dolayı başarı elde edilememiş. Ben şovu sevmem, yapım müsait değil. İş yapmayı seven bir insanım. Ben Ankaragücü’nü olması yere getireyim, şov yapmak taraftarın hakkıdır, camianın hakkıdır. Ben işimi yaparken manipülasyonlara gelmemeye çalışıyorum.

21 kişilik kendi alanlarında başarılı ve güçlü  bir yönetimimiz var. Bu başarılarını Ankaragücü’ne yansıtacaklar. Biz bugün için değil Ankaragücü’nün geleceği için yola çıktık.

1 sene bizim için çok önemli. Ayakları yere basan ifadeler kullanmak istiyoruz. İnşallah Ankaraücü’nü tekrar hak ettiği yere getirmek için kadro oluşturmaya çalışıyoryorz.

Cumhurbaşkanımız Ankaragücü ile yakından ilgileniyor. Biz maalesef küme düştük üzüldük.  Ama Cumhurbaşkanımız da bizim kadar üzüldü. Cumhurbaşkanımız Ankaraücü’nün sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Başarılarımıza seviniyor, başarısızlığımızda üzülüyor. İnşallah onu da mutlu edecek bir yere geliriz. Camianın heyecanını yakından bilen bir geçmişi var. Ankaragücü’nü gerçekten önemsiyor.

Taraftarımız camiamız merak etmesin. Onlardan biraz sabır istiyorum. Sabretsinler. Şu an sportif başarı ve kurumsallaşma için büyük çaba içindeyiz. 1 sene içinde sportif açıdan onları mutlu edecek yere geleceğiz. Takımlarını desteklesinler, onları saygılar sunuyorum. Ve stada bekliyorum . 

ORHAN SAL / SPORANKİ ÖZEL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER