© Sporanki 2010

Kazenga LuaLua: Tek hedefim takımımı Süper Lig'de görmek

Kazenga LuaLua, Türkiye’de ilk kez futbol oynayacak ama buraya hiç de yabancı değil. Ağabeyi Lomana LuaLua’nın ona verdiği öğütle “bir gün muhakkak Türkiye’de oynayacağım.” diyen Kazenga, önüne gelen fırsatı değerlendirdi ve Ankara’ya geldi.

Gollerini takla ile kutlamayı sevdiğini ve bunun bir aile geleneği olduğunu söyleyen Kazenga, Lomana’nın geçtiği statlardan golleri ve taklalarıyla geçmek için gün sayıyor.

 

İngiltere’de futbola başladın ve 12 yıl boyunca kesintisiz şekilde oradaki hemen hemen her organizasyonda forma giydikten sonra ilk kez Gençlerbirliği için Ada’nın dışına çıktın. Gençlerbirliği’nden teklif aldığını ilk kez duyduğunda neler hissettin, seni Türkiye’ye ve Ankara’ya çeken ne oldu?

 

Kazenga LuaLua: Açıkçası, uzun zamandır İngiltere'deyim. Bütün kariyerim boyunca İngiltere'de oynadım. Her zaman dedim ki; “Bir gün futbolu bırakmadan önce Türkiye'de oynayacağım.” çünkü abim bir zamanlar burada oynadı. Çok güzel zamanları oldu. Bana burası, lig ve Türkler hakkında çok güzel şeyler anlattı. O sebeple, buraya gelme şansım olduğu anda çok mutlu oldum.

 

 

 

İngiltere haricindeki bir ülkede ilk kez forma giyeceksin. Futbola başladığın ülkeden çıkma kararını alırken, seni bu yeni meydan okumaya iten his ne oldu?

 

Kazenga LuaLua: Aslında hiç kolay değildi çünkü daha önce söylediğim gibi, tüm hayatım boyunca İngiltere'de oynadım. Yurtdışında oynama fırsatı, futbolu bırakmadan önce yapmak istediğim bir şeydi ve şu an benim buraya gelmem için en doğru zamandı. Yurtdışında oynamayı gerçekten istiyordum. Türkiye'ye, böyle büyük bir kulübe gelmek bir ayrıcalık. Çok güzel... Burada olmaktan mutluyum. 

 

 

 

LuaLua soyadının Türkiye’de herkes tarafından sevilen bir soyadı olması sana nasıl hissettiriyor? Ağabeyin Lomana da Türkiye’de oynadığı süreçte taraflı-tarafsız herkesin sevgini kazanmış bir oyuncuydu. Oynadığı yıllarda Gençlerbirliği’ne karşı da çokça mücadele etti. Buraya gelmeden önce onunla aranda nasıl bir konuşma geçti, Gençlerbirliği hakkında sana neler söyledi?

 

Kazenga LuaLua: Kulüp hakkında çok güzel şeyler söyledi. Açıkçası, söylediğiniz gibi daha önce Türkiye’de oynadı. Bana taraftarların nasıl tutkulu olduğundan bahsetti. ''Oraya git ve keyfini çıkar... Güzel zaman geçir, anın keyfini çıkar. Bunu yapman gerekiyor. Türk taraftarları tutkuludur. Oraya gidip neler yapabileceğini göster.'' dedi. Bu beni buraya gelmek için heyecanlandırdı.

 

 

 

Transfer haberin sosyal medyada paylaşıldığı ilk andan itibaren geçmişte formasını giydiğin takımların taraftarları sana olan sevgilerini belli eden paylaşımlar yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Gençlerbirliği taraftarları da seni oldukça sıcak bir şekilde karşıladı. Taraftarlarla arandaki bu çekimin sebebinin ne olduğunu düşünüyorsun?

 

Kazenga LuaLua: Bence oynayış şeklimi seviyorlar. Taraftarlarla iyi bir ilişkiniz olabilmesi için özellikle sizi seviyorlarsa stadyumda izlediklerinde mutlu oldukları bir şeyleri yapıyor olmalısınız. Bu sebeple, oynadığım bütün takımlarda taraftarla aramda hep iyi bir ilişkim oldu çünkü futbol oynayış biçimimde keyif alıyorlardı. Benim için futbol oynamak; taraftarları heyecanlandırmaktır, taraftarları mutlu etmektir. Eve gittiklerinde iyi bir maç izlemiş olmalılar. Ben sahaya çıktığımda keyif alırım, taraftarlar da keyif alırlar. Sahada yaptığım birçok şeyin güzel olduğunu düşünüyorum.

 

 

 

Senin gibi Tshibola da benzer takımlarda oynayarak buraya geldi. Birlikte olmanız sizin için uyum sağlama konusunda bir avantaj olabilir mi?

 

Kazenga LuaLua: Dürüst olmak gerekirse, evet... Aaron'un buraya geleceğini bilmiyordum. O’nu çok gördüğümde şaşırdım ama aynı zamanda çok da mutlu oldum. O’nun için de buraya böyle büyük bir kulübe gelmek çok iyi. Tabii ki benim için de çok iyi... İkimizde aynı anda takıma yardımcı olmaya geldik. İngiltere'den bildiğim birinin burada olması güzel ve çok yardımcı olacaktır. Ama bu ikimizle alakalı bir durum değil; takım için ne yaptığımızla, takıma ne kadar yardımcı olduğumuzla alakalı.

 

 

 

Attığın goller kadar gollerden sonra attığın taklalarla da kendinden sıkça söz ettiren bir oyuncusun. Bu sezon attığın gollerden sonra attığın taklaları görebilecek miyiz yoksa yeni bir gol sevinci üzerinde mi çalışıyorsun?

 

Kazenga LuaLua: Bu aileden gelen bir şey... Ben, kardeşim ve Türkiye'de oynadığı zamanlarda abim... Aynı gol sevincini gençliğinden beri yapan 3 kardeşim var. Hayatım boyunca sürdüreceğim bir şey... Ne zaman gol atsam taraftarların göreceği bir gol sevinci.

 

 

 

Bu sezon kendine nasıl bir hedef belirledin?

 

Kazenga LuaLua: Hedefim, takıma yardım etmeye çalışmak ve takımı ait olduğu yere, Süper Lig’e tekrar taşımak. Takımda olan herkes ve futbolcular için ortak bir hedef olmalı. Benim bu sezonki hedefim budur. Gerisini Tanrı bilecektir. Bu sezonki plan takıma yardım etmeye çalışmak ve sezon sonunda Tanrı'nın izniyle üst lige yükselmektir.

 

 

 

Son olarak, taraftarımıza iletmek istediğin bir mesajın var mı?

 

Kazenga LuaLua: Evet tabii ki. Buraya onları tekrar stadyumda görebilmek için geldim. Hep birlikte olalım. Takıma iyi ve kötü zamanlarında yardımcı olmaya çalışalım çünkü sürekli iyi zamanlar olmaz, birlik olmalıyız. Umarım iyi bir sezon geçiririz. Onların desteği takıma çok yardımcı olacak.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER