© Sporanki 2010

Orhan Sal yazdı: Sivas'tan hem puan, hem de olumlu sinyal geldi

Orhan Sal yazdı: Sivas'tan hem puan, hem de olumlu sinyal geldi

Sivasspor - MKE Ankaragücü maçı Sporanki You Tube kanalımızda ve aynı anda Twitter ve Facebook sayfalarımızda canlı yayınlanan programda yorumlandı.

Orhan Sal, Ertan Güler ve Ahmet Sülak'ın katıldıkları programı bu linkten izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=Ba-WiMzH0Ig

Ankaragücü Süper Lig’deki ilk puanıyla Sivas’ta tanıştı.

Hayırlı olsun.

Tüm olumsuzluklara rağmen bu 1 puanın değerini yadsıyamayız. Henüz takım olamamış olan Ankaragücü’nün Sivas gibi hem zor, hem de şansının tutmadığı bir deplasmandan getirdiği 1 puana en azından şu aşamada mutlu olmak lazım.

Ankaragücü teknik direktörü Fuat Çapa, BB. Erzurumspor maçında çıkardığı ilk 11’e baktığımızda Sivas maçına ideale yakın bir ilk 11’le başlaması maç öncesi sevinçle karşılanmıştı.

Kalede Korcan yerine Ricardo, stoperde de Kulusiç yerine Erdi’nin tercih edilmesi, Kitsiou’nun sağ beke Pinto’nun sol beke dönmesi olumlu değişimlerdi. Kale ve savunma bloğu yerli yerine oturmuştu.

Defansın önünde tecrübeli Lukasik her zaman olduğu gibi yerini aldı. Assane 8 numara gibi, Alper Potuk’da 10 numara gibi başladı. Savunma ve orta saha merkezinde kadro açısından her şey normal görünüyordu. Adziç ve Paintsill kanatlarda, Bolingi’de en uçta görev aldı.

Taşlar yerine oturmuştu.

Artık oynanacak futbolu beklemeye başladık.

Bazı şeyleri abartmayı sevmem, abartanı da sevmem. Ancak şunu söyleyebilirim. Ankaragücü takımı ilk 20 dakikada öyle bir futbol oynadı ki, bu sezon Süper Ligde izlediğim en iyi takım görüntüsündeydi. Assane önderdiğindeki takımdan gerçekten keyif aldım. Bir ara “Acaba gerçekten Ankaragücü’nü mü izliyorum!” diye düşündüm. Evet gerçekten Ankaragücü’nü izliyorduk. Takım iyi savunma yapıyor, orta sahada iyi paslaşıyor. İyi ataklara çıkıyordu.
Bu bölüme maalesef bir gol sıkıştıramadık. Oysa 2 tane de fırsat elimize gelmişti. Pantsill’in sağdan ortasına Bolingi iyi vuramadı, Pinto’nun ortasına ise Bolingi bu kez kafayla vurdu ama top kalecinin üzerine gitti.

İşte Ankaragücü takımı bu dönemde oynadığı futbolunu maçın geneline yayması lazım. Eğer ki bu güzel oyunu her 2 yarıda da 30’ar dakika oynarsak o zaman güzel günler bizi bekler.

Tabii 25.dakikadan sonra yaşanan bir düşüş oldu. Takımın henüz fizik kondisyon olarak hazır olmaması, oyun sistemine tam uyum sağlayamaması ve 2 bölgedeki (9-10) önemli eksiklik takımı frenledi.

Bu bölümde takım kendi alanına çok çekildi. Rakip kaleyle kendi alanı arasında çok mesafe bırakıldı, kaleye uzak oynandı. Mesafe açıktı. Bu sistem de gole uzak kalındı. Ama savunmadaki sağlam duruş sayesinde gol de yenilmedi ve sonuçta değerli bir puanla Başkent’e döndük.

ARTILAR / EKSİLER

Yukarıda belirttiğimiz gibi takımda rtık artılar ve eksikler belli oldu. Bir kere takım savumasını iyi uyguladık. Açık vermedik, alanları daralttık. Erdi Dikmen çok iyi oturdu. Pazdan’la da uyum sağladı. Yatabare’yi kilitledi, pas bağlantısını kesti ve oyundan çıkmasını sağladı. Erdi büyük kazanç. Hem yerli, hem kaliteli. Çok mutlu etti bizi gerçekten.

Pazdan bildiğimiz gibiydi. Eskiye dönüş sinyalini yaktı. Kaya gibi sağlamdı. Uzun top denemelerini yapmasa kolayı yapsa daha iyi olur. Kitsiou ve Pinto normal mevkiilerine döndüler ve normal standart oyunlarını oynadılar. Bu bile yetti. Kitsiou’nun çizgiden çıkardığı top belki de puanı getirdi. Lukasik çok iyi bir maç çıkardı. Assane 10 numara transfer olmuş. Ayağı çok düzgün. Uzun / kısa mükemmel pas dağıtıyor. Çok büyük kazanç. Derhal bonservisi alınmalı. Ancak devamlığı sağlaması lazım. Oyundan biraz erken koptu. Bunu da başarırsa değmeyin keyfimize.

Alper Potuk uzun bir aradan sonra sahalara dönüş yaptı. İyi miyidi? İyi değildi. Ama kötü de değildi. Kaptalıkta verildi. Maç eksiği var. Oynaya oynaya takıma liderlik edecektir. Paintsill ve Adziç iyi başladılar. Ama onlarda da takımın geneli gibi düşüş oldu.

Bolingi çok iyi savaştı.Pozisyona da girdi. İyi top sakladı. Rakip stoperleri kenarlara taşıdı. Tek eksiği goldü. Onu da zamanla atacaktır. Sakatlanması kötü oldu. Ama kısa zamanda sahalara dönecektir.

Sonradan giren Saba, Orkan ve Emre Güral’dan yeteri verimi alamadık. Voca iyi potansiyel. Belli bir zaman tanınırsa ilk 11’de formayı kapacaktır.

Son olarak Atakan Çankaya’ya değinelim. Kısa süre oynadı. Ama çalışkanlığı, hırsı ve mücadelesi ile kendini gösterdi. Tıpkı Erdi gibi önemli bir kazanç olacaktır.

Burada devreye Şahverdi’de girecek. İnşallah daha sonra Murat, Ender, Berke gibi oyuncuları da Fuat Çapa zamanla devreye sokacaktır.

Genel anlamda savunma yönü iyi, hücum yönü zayıf kalan bir takım izledik. Yapılacak 9 ve 10 numara transferleriyle Ankaragücü kaymak gibi takım olabilir. 10 numara transferi hem kanatları çalıştırır, hem de forveti besler. O yüzden önemlidir.

Fuat Çapa ilk maçta yazdığımız söylediğimiz hataları yapmadı. Özellikle 62.dakikada yaptığı 2 değişiklik nokta değişimdi. Ama o dakikada girenlerden fazla verim alınamadı. Oysa Erzurumspor maçında aynı dakikada yapılan değişikliklerle maçı vermiştik. Her şeye rağmen umutlar yeşerdi. Kayserispor maçını kazanıp Milli araya 4 puanla girersek mükemmel olur. Hem moral olur, hem de arada takımı iyice oturur.


CANLI YAYINLAR

Sporanki büyümeye devam ediyor. Hem 10 yıllık internet sitemizde, hem You Tube kanalımızda, hem binlerce sosyal medya takipçilerimize (Ankaragücü haber ve Gençlerbirliği haber sosyal medya hesaparımızla) en iyisini vermeye çalışıyoruz.

Özellikle You Tube, Twitter ve Facebok’daki canlı yayınlarımız binlerce kişiye ulaşıyor. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Kıt imkanlarla güzel işler yapmaya devam ediyoruz. Eğer biraz reklam geliri de elde edebilsek tesisat anlamında da bazı adımlar (Özellikle kamera) atar, daha güzel işler yaparız diye düşünüyorum.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER