© Sporanki 2010

Kenan Nuhut: "Depremzede sporcu ve kulüpleri yalnız bırakmayalım"

 

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, tüm Türkiye'yi derinden sarsan deprem afeti sonrası 10 binlerce sporcu ve spor yöneticisinin büyük kayıplar yaşadığını ve ülkece spor dünyasına da destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Futbol, voleybol, basketbol, hentbol, güreş ve masa tenisi gibi branşlarda profesyonel ve amatör spor kulüplerinde faaliyet gösteren birçok sporcumuzu ve spor yöneticimizi deprem felaketinde kaybettiğimize dikkat çeken Nuhut, "85 milyon olarak enkazın altında kaldık, bölgedeki spor insanları da bu yıkımdan büyük zarar gördüler. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara baş sağlığı ve yaralılarımıza Allah’tan acil şifa diliyoruz. Ancak bu temennilerimiz, 11 güzide kentimizin ayağa kalkması için yeterli değil. En önemli görevimiz milyonlarca bölge insanına, devlet ve millet olarak destek olmak" dedi.

Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Malatya ve diğer illerimizdeki kulüp ve sporcuların depremden ağır zararlarla çıktıklarını vurgulayan Nuhut, "Bölgedeki amatör ve profesyonel spor kulüpleri, her şeylerini kaybettiler.  Süper Lig'de Hatayspor ve Gaziantepspor'la TFF 1, 2 ve 3. liglerde 9 takım TFF'nin onayı ile müsabakalardan çekildiler. Yine voleybol 2. liginde Malatya Belediyespor Takımı ile Hatay Voleybol Takımı oyuncularını kaybetti. Kahramanmaraş'ta Belediyespor güreş takımında çok sayıda evladımızı yitirdik. Tablo ağır. Şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve ilgili federasyonların yapması gereken, hem sporcuların, hem de kulüplerin haklarını korumaktır. Bu konuda yüce Türk Milleti'nin spor dünyasından da desteğini esirgemeyeceğini bilmekle beraber, kulüplerin gelecek yıl veya istedikleri bir tarihte şu an bulundukları liglerden müsabakalarına devam etmeleri en önemli noktadır. Kulüplerin bu yıl sezon sonuna kadar hak edişlerinin ilgili federasyonlarca ödeneceğini düşünmekle beraber, yine kulüplerin hasar gören tesis ve spor alanlarının da ivedi olarak yapılması sosyal hayatın yeniden oluşması adına önemli bir konudur. Depremde hayatını kaybeden sporcularımızın yerli, yabancı ayrımı yapılmaksızın, sözleşmelerindeki mali hükümlerinin yerine getirilmesi, yine deprem tazminatı ödenmesi, kayıpları telafi etmese de, sporcuların ailesi için hayati bir adımdır. Yine antrenör ve yönetici kadrolarımız da büyük kayıplar vermişlerdir.  Enkaz altından yaralı çıkan sporcularımızın da, spora devam edememeleri halinde hayatlarının geride kalan bölümünü rahatça sürdürebilmeleri açısından kaynak yaratılması gerekmektedir. Kaldıkları otelde hayatını yitiren KKTC'li voleybolcu evlatlarımız için de üzerimize düşen sorumluluğu üstlenmeliyiz.

Bu konularda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, TFF, Voleybol Federasyonu, Basketbol Federasyonu ve ilgili federasyonlar çok ayrıntılı bir raporlama yapmalı ve kayıplarımızın envanterini çıkarmalıdır. Profesyonel 9 kulübümüzün yanı sıra, oynamak istemeyen bölge takımlarına da gelecek yıl aynı ligden devam garantisi verilmelidir. Yardım kampanyalarının sporculara da eşit ölçüde dağıtılacağına inanmak istiyoruz. Profesyonel futbol takımlarının yanında, bölgedeki bini aşkın amatör spor kulübüne de pozisyonlarına bakılmaksızın maddi ve manevi yardımlar yapılmalıdır.  Kulüplerin geriye dönük varsa ecrimisil, kira ve vergi borçları vakit kaybetmeksizin silinmelidir. Burada hangimize ne görev düşüyorsa, siyaseti bir kenara bırakıp el ele vermeliyiz. Onlar bu sezon bizlerin tartışmasız şampiyonudur. Gönüllerimizin değişmez liderledir" dedi.

Kenan Nuhut, bölgedeki spor faaliyetlerinin, kent yaşamı başlarken hayata geçirilmesinin de önemine vurgu yaparken, bireysel lisansa sahip sporcuların da unutulmaması gerektiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER