© Sporanki 2010

Kupa Başkent'e çok yakın

Spor Toto 1. Lig’in 32. haftasında Adanaspor’u 2-0 yenerek puanını 63’e çıkaran ve zirvedeki yerini iyice sağlamlaştıran MKE Ankaragücü’nde, şampiyonluk turu için artık geri sayıma geçildi. Rakibini, Cem ve Zahid’in golleri ile deviren sarı-lacivertliler, haftayı bay geçen Bereket Sigorta Ümraniyespor’a 6, deplasmanda Kocaelispor’a 2-1 yenilen Royal Hastanesi Bandırmaspor’a da 8 puan fark atmış durumda.

Ligde 33. hafta maçları bugün, yarın ve perşembe günleri oynanacak. Royal Hastanesi Bandırmaspor, hafta içi mesaisinde dinlenirken, Eryaman Stadı’nda, Altınordu’yu ağırlayacak olan başkent ekibi bu karşılaşmayı kazanması durumunda aradaki puan farkını daha da büyütecek.

 

TEKNİK EKİPTEN FARKLI KADRO TERCİHİ

 

Ankaragücü, Adanaspor maçı öncesinde oynadığı son 3 maçta 7 puan kaybederken, Teknik Direktör Mustafa Dalcı, kritik müsabakaya, cezalar ve formsuzluklar nedeni ile farklı bir kadro çıkardı. Kaptan Erdem’in oynamadığı maçta, savunmanın sağında Murat Uçar görev yaparken, Owusu’nun görevini, Geraldo üstlendi. Dalcı, orta alanda İshak’ın yerine Şahverdi, forvette ise Cem Ekinci’ye forma verdi. Son dönemde suskun kalan Eren Derdiyok ile Ariyibi ikinci yarıda oyuna dahil oldu. Cem Ekinci, sezondaki ilk golünü atarken, Zahid de gol sayısını 4’e çıkardı.

 

İYİ MÜCADELE EDİP KAZANMAYI BİLDİK

Adanaspor karşılaşmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Ankaragücü Teknik Sorumlusu Mustafa Altındağ, “Kazanmasını bildik. Bundan sonra da önümüzdeki maçlara hazırlanacağız” dedi.

Altındağ, 2-0’lık galibiyetle hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını belirtip, “Önemli bir maç oynadık. Oyuncularımız her iki yarıda da iyi mücadele verdi. Kazanmasını bildik. Bundan sonra önümüzdeki maçlara hazırlanacağız. Bizi yalnız bırakmadıkları için taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Adanaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar ise son derece üzgün olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Aslında oynadığımız oyun kötü değildi. 2-0’a baktığımızda oyunun karşılığı bu olmaması lazımdı. Öncelikle rakibi tebrik ediyoruz. Önümüzde oynayacağımız 5 maçımız var. Maksimum puan alıp, bize yakışan en iyi yerde ligi bitirmek istiyoruz.”

Ankaragücü’nün kalan maçları:

33. hafta Altınordu (i)

34. hafta Balıkesir (d)

35. hafta Samsunspor (i)

36. hafta (bay)

37. hafta Boluspor (i)

38. hafta Keçiörengücü (d)

YÖNETİMDEN TARAFTARA TEŞEKKÜR

Ankaragücü ile Adanaspor arasında oynanan karşılaşmayı, Eryaman Stadı’nda yaklaşık 15 bin civarında taraftar takip etti. 11 binin biraz üzerinde sayıda bilet satıldığı, kadınlar, çocuklar ve öğrencilerle birlikte stattaki izleyici sayısının 15 bine yaklaştığı belirtildi. Sarı-lacivertli taraftarlar 90 dakika boyunca takımlarına destek olurken, yönetim de maç sonunda, kulüp resmi sitesinden yaptığı paylaşımda, sarı-lacivert gönül verenlere teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER