© Sporanki 2010

Niyazi Akdaş kulübün mali durumu hakkında konuştu

Gençlerbirliği Kulübünün yeni başkanı Mehmet Niyazi Akdaş, kulüpteki Mali durumu tam olarak belirlemeye çalıştıklarını söyledi. 

Akdaş, “Bu tabloyla ilgili kısa, orta ve uzun vadeli programlar yapacağız. Zor bir göreve soyunduk. Gençlerbirliği sevdamız olmasa taşın altına elimizi koymazdık. En iyi şekilde halletmeye çalışacağız. Kurumsallaşmayı temin etmeyi planlıyoruz. Buna ilaveten kulüp şeffaf değil. Kime ne borcu var, kimden ne kadar para alıyor? Belli değil. Kime ne kadar ödeme yapılıyor, hangi menajerle çalışıyor, hangi menajere ne kadar veriliyor? Bunlar muamma, kimse bilmiyor. Kapalı kapılar arkasında transferler yapılıyor. Şeffaf olacağız, bu şart.” dedi. 

Akdaş, genel kurulda borçlanma yetkisi aldıklarını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazı arkadaşlarım buna itiraz etti ama ilk etapta görünen futbolculara 40 milyon lira borç var. Herhalde arkadaşlar 40 milyon lira borcu benim cebimden ödemimi beklemiyor. Onun için kredi alıp bu borçları temizleyip, transfer yasağı yememeye çalışacağız. Ondan sonra aldığımız katkılarla bu borcu kapatacağız. İlk hedefimiz borcu kısmen azaltmak. Yaklaşık 45 milyon olan vergi borcunu erteleyip, yıllara yayıp önümüze bakacağız. Kulübün borcu ben baktığımda 130 milyon lira gibiydi, şimdi bir sürü icra geliyor. Tam olarak ne kadar olduğunu bilmiyorum, çalışıyoruz. 130 milyon lira borç kafada var, üstü var…" dedi. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER