© Sporanki 2010

MKE Ankaragücü Astor Şarj Kadın Güreş Takımından madalya yağmuru!              

MKE Ankaragücü Astor Şarj Kadın Güreş Takımımızdan Madalya Yağmuru!                                          

MKE Ankaragücü Astor Şarj Güreş Takımımız Türkiye İkincisi Oldu! 2.ci Senesinde olan güreş takımımız 7.ci kez katıldığı Türkiye Şampiyonasında 7.kez Türkiye Kupasızı kazanan tek takım olma başarısını gösterdi 

52 takımdan 240 sporcunun katılımı ile düzenlenen U23 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası'nda takımımız topladığı 140 puanla turnuvayı averajla şampiyonluğu kaçırarak ikinci Oldu.

MKE Ankaragücü Astor Şarj Güreş Takımımız, U23 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonasında
52 takımdan 240 sporcunun katılımı ile düzenlenen U23 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası'nda; 76 kilo Ağır Siklet Nazar Batır Türkiye Şampiyonu olurken 50 kiloda Fatma Kızmaz, 55 kiloda Nazar Kaya, 59 kiloda Merve Karadeniz, 65 kiloda Yağmur Çakmak ve 72 kiloda Seda Başgöl gümüş madalya kazanırken, 55 kiloda Sinem Köroğlu, 57 kiloda Özge Fındıkçı bronz 59 kiloda Elmas Çelik Bronz 65 kiloda Nazmiye Budak bronz madalya kazandı...

Böylece Türkiye Şampiyonasında en çok madalya kazanan ekip olma başarısını gösterdi.

76 kilo Ağır siklet Nazar Batır Mayıs ayı sonunda Azerbaycan-Bakü’de yapılacak olan U23 kadınlar Avrupa Güreş şampiyonasında ülkemizi ve Ankaragücü'nü temsil etmeye hak kazandı.

MKE Ankaragücü Güreş Takımı Teknik Direktörü Fevzi Çakmak Yaptığı Açıklamada; "Sporcularımın her biri Ay Yıldızlı bayrağımız kadar değerli emeklerine yüreklerine sağlık. Parolamız Türkiye Şampiyonu Olmaktı maça 10 gün kala bir sporcumuzun omuzu çıktı maça getiremedik bir sporcumuzun maç esnasında çok önemli maçtı önde götürdüğümüz maçta çarpışma sonucu burnu kırıldı ve maça devam edemedi.

Yarı final maçı idi kırılma olmasa önde olduğumuz maçtı finaldeydik. Tabiki bunlar olağan şeyler, bahane sunmuyorum. Gönül isterdiki Takım olarak Türkiye Şampiyonu olarak tamamlamak bunlardan ders çıkartıp daha çok çalışacağız şampiyonanın en fazla madalya alan takımıyız .

6 final maçının 1 ini alabilseydik Takımımız Şampiyon olacaktı . Rakibimizin altın madalya sayısı fazla olduğu için pozitif puan averajla bizi geçti. Bir maç bize dönmüş olsa idi şuan bunları konuşuyor olmazdık. Tabiki büyük başarı elde ettik ama Ankaragücü şampiyonların takımı camiamıza takım şampiyonluğu getiremediğimiz için üzgünüm.

Başkanlarımızdan, camiamızdan, taraftarlarımızdan özür diliyorum. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında telafi edeceğiz.

Sporcularım adına söz veriyorum;  teknik ekibimi ve sporcularımı tekrardan tebrik ediyorum. Bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Ankaragücü başkanımıza, yöneticilerimize, idarecilermize, Güreş Takımı Ana Sponsorumuz Astor Şarj Yönetim Kurulu Başkanlığına,  Ankaragücü'müzün vefalı taraftarına bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER