© Sporanki 2010

Mamak Belediyespor, Samsunspor'u devirdi, seriyi eşitledi

TBL play-off yarı final karşılaşması ikinci maçında Mamak Belediyesi 37 dakika geride olduğu karşılaşmada Samsunspor'u son bölümde iyi savunmasıyla 74-68 mağlup ederek seriyi 1-1 getirdi ve saha avantajını eline aldı. 223 gündür evinde kaybetmeyen Samsunspor bu sezonki ikinci iç saha mağlubiyetini almış oldu.

İlk 5'ler.

Samsunspor: Can-Dukes-Fatih-Soares-Mert Ali

Mamak Bld: Umar-Watkins-Yesukan-Bulut-Mustafa Baki

Samsunspor karşılaşmaya 6-0 ile başladı. Arka arkaya Samardziski'nin top kayıplarıyla karşılaşmaya başlayan Mamak, Mustafa Baki ile farkın açılmasına izin vermedi. Ancak bu dakikalarda boyalı alandan neredeyse kaçırmadan oynayan Samsunspor farkı açtı ve çeyreği 20-15 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe Soares'in sekansıyla başlayan Samsunspor farkı çift haneye çıkardı (26-16): Arda Berk ve Umar'ın şutlarıyla Mamak hayat bulsa da istediği ritmi sahaya yansıtmayı bir türlü başaramadı. Son bölümde rakibinin top kayıplarını sayıyla bitiren Samsunspor çeyreği 47-33 önde noktaladı.

Üçüncü çeyreğe 8-2 ile Mamak daha iyi başlayan taraf oldu. Pota altında topu Yesukan ile buluşturan Mamak, hücumda işleri toparlamaya başladı. Samsunspor arka arkaya üçlük denemelerinden sonuç bulamayıp rakibini kendisine yaklaştırsa da üstünlüğü bırakmadı ve çeyreği 59-50 üstün bitirdi. 

Son çeyrekte sıcak elin sahibi Watkins'le 06:50 dakika kala skoru eşitledi (59-59). Rakibinin geri dönüşünde Samsun'daki panik havası artarak onları hataya sürükledi. Dukes ve Can dışında hücumda bir başkasını çıkaramayan Samsun, rakibinin gelişini durduramadı. 02.30 dakika kala Watkins'in basketiyle Mamak karşılaşmada ilk kez öne geçti (69-68). Ardından Yesukan'la galibiyete giden üçlüğü kaydeden Mamak, son ana kadar yaptığı iyi savunmayla rakibinin sayı bulmasına izin vermedi ve karşılaşmadan 74-68 galibiyetle ayrıldı.

Öne çıkanlar..

Samsunspor: Kahlil Dukes 25 sayı, Timothy Soares 11 sayı-13 ribaund, Fatih Cantitiz 10 sayı-7 ribaund

Mamak Bld: Diante Watkins 23 sayı, Yesukan Onar 13 sayı-7 ribaund, Mustafa Baki Görür 10 sayı-6 ribaund

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER