© Sporanki 2010

Niyazi Akdaş'tan önemli açıklamalar...

Akdaş: “Yöneticilere olan hariç borç 80 milyonun altında”

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, Ostim Radyo’da yayınlanan ‘Atila Kiper’le Futbol’ programına katılarak açıklamalarda bulundu.

Açıklamaları Gençlerbirliği Haber Ajansı derledi.

Akdaş’ın kulübün borçlarıyla ilgili yaptığı açıklamalar şu şekilde:

-Ben de dahil yöneticilerin alacaklarını düştüğünüzde kulübün borcu 80 milyon TL’nin altında. Bizler de bu alacağın peşinde değiliz. Şirketleşme olursa karşılığı hisse alabiliriz. Kulübü devraldığımızda borç 130 milyondu ve kur artışıyla 200 milyona yaklaşmıştı.

-Akdaş'ın, yayında anlattığı borç dağılımının yuvarlatılmış hali şöyle:

*Transfer yasağını açmak için futbolculara borç (480 bin Euro, taksitli)

*Halkbankası kredi (10 milyon TL, 10 taksit)

*Halkbank kredi (4 milyon TL)

*Geçmiş dönem vergi borcu (37 milyon TL, 60 taksit)

*2020-21 taksitlendirilen vergi borcu (7.9 milyon)

*Üçüncü şahıslara borç (1.9 milyon TL)

Futbolculara ne kadar ödendi?

-Transfer yasağını kaldırmak için futbolcularla uzun süren pazarlıklar yaptık ve toplamda 1 milyon Euro’ya yakın bir indirim sağladık. Bu kadar indirim kolay değil. Ben, sportif direktörümüz Emrah Yıldız ve Avukatımız Taner Bey ile bu süreci yürüttük.

-Stancu’ya 300 bin, Zargo Toure’ye 240 bin, Furman’a 300 bin, Spiridonovic’e 140 bin, Candeias’a 275 bin, Nordfeldt’e 220 bin, Sio’ya 260 bin, Piris’e 200 bin Euro ödedik. Stancu, Furman ve Johansson’a taksitle toplam 480 bin Euro daha ödeyeceğiz.

-Mugni’nin dosyası henüz TFF ve FIFA’da görünmüyor. Türk mahkemelerine başvuru yapılmış. Onun da alacağı 138 bin Euro. Bu borcu da indirmek için çalışacağız.

-Furman ile ilgili bir hatamız oldu. Furman’dan ihtarname geliyor. 1 gün geç bulup, 1 gün geç ödediğimiz için para alacaklarını hak etti. Bize kimse kulübü devretmedi. Çekmecelerde evrak aradık. İlk gelişte böyle bir hata oldu.

-Bazı arkadaşlar, ‘Yasağı kaldırmayalım, küme düşelim’ diyorlardı. Eğer 23 Aralık’a kadar yasağı kaldırmasak, bu sezon 3 puan, seneye 6 puan silme ve ayrıca 3.6 milyon Euro ceza gelecekti.

-Jaime Ayovi, Moha, Tiago Rodrigues, Gabriel Torje, Abdullah Durak, Alperen Babacan, Nurullah Aslan, Özgür Çek, Mete Kaan Demir, Souleymane Doukara, Özkan Yiğiter, Ebrar Yiğit Aydın, Fransız stoper Thomas Fontaine ile anlaştık.

-Birkaç isimle daha görüşüyoruz. Erkan Eyibil ve Eren Albayrak gündemimizde. Kaleci Ferhat Kaplan’ı da istiyorum. Transferlerin toplamı 21 milyon TL tutuyor.

-Übeyd ve Muhammed Bayır takımdan ayrılacak. Dmytro ve Belyaev’e kiralık bakıyoruz. Serdarcan takımdan ayrılmak istiyor. Metehan’ı isteyenler var. Barış’a Samsunspor’dan teklif geldi ama istediğimiz miktarı vermediler.

“Bu takım başarısız olursa bırakırım”

-36-37 puan alan ligde kalır. Alabileceğimize ve kalabileceğimize inanıyorum. İlk yarıdaki kadro yasaklar sonucu oluşan bir takım. Bu enkazı ben yaratmadım. Şu an oluşturulan takım benim takımım. Bu takım başarısız olursa bırakırım.

-Altınordu maçı ile ligin ikinci yarısına iyi başlarsak sonuna kadar devam edebiliriz diye düşünüyorum.

-İzmir’e taraftar organizasyonu yapabiliriz.

-Emrah Yıldız sevdiğim bir kardeşim. Cavcav hastanedeyken kulübü ben yönetiyordum. İbrahim Üzülmez ve kendisiyle çok güzel işler yaptık. Sondan 2. sıradan gelip, ikinci yarı 32 puan toplayarak 8. olduk. Transferler de çok isabetliydi ve sonucunu aldık.

-Transferlerde isimler scout ekibine geliyor, incelendikten sonra Emrah Bey, sonra hoca ve ekibine gidiyor. Sonrasında komiteye geliyor. Emrah’ın arkasındayım. Bir yanlışını görmedikçe arkasında olacağım. Bir hata olursa sorumlusu benim.

-Mustafa Dalcı uygun transferlerle takımı ligde bırakırım dedi. Kendisine itimat ediyorum. Futbolcularla diyaloglarını beğeniyorum. Hocamızın arkasındayım. Sözleşmesinde cezai şart bulunuyor.

-Küme düşme ihtimaline karşı yabancı futbolcularla opsiyonlu anlaşma yaptık. Düşersek borçlarımızı arttırmadan çıkacak bir yapılanma içinde olacağız.

-Metin hoca, ‘transfer yasağını kaldır geleyim’ dedi. ‘Gel kaldıracağım’ dedim. Gelmedi. Çok istedim.

-Ateşi var. Übeyd’e hocası oynayıp oynamayacağını soruyor. Hem maç öncesi, hem ısınmada, hem de devre arasında oynayabileceğini söylüyor. Futbolcular da bunu söyledi. Sonra golleri yiyince hocayı, kulübü ortaya attı.

“Mansur Yavaş ile beyaz bayrak açtık”

-Sayın Mansur Yavaş ile karşılıklı konuşarak beyaz bayrak açtık. Hatalarımızı kabul ettik. Yasağı kaldırırsak en az 25 milyon TL katkı vereceğini söylemişti. Bir miktarını verdi. Diğerini de sene içinde verecek.

-İki üç yerden daha para gelecek. Sezon sonu geldiğinde şu anki borç miktarından daha fazla borç çıkmayacağının sözünü veriyorum.

-Sosyal medya hesaplarımı kapattım. Artık bakmıyorum. Denk gelen olursa da avukatıma yönlendiriyorum.

-Biz kulübü düzlüğe çıkarmak için çalışırken, yapılan tenkitler yaralıyor. Yanlış yaptığım şeyler olsa özür de dilerim. Bu kadar para vermem yanlış mı? Bana zarar vermek, aynı zamanda kulübe zarar vermek demek.

-Satmaya gelmediğimi söylemiştim. Mecburiyet bazen insanlara sözlerini yediriyor. Başkan imkanımız yoktu. Bunları satmasak nasıl borçları nasıl ödeyecektik? Transfer yasağını açmak izin 2.2 milyon Euro ödedik.

-6 milyon TL rayiç bedel biçilen Sokullu’daki BİM kiracılı daireleri KDV dahil 7.8 milyon TL’ye sattık. Alacaatlı’da imar problemi olan bir daireyi 2.8 milyon TL’ye sattık. Göksel Bey’in reklam karşılığı verdiği daire duruyor. Bitmiş hali 3-4 milyon eder deniyor ama ev henüz ortada yok.

-Arda Güler’in yüzde 20’lik hakkıyla ilgili görüşmeler sonuçlanmadı. Halen görüşüyoruz. Kesin rakamı bitmeden söylemek istemiyorum. Kaleci Ertuğrul’u istedik, Jesus bırakmadı. Sangare sakat. Lemos gelmek istemedi. Bazı genç oyuncular için konuşuyoruz.

-Beysukent’te A1 Blok var. Arda Güler’in yerine bunu versek daha sıkıntı olacaktı. Şu an 40 milyon ediyor. İmar değişikliği ile 100 milyonun üstüne çıkması olası.

-Natura ile bir sözleşme imzaladık. O zaman Arda Güler ve gayrimenkul satışı net değildi. Sonra Arda Güler, ortaya geldi. İsim sponsorluğunu hem taraftarlar istemedi hem de benim içime sinmedi. Anlayışla karşıladılar, kendilerine aldığımız parayı geri vereceğiz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER