© Sporanki 2010

Geçiş süreci beklendiği gibi sancılı oldu

Geçiş süreci beklendiği gibi sancılı oldu

Eylül ayı geride kaldı.

Ankaragücü’nün, Süper Ligin ilk 4 haftasındaki performansı 1 beraberlik, 2 yenilgi 1’de bay geçilen 2.hafta...

Yaz dönemi transfer dönemini de 5 Ekim itibarıyla tamamladık. Alınan alındı, satılan satıldı. Bundan sonra devreye kadar her hangi bir takviye şansı yok. Yani ligin ilk yarısı bu kadroyla geçilecek.

Öncelikle 1-0 kaybedilen Kayserispor maçıyla başlayalım.

Gerçekten hem talihsiz, hem de üzücü bir sonuç. Eminim ki bütün sarı – lacivertli taraftarlar şu an benim yaşadığım üzüntüyü yaşıyorlardır. Herkesin hafta sonu zehir oldu.

Erzurum maçının ardından yine rakibimiz olarak nitelendirebileceğimiz bir rakibe hem de içeride yenilmek acı oldu. 6 puanlık bir maç daha kaybedildi.

Sorunlar net belli.

Takımda golcü yoktu. Gol kralı Börven geldi. Ama bu seferde ona servis yapacak eleman sıkıntısı açıkca görüldü. Gol kralını transfer edebilirsin. Ama onu topla buluşturamazsan kralın tacı çöpe gider. Nitekim sarı – lacivertli oyuncalar Börven’i sadece 3 kez topla buluşturdular. Börven ikisini olumlu kullandı, 2.yarıda yakaladığı pozisyonda ise topu havaya dikerek beraberlik umutlarını öldürdü. Ama Börven bir gol kralı ve çok faydalı olacak. Bu belli. Nasıl faydalı olacak onu sürekli topla buluşturmak lazım. Kenardan, köşeden, sağdan, soldan top alması lazım. Börven özellikle 2.yarıda bir sağa, bir sola koşuşturdu durdu. Bir sağdan, bir soldan orta bekledi. Ama takım çok yan pas yaptı.

Zaten birinci yarıda da bloklar arasında çok mesafe vardı. Börven’in kaleye yakın yerde topla buluşturmak lazım. Orta sahayla, hücum hattı arasında derin boşluk oldumu kaleye gitmek hayli zorlaşıyor. En azından içerideki maçlarda böyle oynamalıyız.

Artı kenarlar çalışmıyor. Paintsil ve Adziç ne sağdan, ne soldan sıfıra inip orta yapamıyorlar. Yani kanatlar çalışmayınca takım uçamıyor. İçeriden ara paslarla gidilse orada da 8 ve 10 numaralı oyuncu sıkıntısı var. Ne santrfora, ne de kanatlara pas servisi yapamıyor takım.

Bu büyük sorun. Son gün transferi Endri Çekiçi’den beklentiler artık bir kat daha arttı. Çekiçi hem kanat, hem 10 numara pozisyonunda oynayan bir isim olması nedeniyle çekiciliğini hayli arttırdı İnanıyorum ki bu 2 önemli sorunu çözen adam olacak.

Takımın pas organizasyonu Alper Potuk’a direkt olarak yıkmak doğru değil. Çünkü Alper şu an hem fizik, hem de maç perfomansı olarak hazır değil. Ancak Sivas maçına göre fizik olarak daha iyi gördüm, daha fazla da süre aldı. Her maç üzerine koyacaktır. Ben onun ısrarla oynatılmasından yanayım. İyi bir Alper katkı verecektir. Alper’de liderlik özelliği de var. İnşallah takımı içselleştirdikçe bunu daha da gösterecektir. Kayserispor maçının sonrasında sahaya girip yaptığı müdehale kaptan olma yolunda ilerlediğini gösterir.

Bunun dışında takımda öyle büyük sorun yok. Kale, defans ve ön liberolar yeterli.

Şimdi artık teknik direktör Fuat Çapa’nın yapacaklarını bekliyoruz. Geçiş süreci beklendiği gibi sancılı oldu. Ama bundan sonra daha iyiye gitmemesi için bir sebep yok. 

Çapa, Eylül dedi bekledik. Çaykur Rizespor maçıyla başka bir takım görme umudundayız.

Un var, şeker var, yağ var.

Artık şöyle güzel bir helva yemek istiyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER