© Sporanki 2010

Muhteşem final! Son saniye üçlüğüyle Ankaragücü kazandı...

Gölbaşı'nda oynanan maçta Ankaragücü, son saniye de Hakan Yapar'ın attığı 3'lük basketle TED Ankara Kolejliler'i 76-75'lik skorla yendi. 

Ankara derbisinde gülen taraf Hakan Yapar’ın son saniye üçlüğüyle 76-75 Ankaragücü oldu. İki takımın galibiyet sayısı 11’de eşitlenirken Ankaragücü play-off için büyük bir adım attı. Karşılaşma düşük tempoda başladı. İki tarafın da kolay isabet bulmakta zorlanması düşük tempoyla birleşince düşük skorlu bir çeyrek oynandı. Ted yabancılarından hiç katkı alamazken ilk çeyrek sonunda 18-15 Ankaragücü üstünlüğü bulunuyordu.
İkinci çeyrekte çok daha iyi bir Ted izledik. Farklı isimlerden katkı alan Kolejlilere karşı hızlı hücumlarla sayı bulan Ankaragücü zaman zaman savunmada konsantre olamadı. Ilk devre sonunda 43-40 Ted Kolejliler üstünlüğü vardı.
İkinci yarıya üst üste çaldığı toplarla giren Ankaragücü oyunun kontrolünü ele geçirdi. Neredeyse hiç kolay sayı bulamayan Ted hücum ribaundlarıyla oyunda kaldı. Ankaragücü farkı arttırma fırsatlarını kaçırınca son çeyreğe Ankaragücü lehine 58-56 skoruyla gidildi.
Son çeyreğin başında Ted yine iyi başladı. Saha içinde gerginlik yaşayan Kyan Anderson sorumluluk aldı. Myers’ın faul şüphesi olan pozisyonda yaptığı itiraz ile 4.faulunu alıp kenara gelmesini Ankaragücü çok iyi değerlendirdi. Soner Şentürk tecrübesiyle oyunu domine etti ve rakibe mola aldırdı. 2.45 kala fark 7 sayıya çıktı.Ted mola dönüşü 8-0 seri yakalayarak 26 saniye kala öne geçti.
Maç topunda Kyan Anderson topun hakimiyetini yitirip top kaybı yaptı.Ted Kolejliler ikide bir serbest atış atarken dönüşte günün durgun ismi Hakan Yapar saati vuran bir üçlükle maçı 76-75 takımına kazandırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER