© Sporanki 2010

Muhammed Himmet solu sevdi!

 

Kariyerinin tamamına yakını sağ çizgide geçiren Muhammed Himmet Ertürk, Gençlerbirliği formasıyla sürpriz bir şekilde son iki maçta oynadığı sol kanatta 2 gol birden atma başarısı gösterdi.

Gençlerbirliği’nin devre arası transfer döneminde TFF 2. Lig ekiplerinden Karacebey Belediyespor’dan kadrosuna kattığı Muhammed Himmet Ertürk, kırmızı-siyahlı kulüpte beklentilerin üzerinde bir performans sergiliyor.

Sağ beke alternatif olarak kadroya katılan Muhammed Himmet, Gençlerbirliği’nde bu haftaya kadar 5’i ilk 11 olmak üzere 7 maçta sahaya çıkarken 465 dakika oyunda kaldı ve 2 gol attı. Çalışkan futbolcu 2 golünü de sol kanatta oynarken kaydetti.

Ç. Rizespor maçında sürpriz bir şekilde sol kanatta maça başlayan ve takımının 2. golünü atan Muhammed Himmet, Bodrumspor maçında da bu mevkide oynayarak takımı adına gol katkısı sağladı. 29 yaşındaki Muhammed Himmet, kariyerinin tamamına yakının sağ çizgide geçirdi.

Kariyerindeki 174 maçın 154’nde sağ bek ve sağ kanat olarak oynayan Muhammet Himmet Ertürk, bu kanatta toplam 12 gol attı. Sadece 20 kez sol çizgide oynayan çalışkan futbolcu 2’si Gençlerbirliği formasıyla olmak üzere 3 gol buldu.

Sol kanatta düşünülen ilk isim olan Mohammed Rharsalla (Moha) ise Ç. Rizespor maçının son 32 dakikasında oyuna dahil olurken, Bodrumspor maçında dakika almadı. Moha, bu sezon 12 maçta 1 gol ve 2 asist katkısıyla oynuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER