© Sporanki 2010

Metin Diyadin: "Transfer yasağı kalkmazsa sıkıntı olur dedim..."

Gençlerbirliği’nin bu sezona başladığı eski teknik direktörü Metin Diyadin, Motto Futbol’un YouTube kanalında açıklamalarda bulundu.

Diyadin'in açıklamalarında öne çıkan başlıklar şu şekilde: 

-Bu sezon hedefimiz Süper Lig’e oynamak, en kötü play-off’tu. Ancak genel kurul oldu. Transfer yapacağız, zirveye oynayacağız derken bazı oyuncularımız ayrıldı. Kamptan döndük, transferi açamadığımız için bir kongre kararı daha alındı.

-Transferi açamayacağımızı bilsek eldeki kadroyu mümkün mertebe elde tutardık. Bizimle aynı durumda olan takımlar bunu yaptı. Sonrasında yeni başkan geldi. Aslında orada benim vedalaşmam gerekti. Ama kendi kulübümüz.

-Verilen sözler, kongrede konuşulanlar ortada. Yeni gelen başkan da transferi açmak için çaba gösteriyordu. Lig başladı. Elimizden geleni yaptık. Ligin en çok koşan takımı bizdik. Dar kadroyla İyi sonuçlar aldık.

-Kazandığımız Bolu maçından sonra transfer yasağı kalkmazsa sıkıntı olur dedim. Bir türlü açılamadı. Bir hamle yapmak durumunda kaldım. Belki ciddiyet anlamında bir uyanışa neden olmak istedim.

-‘Metin bırakıp gitti denmesin’ diye transferin son gününe kadar bekleme kararı aldım. Maalesef biz bunları söylerken, içeriden birileri ‘bu kadro devre arasına kadar sıkıntı yaşamaz, iyi kadro’ diyenler oldu.

-İki yıllık kontratım vardı. İlk yıl ligde kalma, ikinci yılda zirveye oynama planımız vardı. Üç tane genel kurul, 2 dönem transfer yasağı yaşadık. Gençlerbirliği, benim 35 yıllık yuvam. Gençlerbirliği için yaşadığım duygunun dışarıdan anlaşılması kolay değil.

-Ben fotoğrafı önceden gördüğüm için, kendi adıma ‘küme düştü’ dedirtmemek için, zaten kariyerimde yok bir de kendi kulübümde bunu yazdırmam ben. İstifa etmeden iki hafta önce bir kez daha söyledim. Bunun riskini satın alabilirsiniz ama ben Metin Diyadin olarak kendi adımı oraya koymam diye apaçık söyledim. İşin ekonomik boyutu bu. Sonuçta olmadı. Gençlerbirliği kendi yağında kavrulan, desteği olmayan bir kulüp.

-Şu ana kadar 17 transfer oldu. Ligde kalmak için bir çaba gösteriliyor. Hocayı da anlayabiliyorum. Çok da zor. Devre arasında bu kadar süre içinde hem futbolcu bulmak hem yapılanma çok zor. Buradan küme düşmek sadece küme düşme de olmayabilir.

-Taraftardan ricam, Gençlerbirlikli herkesin şu anda destek olması. Futbolda sağlıklı bir planlama ve yapılanmazsa sonuçları buraya kadar gelebilir. Bunu ancak görebilenler futbol aklı olanlardır, ayağını çime basmış olanlardır. O yönde biraz eksiklik oldu.

-Gençlerbirliği, son 10 yıla kadar var olmak isteyenlerin kulübüydü, son 10 yılda varlık peşinde koşanların kulübü oldu. Gençlerbirliği, var olma peşinde olanlarla bir yere gelebilir, varlık peşinde olanlarla değil.

-Şu an teknik adamım ama Gençlerbirliği’nde ekonomik gücüm olsa başkanlık yapmak isterim. Bunun zamanı da var tabi. Aktif görevde olayım olmayayım, kulübüme her türlü desteği veririm. Futbol aklında yer almayı isterim. Gerçekten çok güzel bir kulüp.

-Gençlerbirliği’nin bu durumda olması beni çok üzüyor. Yapabileceğim bir şey olsa keşke. Üzücü bir süreç. Umarım bir anda toparlanılır. Ben orada hep olmak isterim. Vefalı olmak lazım. Trabzon şehri, Fenerbahçe, Göztepe benim için çok anlamlı ama değerlisi her zaman Gençlerbirliği.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER