© Sporanki 2010

Naz Arıcı'ya bir ödül daha

Türkiye’de buz pateni denilince akıllara gelen ilk isim olan Naz Arıcı’ya bir ödül daha.

İlk olarak 2011 yılında hobi olarak buz patenine başladıktan sonra başarı basamaklarını bir bir atlayan Naz Arıcı, Almanya’da düzenlenen Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışması’na katılarak 15 ülkeden 35 yarışmacı arasında birinciliğe hak kazanan, Türkiye’de ilk yetişkin buz pateni sporcumuzdur.

Naz Arıcı, birinciliğinden sonra elektrik elektronik mühendisi olmasına rağmen işinden ayrılarak tamamen buz patenine yönelmiş, Almanya’da düzenlenen Uluslararası Yetişkinler Buz Pateni Yarışması’ndan sonra Kanada’da yapılan Vancouver ISU Uluslararası Yetişkinler Buz Pateni Yarışması’na katılarak altın madalya kazanmıştır.

Yetenekli sporcumuz Naz Arıcı, kısa sürede bir çok başarıya ulaşmıştır. Bu başarıları sayesinde Arıcı’ya bir ödül de Sporankara’dan geldi. Arıcı 2020 en iyiler ödülüne layık görüldü. Arıcı ödülünü düzenlenen etkinlikte aldı.

Başarı için çok emek verdiğini belirten Arıcı, “Başarıya ulaşabilmek için çok emek veriyorum. Bu emeklerimin bu şekilde karşılık bulmasından dolayı çok mutluyum. Ödüller beni daha da motive ediyor. Bundan sonra daha da çok çalışıp, ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim. Aynı zamanda bu sporu yapan genç sporculara da rol model olmak için elimden gelen çabayı göstereceğim. Başarımda en büyük pay sahiplerinden birisi de antrenörüm Timuçin Özbükücü’dür. Onun bana verdiği katkılar için Timuçin Özbükücü hocama da çok teşekkür ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER