© Sporanki 2010

Metin Diyadin: "Yüksek hedefler koyma lüksümüz yoktu..."

Gençlerbirliği teknik direktörü Metin Diyadin’den önemli açıklamalar geldi...

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, SkorboxTv’nin YouTube hesabında ‘Taraftar Hattı’ programına katılarak açıklamalarda bulundu. Açıklamaları GHA derledi. 

İşte o açıklamalar:

-Gönül daha yukarılarda olmak istiyor ama Gençlerbirliği ile özdeşleşen birçok şeyin son yıllarda bozulduğu ortada. Yeni bir yönetimle, bir alt ligde, ekonomik sıkıntılarla sezona girdik. Ekonomik koşullarla çok kısa bir sürede kadro oluşturabildik. Sorunlu bir başlangıcımız oldu.

-Sezon için yüksek hedefler koyma lüksümüz yoktu. Göreve gelirken bunu biliyordum. Bu görevi kabul etmemde en büyük etken Gençlerbirliği sevgim. Bu zorlu süreçte kulübüme yardımcı olmak istedim. Sezona kötü başladık, toparladık. Sonra dalgalı bir seyir izledik.

-Önemli oyuncularımızın eksikliği ve alternatif konusundaki sıkıntı bizi olumsuz etkiledi. Bu sezonu sağlıklı bir şekilde geçirip Gençlerbirliği’ni ayakta tutmamız gerekiyor. İlk 8 play-off mücadelesi veriyor. Biz her ne kadar istemesek de diğer gruptaki takımlarla mücadele veriyoruz.

-Devre arasında birçok takım transfer yaparken biz yapamadık. Kocaelispor 7 transfer yaptı. Menemenspor bile 3-4 transfer yapabildi. Sandro Lima, LuaLua, Aksel gibi oyuncularımızın sakatlıkları olmasaydı bugün 9-10 puan daha yukarıda olabilirdik.

-Gel-gitlerle geçen bir sezon oluyor. Son 10 maçla beraber bir sıkıntı yaşamadan sezonu bitirme amacındayız. İşi ciddiye alıyoruz. 34 puan ve altındaki her takım için küme düşme tehlikesi var. Her maç final niteliğinde olacak.

-Son sonuçlarla küme kalma baraj puanının yükseldiğini düşünüyorum. Bu ligde her takım her takımı yenebilir. Bu ligde uzun vadeli hesap yerine önümüzdeki maçlara bakmak lazım. Puan barajını net olarak söylemek pek mümkün değil.

-Şehir takımları, taraftarları olan takımlar var. Son haftalarda değişik faktörler de devreye girecektir. Tecrübemle bunlara da hazırlıklı olmamız gerektiğini düşünüyorum.

-Gençlebirliği’nde 34 yılımı geride bırakıyorum. Gençlerbirliği’nin nezih, sayısı az da olsa kaliteli bir taraftarı var. Stadın uzakta olması başta olmak üzere taraftarımızın maça gelememesiyle ilgili birçok faktör var. Gönülden olduğu zaman bir şeyler fedakarlık gerektirir.

-Genç bir takımımız var. Onları desteklememiz gerekli. Sevgi, evde oturarak, bir şeyler yazıp çizerek olmuyor. Sevgi yanında olarak oluyor. Gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Sayımızın daha fazla olmasını diliyorum.

-Bu sezon 25 kişilik kadromuzda 10’dan fazla altyapı oyuncumuz var. Bu sezon iyi şans da buluyorlar. Durumumuz rahatlarsa daha çok oynatmak istediğim oyuncular da var. Kulübü yaşatma adına Türk futboluna yeni isimler kazandırmak gibi amaçlarımız var.

-Gençlerbirliği’nin diğer kulüplerin aksine dışarıdan hiçbir desteği yok. Bu nedenle altyapı çok önemli. Son 4-5 yılda bu yapı bozulmuş. Bunu düzeltmeye çalışıyoruz. Gençlerbirliği’nin yaşaması için bu çok önemli.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER