© Sporanki 2010

Milli okçularımızdan Dubai'de 8 madalya

Okçuluk Milli Takımımız, 7. Fazza Uluslararası Para Okçuluk Turnuvası'nın son gününde ikişer altın ve bronz madalya daha kazanarak organizasyonu 8 madalyayla noktaladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde düzenlenen 7. Fazza Uluslararası Para Okçuluk Turnuvası, bugünkü müsabakaların ardından sona erdi. 

Fatma Danabaş ve Bahattin Hekimoğlu'ndan oluşan W1 karışık takımımız, final atışlarında Rusya'yı 135-131'lik skorla yenerek, kürsünün ilk basamağında yer aldı.

Klasik yay kategorisi bireysel kadınlar final atışlarında Yağmur Şengül, İranlı rakibi Zahra Nemati'yi 6-2'lik skorla geçerek altın madalyaya ulaştı. Aynı kategorideki üçüncülük maçında ise Merve Nur Eroğlu, Ukrayna'dan Nataliya Malykh'i 6-2 yenerek bronz madalya kazandı. 

Makaralı yay kategorisi bireysel kadınlar bronz madalya mücadelesinde ise Sevgi Yorulmaz, Rusya'dan Anastasia Dzhioeva'yı 142-132 mağlup etti ve üçüncü oldu. 

Turnuvada daha önce 4 madalya kazanan Türkiye, böylece organizasyonu 3 altın, 2 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 8 madalya ile tamamladı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER