© Sporanki 2010

Kulübü için forma koleksiyonunu satışa çıkardı!

 

 

Gençlerbirliği Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; Gençlerbirliği taraftarı Ramazan Burak Yetkin, gelirini kulübe bağışlamak üzere 1994 yılından günümüze aralarında çok özel parçaların da bulunduğu toplam 70 formadan oluşan koleksiyonunu satışa çıkardı.

Ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç yaşayan Gençlerbirliği’nde kulübe gönül veren Ramazan Burak Yetkin, çok özel forma koleksiyonunu satışa çıkardı. Yetkin, kulübe destek olmak istediğini hem de bir şekilde kendisini son dönemdeki kaos ortamından uzak tutmak istediğini söyledi.

35 yaşındaki Ramazan Burak Yetkin’e ilk Gençlerbirliği formasını 2005 yılında babası hediye etmiş. O günden sonra her geçen gün genişleyen koleksiyonunda 1994 yılından günümüze kadar olmak üzere 70 forma bulunuyor.

Forma koleksiyonunda Gençlerbirliği’nin Avrupa kupalarında başarılı olduğu dönemin formalarının yanı sıra, 90. yıl, 100. yıl, İlhan Cavcav özel forması, Atatürk imzalı forma ve ‘Gençlerbirliği’ne Nefes Ol’ özel forması gibi çok özel parçalar bulunuyor.

Ramazan Burak Yetkin, 'benim için çok önemli olan ve giymeye kıyamadığım formalarımı kulübe katkı sağlamak adına satışa çıkardım' dedi. Yetkin, 35 bin TL fiyat biçtiği koleksiyonunun satılması durumunda gelirini kulübe bağışlayacağını ifade etti.

Yetkin, aynı zamanda son dönemde Gençlerbirliği kültürünün hem kulüp hem de taraftarlar olarak çok yıprandığını, formalara her baktığında bu durumun aklına gelerek kendisini üzdüğünü ve bu durumun kararı almasında etkili olduğunun altını çizdi.

Ramazan Burak Yetkin’in konuyla ilgili duyguları şu şekilde:

-Murat Cavcav'ın bıraktığı enkaz yetmezmiş gibi taraftarların da kendi içerisinde bir kaosa sürüklenmesi beni çok rahatsız etti. Ben sadece Gençlerbirliği tarafında olan bir taraftar olarak bu durumu sindiremiyorum.

-Her gün gözümün önünde olan formalarıma baktıkça bu kaosun artık bana da psikolojik olarak zarar verdiğini düşünüyorum. Çünkü bu kulübün geleceği ve kültürü hakkında kaygılarım inanılmaz seviyelere ulaştı.

-En nihayetinde yüksek taraftar duygularımı dizginlemek hem de zor günler geçiren kulübe katkısı olması açısından elimden çıkarmaya ve elde ettiğim gelirim kabul ederlerse kulübe bağışlamayı düşündüm.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER