© Sporanki 2010

Mamak avantajı kullanamadı

TBL play-off yarı final üçüncü karşılaşmasında Mamak Belediyesi'ne konuk olan Samsunspor karşılaşmadan 81-70 galibiyetle ayrılarak seride 2-1 öne geçti. Samsunspor Perşembe günü yine Ankara'da  oynanacak serinin 4. maçını kazanması halinde adını finale yazdıracak. Konuk ekipte Tayfun Erülkü, Berkay Sinirlioğlu ve Uğurcan Aksoy sakatlıkları nedeniyle oynamadılar.

İlk 5'ler:

Mamak Bld: Umar-Watkins-Özgür-Yesukan-Mustafa Baki

Samsunspor: Can-Dukes-Fatih-Soares-Mert Ali

Karşılaşmaya 10-2 ile başlayan Samsunspor, ev sahibi Mamak'a erken bir mola aldırdı. Moladan uzak mesafe şutlarıyla iyi dönen Mamak, Soares'e de ikinci faulunu aldırdı. 01.30 dakika kala Umar'ın üçlüğüyle Mamak skoru eşitledi (17-17). Kalan dakikalarda üstünlüğü tekrar eline alan Samsun, çeyreği de 21-17 önde tamamladı 

İkinci çeyrekte kendi temposunu sahaya yansıtan Samsun farkı açmaya devam etti. Umar ve Yesukan'la bu dakikalarda direnen Mamak,farkın açılmasına izin vermedi. İkinci çeyrek 43-32 Samsun üstünlüğüyle sona erdi.

İlk yarıda çift haneye çıkan tek isim Mamak Belediyesi'nde Yesukan Onar oldu (12 sayı).

Üçüncü çeyrekte de tempoyu sürdüren Samsun 5-0 ile başlayarak farkı çift hanelere çıkardı. Çabuk skor üretmeye çalışan Mamak panik butonuna bastı. Arka arkaya hücumlardan eli boş dönen Mamak maçın içinde kalmakta bu dakikalarda zorlandı. Üçüncü çeyrek 62-50 Samsun üstünlüğüyle geçildi. 

Kaynak: Basket Faul

 

Son çeyreğe iki üçlükle başlayan Mamak'ın ritmini kesmek için Samsunspor'a molaya gitti. Mola sonrasında sahneye çıkan Dukes arka arkaya kaydettiği kritik sayılarla üstünlüğü korudu. Pes etmeyen Mamak, son bölümde Umar ve Watkins'le bir kez daha farkı tek haneye çekti. 1 dakika kala Fatih'in üçlüğüyle fişi çeken Samsunspor karşılaşmadan 81-70 galibiyetle ayrıldı ve seride 2-1 öne geçti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER